Sään seurantaa 2010

Aloittaja MarkoM, 01.01.2010, 10:35:31

« edellinen - seuraava »

jtbo

-25.2C, tuulee 2-4m/s, tähtiä näkyy tummalla taivaalla, sadetutkan mukaan melkein kohdalla sataa ja lännestä pitäisi pilvien olla kiertymässä päälle, kun tässä on ilmeisesti jokin matalan keskus melko liki päällä, pilvet pyörii animaatiossa. Hetki sitten luvattiin mielestäni -17C pilvistä ja lumihiutaleenkuva, mutta nyt lumihiutale on kadonnut ja luvataan -21C, kai se ennuste sieltä perästä tulee.

Taitaa harrastaminen jäädä tuonne autotallin puolelle tänäänkin  :undecided:

Meade-mad

Missähän päin maata tuo autotalli sijaitsee?

Olisi noista havainnoista enemmän iloa jos paikkakunta olisi edes karkeasti tiedossa-

Terveisin Mode.

jk
Sima (engl. mead) on käyttämällä valmistettava miedohko alkoholi- ja virvoitusjuoma, joka tehdään hunajasta, vedestä ja käytetään hiivalla (Wikipedia).

Terveisin  J armo   Kem pas

jtbo

Lainaus käyttäjältä: Meade-mad - 05.01.2010, 20:55:01
Missähän päin maata tuo autotalli sijaitsee?

Olisi noista havainnoista enemmän iloa jos paikkakunta olisi edes karkeasti tiedossa-

Terveisin Mode.

jk

Kaikkihan sen tietää, kun itse tietää -syndrooma  :cheesy:

<--------- Paikka, tuonne, (profiilista oma teksti kohtaan kirjoittaen) niin ei tarvitse muistaa naputella, sitä kun on kaikki tottuneet jo tähän netin anonyymiin kirjoitustapaan, niin kukaan ei muista sitten paikkaa laittaa kun siitä olisi jotain hyötyäkin.

Pakkanen sitten kiristyi -26.3C tasoon, josta lauhtui vähän ja taas alkoi kiristymään, -25.8C nyt, eli ei tarvitse paljoa elätellä toiveita aamuyöksi lauhtumisesta kirkkaan sään vallitessa, jos lauhtuu niin eiköhän se johtune pilvistä.
Jotain etäkäyttöä tässä alkaa kaipaamaan  :tongue:

Pietari

Nyt oli niin kirkasta että pääsin kokeilemaan itse tehtyä Bahtinovi maskia, joka toimi hyvin. Tovottavasti sää pysyy aamuun asti kirkaana, että pääsisi katsomaan saturnusta.

TT

Ilmatieteenlaitoksen pilvianimaatiota kun katsoin niin Suomenniemen yllä pyörivä pilvikierukka ainakin näyttäisi yön aikana pikkuhiljaa poistuvan, eli pidetään peukut pystyssä.  :smiley:
Sky-Watcher Skymax 102  
Kamera Canon Powershot A1000 IS

jtbo

#35
Tänne meinaa merenkurkusta nuo pilvet suunnata, jotenkin utuista tuolla oli, ei näkynyt kaikki tähdet, seulasia en meinannut edes tunnistaa kun niin huonosti näkyi, Orionin vyön tienoilta näin kolme pistettä jonossa, jos se ennen valoisaa kerkeää tuo merenkurkusta lähestyvä pilvisyys katoamaan, niin sitten olisi toiveissa nähdä paremmin.
Sadetutka tosin näyttää aika huonolta.

-26.8C pakkanen, aina sitä 5min tarkenee hämmästellä näköjään taivaallekkin :tongue:

edit: Viimeisen vuorokauden keskilämpötila -19.3C tuon vuorokausigraafin mukaan, reaaliaikaisen seurannan mukaan -21.2C, ensimmäinen on 30s välein tehtävien 5:n mittauksen keskiarvoista koostettu taulukko, josta keskiarvo tuo luku on, jälkimmäinen 30s välein tehdyt mittaukset, joista keskiarvo, lyhyet kylmät piikit vaikuttaa helposti tuohon jälkimmäiseen. Luotettavampi luku tuosta ensimmäisestä tulee siis, kun siinä ei yksittäinen häröluku paljon vielä vaikuta. 


TT

Nyt on ollut täällä tunteja jo täyspilvessä. Pahalta näyttää.  :sad:
Sky-Watcher Skymax 102  
Kamera Canon Powershot A1000 IS

Una

Näyttäisi 7Timer lupailevan ainakin tänne Lohjan suunnalle aika kirkkaita havaintokelejä viikonlopuksi, joskaan foreca ja muut eivät ihan yhtä selkeää lupailekaan.

TuRe

#38
Kirkasta on Vantaalla. Lunta on pihalla vajaa puoli metriä. Lämpötila ulkona juuri tällä hetkellä on -20 C. Olen hakenut havaintosuojasta putket ja käsikapulat lämpimään. Jalustaa varten on jäänyt pieni lämmitys, koska jalustan irroittaminen vaatisi taas melkoiset uudet säädöt.
Kun täällä lähellä avomerta on näin paljon pakkasta, niin se on kovin "suolaista", eikä innosta havainnoimaan. Viimeinen havainnointi oli katsella Kuun tummaa reunaa ilotulitteiden seassa. "Hyvä mies ei laske tällaisella ilmalla edes koiraa ulos".
Tuomo Repo

TT

Mäntässä täyspilvessä.  :sad:-> :angry:-> :cry:
Sky-Watcher Skymax 102  
Kamera Canon Powershot A1000 IS

jtbo

Tälläistä ollut, lisänä melkein jatkuva 3m/s tuuli, sekä pilviä pilaamassa hyvän näkyvyyden tähtiin, näkyy tyyliin muutamat kirkkaimmat.

Bigvilzu

tänään on tulossa hyvä tähtien tarkkailu sää koska ainakaan pilviä ei näytä olevan oikein missään päin suomea
http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/sadejapi.html

Ja ainakin länsi suomessa pakkasasteet ovat laskeneet eilisen -25c asteesta tämän päiväiseen -14c

Pietari

Lainaus käyttäjältä: Bigvilzu - 09.01.2010, 15:53:46
tänään on tulossa hyvä tähtien tarkkailu sää koska ainakaan pilviä ei näytä olevan oikein missään päin suomea
http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/sadejapi.html

Ja ainakin  länsi suomessa pakkasasteet ovat laskeneet eilisen -25c asteesta tämän päiväiseen -14c
Nuo on sade pilviä, mutta voi olla tavallisia pilviä.

TT

Täällä ollaan Länsi- ja Keski-Suomen rajamailla mutta silti ollut pilvessä koko ajan.  :angry: Jonkinlaista sumua joka sijaitsee korkealla paksuna kerroksena.
Sky-Watcher Skymax 102  
Kamera Canon Powershot A1000 IS

Pietari

Soinissa on kirkasta ja havaintoja yritin tehä, mutta goto jalusta ei suostunut toimimaan. :angry: