IC59 IC63

Aloittaja VeijoT, 21.10.2009, 21:44:30

« edellinen - seuraava »

ellu

ok, eli ISO-arvon rajana (ainakin lyhkäsillä valotuksilla) olis siinä 400 paikkeilla. Viimeksi otin niillä arvoilla kuvia eikä ollut tämmöistä...
SW400P Synscan Goto Dobson
ASI120MM-S
Canon EOS 600D

Kharan

Lisätäänpä haamujengin jatkeeksi omakuva. Tähän olisi vetyalfa-filtteri tehnyt terää.



Täysi reso ja lisätietoja:
http://www.astrobin.com/223002/
http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/44964

vehnae

Oma ensivalo valmii(hko)sta havaintosuojasta käsin, maanantai-iltana LRGB-ruutuja jäi talteen vajaan viiden tunnin edestä. Valitettavasti joku tuntuu systeemissä aiheuttavan haloja kirkkaasta tähdestä, onneksi niitä ei ole kovin monen kohteen vieressä.

Sumujen välissä erottuu myös pieni HII-alueeksi luokiteltu MSX6C.

Isompi kuva ja tekniset tiedot Astrobinissä.




Timpe

Komea loppukuva, mutta kun mulle natkutettiin porukalla NGC 6820-ketjussa sumun punaisista-magentoista-violeteista jne. "mukamas vääristä" värisävyistä, niin mikäpä sävy tuosta yltä sitten löytyy?? T-ö-ö-ö-t! (=Sorry Jari, en ole koskaan tykännyt "blondi-pinkeistä" sävyistä kontrastina vastaavaan siniseen, mutta asiasta saa olla vapaasti eri mieltä (link:grin:)
- Timo Inkinen

einari

Täytyy sanoa että olen Timpen kanssa vähän samoilla linjoilla pinkin suhteen...
___
Tapio

vehnae

Vai että tööt tööt :cheesy:. Sumujen sävyille ei ole tehty jälkikäsittelyssä mitään. Kun RGB-ruudut yhdistää värikuvaksi ja neutraloi taustataivaan niin lopputulos todellakin on varsin pinkki jo ennen mitään kontrastisäätöjä tms. Helpostihan tuo muuttuisi punertavammaksi, mutta värikuvissa oon toistaiseksi pidättäytynyt aika pitkälti "oikeissa" (= PI:n värikalibroinnin jälkeen käteen jääneissä) väreissä. Se mitä on "oikeat värit" onkin tähtikuvissa sitten ihan oma keskustelunsa.

"En se minä ollut!"


wm-x

Mielestäni upea kuva ja hienot värit ainakin sumuissa. Hyvin korostaa tuo pinkki "haamun" aavemaisuutta. Ehkä saturaation nostoa olisin välttänyt noille tähdille tai jos sitä ei nostettu niin laskenut tähtien väriä ihan hieman. Samalla jos tuon laajemman sinisen halon tuolta tähdeltä häivyttäisi. Itsehän en ole lähelläkään tätä tasoa joten en tiedä olenko hyvä tätä kommentoimaan.

Kuulapaa

#37
Ei mikään ihmekuvatus ja ruutujakin oli vain kolme samalla kun odottelin hevon nousua.
Mutta siinä mielessä mielenkiintoinen, että näyttää haamu liiranneen tuolta yläoikealta.

Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: vehnae - 09.12.2015, 22:14:57
Sumujen sävyille ei ole tehty jälkikäsittelyssä mitään. Kun RGB-ruudut yhdistää värikuvaksi ja neutraloi taustataivaan niin lopputulos todellakin on varsin pinkki jo ennen mitään kontrastisäätöjä tms. Helpostihan tuo muuttuisi punertavammaksi, mutta värikuvissa oon toistaiseksi pidättäytynyt aika pitkälti "oikeissa" (= PI:n värikalibroinnin jälkeen käteen jääneissä) väreissä.

Tähän pitänee kirjoittaa rivi tai pari Hauhon kuvaajatapaamisen jälkeen, kun  tämän aiheen kuvia päästiin katsomaan raakakuvien lähtötilanteesta Naaviksen värikalibroimina käsittelyesimerkkinä.
Tuossa yllä ovat siis oikein värikalibroidut "aidon magentan" sävyt (...mutta nuo mokomat ovat omaan makuuni hiukan liian värikylläisinä esillä... jupi-jupi-nur-nur ;-). En siis anna ihan täyttä synninpäästöä aiheesta Jarille, mutta lupaan yrittää jossain vaiheessa tästä kohteesta ihan omaa loppukuvaakin pelkän tasapuolisuuden vuoksi!  :grin:

PS. Kuulapäältä tuli mukavan laajakulmainen ja kertova esitys aiheesta.
- Timo Inkinen

Murtsi

Tuo Jarin kuvahan on aivan loistava :cool: paremman siitä saisi jos tuota värikylläisyyttä hieman vähentäisi, noille linssiheijastuksille ei oikein helpolla voi kyllä tehdä mitään, jatkossa kannattaa ehkä vältellä kirkkaiden tähtien osumista kuva alalle.

Ei ole huono kuva Kuulapäälläkään, kiva nähdä laajempiakin otoksia välillä.

akj

Kokeilin kuinka 12 nm Ha-suodatin toimii 97 % Kuun loisteessa. Kyllä kennolle jotakin jäi vaikka ei mikään erikoinen olekaan..

25 x 200s, ISO 1600, Canon 6D, TS 102mm F7

Ari
Ari Jokinen
- Takahashi Mewlon-210

VP

Viime yön kohteena oli kuusta huolimatta tämä sumu. Aika himmeää evästä, näkyi vain vaivoin osavalotuksissa mutta pinotussa kuvassa alkoi olemaan ihan eri meininki.
Isompana: https://c1.staticflickr.com/9/8424/29368765350_75d19c92f6_o.jpg

72x180s (12nm Ha)

-V

tuunari

Tässä oma versio Baaderin Ha-filsun läpi. Täydenkuun aikana kerätty valoa 25x15min.
-pasi

Timpe

Aikas hieno kuva tuunarilta!  :cheesy: Tuon kuvaan yläoikealta tunkevan diffraktiopiikin kyllä nappaisin käsittelyssä pois, koska sen muodostava kirkas tähtikin jää kuva-alan ulkopuolelle. Rajasitko kuvaa jälkikäteen vai tuliko tuo diffraktiopiikki kuva-alan ulkopuolelta olevasta tähdestä (mielenkiintoista, jos oli näin)? Unohtui vielä mainita, että kuvassa on hieno rajaus, kun katsoin sitä PhotoShopissa täyskokonaisena!
- Timo Inkinen

tuunari

Kiitos,
Cropattu on alkuperäisestä enkä tietoisesti halunnut poistaa mitään(enkä järkevästi osaisikaan). Tässä vielä kuitenkin täyskenttä 33%.

-pasi