Kirjoittaja Aihe: POISTETTU: Vs: Ursan tähtitorni  (Luettu 3829 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa VeikkoM

  • Moderaattori
  • Rinnakkaisuniversumi
  • *****
  • Viestejä: 1410
    • kotisivu
POISTETTU: Vs: Ursan tähtitorni
« : 14-05-2010, 10:45:00 »
Ursan tornin vanhaa jalustaa koskeva keskustelu on poistettu asiaan liittyvien
juridisten ongelmien ja foorumin käyttösääntöjen vastaisena.  

Ketjuun kuuluneet asiallisetkin viestit on poistettu, koska ketjun asiayhteys
ei säilyisi ehjänä.

Tämä keskustelunosa on lukittu.  Muu keskustelu liittyen Ursan tornin laitteisiin
voi jatkua alkuperäisessä ketjussa normaalina.
Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

Poissa Riqis

  • Ylläpitäjä
  • Rinnakkaisuniversumi
  • ******
  • Viestejä: 1567
Vs: POISTETTU: Vs: Ursan tähtitorni
« Vastaus #1 : 14-05-2010, 19:02:20 »
Edellisen viestin "juridisilla ongelmilla" tarkoitetaan kunnianloukkauksia. Niille jotka eivät ehtineet nähdä tätä saippuaoopperaa:

Alun perin nimetön henkilö otti itselleen eilen numerotunnuksen ja kirjoitti tänne kaksi (osin suoraan toiselle foorumin jäsenelle alapään kielellä osoitettua) viestiä, joissa hän väitti, että joku oli antanut käytöstä poistetun Ursan jalustan omille kavereilleen.

Väite on hölynpölyä, minkä todistaa (edellä Veikko Mäkelän siteeraama) julkinen maili Suomen tähtiyhdistyksille 20.8.2004, jossa erilaisista toimintaongelmista kärsinyttä jalustaa tarjottiin kenelle tahansa kiinnostuneelle:

"Ursan torniin on tilattu uusi ekvatoriaalinen jalusta, jolloin vanha menee poistoon joskus loppuvuodesta. Jalusta seurantamoottoreineen lahjoitetaan kenelle tahansa, joka maksaa poiskuljetuksen. Tähän tarvitaan hiab-nosturilla varustettu kuorma-auto."

Ensimmäinen tähän sitoutunut yhdistys sai jalustan korjattavaksi itselleen. Muutoin tavara olisi päätynyt kaatopaikalle.  

Osaavissa käsissä valmistusviallinenkin kääntyy tähtiharrastusta edistämään (kuten mm. Lauri Kangas ja Jutte totesivat). Ursan tähtinäytösten kannalta tämä ei ollut järkevä tie, koska korjausvirittelyn tietä oli jo turhaan kokeiltu - ja laitteessa ei ollut tarpeellista Gotoa.

Värkin rahallisesta arvosta pääsee käsitykseen kuuntelemalla Jarmo Kempaksen arvion:  "Ei ollut sellaisenaan minkäänlaisessa käyttökunnossa. Olipahan lähinnä aihio. Korjausta vaati niin mekaniikka kuin sähkötkin. Ne akseliston sähköt olivat julkiseen tilaan täysin sopimattomat. Yksinkertaisinta olisi ollut uushankinta. Periaatteenamme on kuitenkin ollut kierrätys."
« Viimeksi muokattu: 14-05-2010, 21:07:30 kirjoittanut Riqis »
Marko Pekkola / www.avaruus.fi