Pilvisyysennusteet netissä

Aloittaja Ibuilder, 14.08.2010, 20:34:33

« edellinen - seuraava »

arik

Lainaus käyttäjältä: wm-x - 31.01.2016, 21:02:08
Kannattaa katsoa googlella eesti ilmateenitus(tai vastaava) sieltä muldenprognoos(tai vastaava). Sieltä sitten europa. Puhelimella täällä nyt niin en linkkiä ala kikkailemaan. Se toimii vain selaimessa itsellä ainakin.

Sieltä näkee hyvinkin tarkasti pilvien liikkeet.

Tuo on tosiaan hyvä, tässä vielä linkki, jossa valittu pilvisyys valmiiksi: http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/mudelprognoosid/eesti/#layers/pilvMada,pilvKesk,pilvKorg

Tuo tietysti kattaa vain eteläisen Suomen. Mielestäni ennuste on pitänyt kohtalaisen hyvin kutinsa, vaikkei nyt erehtymätön ole.

Forecan ennuste päivittyy kahdesti vuorokaudessa, sieltä on hyvä katsoa toinen mielipide: http://www.foreca.fi/Finland/Espoo/map/cloud
(linkin osoite sanoo minulla "Espoo" mutta on sama koko maalle).

arik

Lainaus käyttäjältä: arik - 31.01.2016, 21:06:58
Tuo on tosiaan hyvä, tässä vielä linkki, jossa valittu pilvisyys valmiiksi: http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/mudelprognoosid/eesti/#layers/pilvMada,pilvKesk,pilvKorg

Tuo tietysti kattaa vain eteläisen Suomen. Mielestäni ennuste on pitänyt kohtalaisen hyvin kutinsa, vaikkei nyt erehtymätön ole.

Niin kas, onhan tuossa tosiaan koko Eurooppakin: http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/mudelprognoosid/euroopa/#layers/pilvMadal,pilvKesk,pilvKorg

Ei ole tullut itse käytettyä tuota isompaa näkymää.

Zalama

En ole pilvisyyttä seurannut, mutta norjan "ilmatieteenlaitoksen" ennusteet ainakin ennen ovat olleet aika hyviä:

http://www.yr.no/

Kettu-Pekka

Lainaus käyttäjältä: naavis - 31.01.2016, 20:17:45
Miten olisi Ilmatieteen Laitoksen tai Forecan sivut?

Noita on kyllä tutkittu. Mutta onko muita hyviä ennustepalveluja?


VeskuP

Vilkaise Meteobluen sivut läpi, itse tulee sitä joskus seurattua. Mielestäni esim. tuo satelliittikuva pilvistä on selvempi kuin monilla muilla sivuilla... Tuoltahan löytyy sitten myös tuo seeing-ennuste, mutta siitä en tiedä pitääkö yhtään paikkaansa.
Vesa Pennanen

SW 254/1200 Newton, NEQ6 Pro

RL

Perus pilvisyysennuste: Alkuun näyttää pitkäksi aikaa pelkkää pilvistä. Illalla menin ulkona käymään, oli pilvetön taivas. Olin kotona vähän aikaa. Katsoin koneelta, että ennustus näyttää puolipilvistä kello 1 asti yöllä. Äkkiä pakkasin kameran ja ajoin 20km päähän pimeeseen paikkaan. 15min kerkesin kuvaamaan ja pilvet alkoivat vyöryä taivaan täydeltä. Katsoin uudelleen ennustusta niin olikin muuttunut kaikki tunnit takaisin umpipilveksi. :veryangry: Tekeekö joku tietokone nuo ennustukset vai?

wm-x

Joo näin kävi juuri eilen. Täällä jaksoi olla pari tuntia kirkasta, ennusteen mukaan täysin pilvistä. Joku sanoi että tuo foreca vaihtaa 2 kertaa päivässä ennustetta niin kyllä tuo taisi 3 kertaa parin tunnin sisällä eilenkin vaihtua.

arik

Lainaus käyttäjältä: wm-x - 04.02.2016, 06:30:27
Joo näin kävi juuri eilen. Täällä jaksoi olla pari tuntia kirkasta, ennusteen mukaan täysin pilvistä. Joku sanoi että tuo foreca vaihtaa 2 kertaa päivässä ennustetta niin kyllä tuo taisi 3 kertaa parin tunnin sisällä eilenkin vaihtua.

Näin väitin, omien kokemusteni mukaan aamulla 9-10 aikaan tulee ennuste ja illalla sitten 21 tienoilla uusi. Ei taida tosin missään Forecan taholta olla sanottu että näin olisi, joten voi hyvin olla että päivittävät tarpeen mukaan useammin tai harvemmin. Mutta yleensä on kahdelta päivitykseltä vaikuttanut.

Näillä keleillä pilvisyys on tosiaan aikamoista arpomista. Nyt parina illtana on löytynyt hyvä noin tunnin sauma että pilvet ovat väistyneet, tullakseen sitten takaisin. Ei viitsi takapihaa pidemmälle lähteä havainnoimaan...

Huomiselle Ilmateenistus tarjoaa pääkaupunkiseudulle selkeää iltaa, Foreca ja yr.no sitten enempi pilvistä. Saapa nähdä miten käy.

RL

Viron ennusteet näyttäisi muutamiksi tunneiksi pilvetöntä ja ilmatieteen melkeen pilvistä. Kumpaanhan sitä taas uskoisi.

katselija

#25
Tätä olen vähän kaivannutkin, todennäköisyyslaskelmin höystetty pilviennuste, Ruotsin SMHI, Helsinki esimerkkinä ("Sök ort"): http://www.smhi.se/#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,geonameid=658225, valitaan "BETA  SÅ SÄKER ÄR PROGNOSEN": http://www.smhi.se/vadret/smhi-lab/sannolikheter-beta#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,geonameid=658225. Sitten klikkaa oikeata vaihtoehtoa, lähiaikoina yleensä "(Ganska) Säker prognos", ja voilá, esimerkiksi tänä iltana on noin 50/50 että taivaasta näkyy edes jotakin, jonkin verran pilviä joka tapauksessa.

Lisäys klo 9.25: Nyt ennusteet ovat muuttuneet piirun verran myönteisimmiksi vain 2,5 tunnissa, ja näköjään - ja luonnollisesti - nostavat todennäköisimmän vaihtoehdon varsinaiseen "pääennusteeseen". Nyt kello 18 voisi peräti nähdä jotakin taivaalla jo 75% todennäköisyydellä, kello 19 ollaan takaisin 50 prosentin paikkeilla, sitten taas kohoaa. Nyt ei hyvästä havaintosäästä ole kuitenkaan tällä kertaa kyse, mutta jos nämä prosentit olisivat puolipilvisen ja selkeän välillä, niin olisin kieli pitkänä, kun illan mahdollisesta havaintopaikasta olisi kyse.

"Sök ort" löytää aika kivasti kuntien eri osia, muttei ihan kaikki testaamiani, joutuu välillä poimimaan seuraavaksi lähin, ehkä jonkun kilometrin etäisyydellä suunnitellusta paikasta.
aivot, silmät, lasit, Helios 10x50, Skymax 102/1300 jossa 8-24 tai 40, PST

Jommeli

Tänään näyttäisi olevan oikein otollista tehdä vertailuja noiden eri ennusteiden paikkansa pitävyydestä.
Ruotsi (http://www.smhi.se/) näyttää Etelä-Suomeen pilvistä/puolipilvistä tod.näk 65% ja selkeää tod.näk 35%.
Viro (http://www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/mudelprognoosid/euroopa/#layers/pilvMadal,pilvKesk,pilvKorg) näyttää selkeää kaikilla pilvikerroksilla.
Suomi (http://www.iltalehti.fi/saa/pilvisyys/) on vähän kahden vaiheilla eli osin pilvistä osin selkeää.

Viro on muuttunut eilisestä positiivisempaan selkeyden suhteen koska eilen oli vielä mahdollisuus yläpilveilyyn ja tänään ei. Ruotsi on vastaavasti mennyt negatiivisempaan suuntaan eli eilen oli vielä isompi todennäköisyys selkeälle säälle kuin mitä tänään ennustaavat.

Eli Ruotsin ennuste on kaikkein pessimistisin selkeyden suhteen, sitten Suomi ja Viro sanoo että kalustot hyrrämään.
Nyt vain odotellaan miltä illalla näyttää, ehkä jotain tuolta väliltä   :cheesy:
Sharpstar 76EDPH, ZWO AM3, ZWO ASI294MC Pro,
ZWO Mini guide, Player One Ceres-C, Microsoft Lifecam Cinema, ZWO ASI EAF

katselija

Huomasin, ja Meteoblue on tosi pessimistinen. Selkeältä kuitenkin näyttä kun katsoo ikkunasta. Saatan siirtyä tähän: http://www.foreca.fi/Finland/Helsinki/map/visirsat. Tässä näkee suoraan mitä pilvisyys OIKEASTI on juuri ollut, ilman vanhentuneita spekulaatioita, ja siitä päättelemään jos on tulossa havaintoreissu. Näyttää olevan  :azn:
aivot, silmät, lasit, Helios 10x50, Skymax 102/1300 jossa 8-24 tai 40, PST

katselija

Löysin äsken Meteobluesta tämän: https://www.meteoblue.com/en/weather/forecast/multimodel/helsinki_finland_658225

Kymmenkunta mallia, joista voi päätellä itse. Esimerkiksi minun kohdalla kuusi mallia kymmenestä ennustaa havaintosäätä ylihuomiseksi. Eli sitä sopii odottaa, mutta ei kauheasti pettyä jos ei mene nappiin. Vain hitusen parempi todennäköisyys kuin kolikonheitto. Sinänsä näiden päälle vielä yksi lupailee melkein selkeätä...eli 70% jos ei ole niin kranttu. Pahempaa on todella nähty.
aivot, silmät, lasit, Helios 10x50, Skymax 102/1300 jossa 8-24 tai 40, PST

veijokeijoisin

Viimeaikoina on ollut muutaman kerran forecan ja ilmatieteenlaitoksen mukaan selkeää, mutta kuvauskeleiksi noita ei ole voinut kutsua. Microsoftin oma sääwidget on kyseisinä öinä näyttänyt ohutta pilviharsoa. Sama kartta netissä: http://www.msn.com/fi-fi/saa/koko-naytto-kartat/Helsinki,Etelä-Suomi,Suomi/we-city-60.208,24.899?iso=FI&maptype=clouds&mapsubtype=forecast