Sään seurantaa 2010

Aloittaja MarkoM, 01.01.2010, 10:35:31

« edellinen - seuraava »

jtbo

Aamulla olikin -17C, ennuste taisi olla liki 10C vähemmän kylmyyttä, mutta ei se mitään, viikonlopuksi ennustavat rakoilua pilviin, toivottavasti toteutuu, toivottavasti myös kamera tulisi siihen mennessä, ettei tarvitse kovin pitkästi odottaa sitä selkeää.

TS:n paketti näyttää vievän 3-5 päivää sijaan yli 7 päivää, joten tuota russetonnen tappajaa ei pääse testailemaan ilmeisesti ennen Joulua.

Lunta vaan on pukannut taas muutaman sentin, ei mitään mahdottomia, mutta kuitenkin taas sen verran, että taivas hehkuu aika kovasti, ilmeisesti pitää etsiytyä pimeään havaintopaikkaan, minimoidakseen tuota efektiä, jonka uusi lumi tekee.


jtbo

Kuka sai pilvet?

Täällä ilta aukeaa täysin selkeänä ja pitäisi olla selkeää pitkälle aamuyöhön, vaikka kävin uuden kameran postista hakemassakin päivällä, eihän tälläistä voi ollakkaan  :huh: :shocked:

Niinpä siis suuntaan ulos suuntaamaan jalustaa ja palelemaan -21.5C lämpötilaan, asia pitää ottaa harrastamisen kannalta, vaikka munaskuut paleltuisi...


Nurinniska Observatory

Täällä ainakin vedetty pitkä tikku :) Toistaiseksi täysin selkeä taivas. Kunhan tuo Kuu vielä laskee niin saadaan kunnon pimeys.
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

Una

Selkeetähän täälläkin taas olis. Varmaan taas heti pilvessä kun Astronomikin CLS clip filtteri saapuu.

PetriKe

Ei duunia, ei pikkujouluja, kotona, taivas selkeä ja kuvia ropsahtelee kiintolevylle samalla kun istuin saunan lauteilla  :rotfl:
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

einari

Olin minäkin yhtä iloisella mielellä, mutta luoteesta tullut pilveä. En tiedä tuleeko sinne etelään asti.
___
Tapio

DarkSide

Lainaus käyttäjältä: Petri Kehusmaa - 10.12.2010, 20:34:22
Ei duunia, ei pikkujouluja, kotona, taivas selkeä ja kuvia ropsahtelee kiintolevylle samalla kun istuin saunan lauteilla  :rotfl:
Niin sitä pitää Petri  :grin: Vaikuttaa aika mukavalta tuo kuvien ottaminen. Toivottavasti et sentään konetta saunaan vienyt  :wink:

Täällä alkuun pilveili, mutta nyt peräti 3 tuntia jo selkeätä. Ihme. Itse myös sisätiloissa ja etänä laitteita ohjaan - pientä mukavuutta
myös täällä. Kun vain tuo taivas pysyisi auki, niin saisi tuota loputonta kohdelistaa pienemmäksi...

t.Jyrki K-J  

jtbo

#382
Lainaus käyttäjältä: Petri Kehusmaa - 10.12.2010, 20:34:22
Ei duunia, ei pikkujouluja, kotona, taivas selkeä ja kuvia ropsahtelee kiintolevylle samalla kun istuin saunan lauteilla  :rotfl:

Siinäpä tavoiteltava olotila  :cheesy:

Toiset sitä pihalla, 2 toppatakkia, villapaita, fleece, hengittävä t-paita, lasketteluasun housut vedetty toppahousujen päälle, joiden alla välivillahousua, eikä ole kuin se -23C...

Liikkuminen hankalaa, mutta voi makoilla jalustan vieressä ja tutkia kameralle tallentuvaa materiaalia kätevästi selinmakuulta, onko tämä nyt sitä tosiharrastamista?  :angel:

edit: Pöh, pilvet tuli päälle, vaikka ennusteen mukaan klo 02 saakka piti olla selkeää ja minä kun kuvittelin näkeväni Orionin ennen oven avaamista, on olo samanlainen kuin silloin naskalina, jolloin isot pojat vei mun tikkarin  :cry:

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Petri Kehusmaa - 10.12.2010, 20:34:22
Ei duunia, ei pikkujouluja, kotona, taivas selkeä ja kuvia ropsahtelee kiintolevylle samalla kun istuin saunan lauteilla  :rotfl:
Lainaus käyttäjältä: DarkSide - 10.12.2010, 21:08:36
Täällä alkuun pilveili, mutta nyt peräti 3 tuntia jo selkeätä. Ihme. Itse myös sisätiloissa ja etänä laitteita ohjaan - pientä mukavuutta myös täällä...

Noh-noh, pidetäänpäs herrat pikkaisen pienemmällä sordiinoa, kun jotkut <ahem> "tosiharrastajat" ovat viettäneet samaiset kolme tuntia pakkasessa käännellen paljain sormin pienillä kuusiokoloavaimilla kaukoputkensa kollimointiruuveja hangessa selällään maaten ja okulaariin niskat jäykkänä tihrustaen... :grin:
- Timo Inkinen

DarkSide

Noh, kyllähän sitä joutuu putkella käymään vähänväliä.
Ja lysti jäi tänään vain 5 tunnin mittaiseksi - pilvet taas...

t.Jyrki K-J

PetriKe

Kaikille tsemppiä pakkasiin! Tulee vanhat 'hyvät ajat' mieleen, kun lukee juttuja tosiharrastamisesta.

Eilen jäi sessio vähän reiluun neljään tuntiin ja saldona 17 ruutua (joista yksi 20 min M1). Nyt jostain syystä CCDAutopilot kiukutteli ja aikaa hukkaantui jonkin verran sen potkimiseen.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

jtbo

#386
Kokonaista 5min näköjään sain talteen valotuksia + darkit, sitten loppui akku, kun akku oli täysi tuli pilvet, nyt sataa lunta, no leikitään, että lumihiutaleet on tähtiä  :rotfl:

Olipahan ensimmäisen kerran valosaasteesta todella pahasti haittaa, ei tuosta 5 minuutin valotuksista saa oikein mitään irti, kun valosaaste on yhtä vahvaa kuin linnunradan sumu.

Tulipa kuitenkin testattua vähän uutta kalustoa ja kyllä potentiaalia on, mutta vähän pitäisi vielä saada olosuhdetta paremmaksi.

edit: Selkeää, taivas kuin maitoa, siniharmaata, pikkukarhusta näen juuri ja juuri 6kpl tähtiä, onkohan se hyvin(huonosti)? Linnunrata erottuu äärimmäisen huonosti, lähinnä vähän enemmän tähtiä, mutta ei siitä erotu mitään tunnistettavaa muotoa.

Pakkasta on -25.3C, Orionia tahtoisin kuvata, mutta noinkohan jää kuvaamatta, kun pakkanen yhä hitaasti tuntuu kiristyvän  :undecided:

Eilen ei ennustettu edes -20C keliä, lunta piti sataa ja olla siis pilvistä, vasta päivän mittaan ennuste muuttui -20C ja selkeää ennusteeksi, ei kovin helppoa ole tuota havainnointia suunnitella etukäteen, kun ennusteet ei toimi.

jtbo

#387
Tietenkin on selkeää, silloin, kun on työreissussa, eteläinen pohjanmaa, sekä keski-suomi täysin pilvetöntä, hyvä keli kuun kuvaamiseen näkyi olevan useammassakin paikkaa, mutta niin sitä vaan oli toisenlaisia kiiluvia kohteita seurattavana.

Toivottavasti osa pystyy hyödyntämään kelin, vaikka tosi kylmähän tuolla, -24.5C oli lähtiessä.

edit: No niin, ennusteet muuttuu, viikonloppu pilvistä, kuten liki koko ensiviikkokin ja kylmää, tällä viikollakin keskilämpötila -18.2C, seuraavasta viikosta ennusteen mukaan tulossa kylmempi, kuin mitä ennuste ennusti tästä viikosta, joten jos selkeää tulee, niin aika arktista kuvaamista sitä joutuu harrastamaan.

edit2: Aikalailla täysin pilvistä ollut, perjantaina näkyi kuu pilven läpi, mutta pilvistä sittemmin ja kylmää, viikon keskilämpötila painunut -18.4C lukemaan,

edit3: 22.12 Selkeää ajoittain, -27.4C, viimeisen 24h keskilämpötila -23.2C, luulen, ettei tuo pakkasessa useamman viikon ollut EQ1 oikein toimisi tässä kelissä, ei kovin kirkas ilmakaan, jotain ihmeen maitoa kaatunut tähtien väliin?

edit4: -30.1C ollut kylmimmillään, -30C tuntumassa pyörii lämpötila, selkeää olisi, mutku  :undecided:

edit5: 23.12 Utuista/pilvistä, seulasia ei meinannut erottaa ja kohtalaisen kylmää: