Oletteko harjoittaneet "sidewalk astronomiaa"???

Aloittaja Ari Haavisto, 17.10.2009, 22:39:42

« edellinen - seuraava »

Ari Haavisto

Heips.

Olen suunnitellut IYA2009:n kunniaksi järjestäväni paikallisille asukkaille ja naapureilleni tähtinäytännön, kun varovaisiin tunnusteluihini on kiinostusta osoitettu. Ajattelin odottaa sopivaa hetkeä, kun kuukin olisi taivaalla.

Samoin työpaikalla olen lupaillut työkavereille joku ilta pystyttää kaukoputken/putket parkkipaikalle ja pitää kuunäytännön työpäivän päätteeksi.

Onko joku "satunnainen" harrastaja jo pitänyt vastaavia näytäntöjä ja mikä on ollut vastaanotto?
Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

Jarkko.A

Muutamana viikonloppuiltana olen ollut parvekkeella ihmettelemässä jupiteria kun samaan aikaan naapuriparvekkeella on ollut satunnaisia pohjien ottajia(opiskeliasunnossa kun asun).

Pariin otteeseen sitä on tullut seliteltyä mitä ihmettä oikein putkella katselen (ei. En katsele naapurin kylpyhuonetta) ja kutsunut meille katsomaan itse. Siinä on sitten tullut näytettyä muutamalle halukkaalle taivasta ja selitettyä harrastuksesta. Jotkut ovat jopa tarjonneet oluenkin.

Yllättävän hyvä tapa tutustua naapureihin ja heidän tuttaviinsa vaikka hieman nörtiltä touhu joistakin saattaa vaikuttaa.

Erik Pirtala

Lainaus käyttäjältä: Ari Haavisto - 17.10.2009, 22:39:42
Onko joku "satunnainen" harrastaja jo pitänyt vastaavia näytäntöjä ja mikä on ollut vastaanotto?

No on sitä tullut kavereille näytettyä Kuuta ja Jupiteria. Ei ne tajuu kyll yhtään mitään.Ihan mukavaa vastaanottoa on suurimmaksi osaksi tullut. 9 sentin putki on tavallisen kaduntallaajan mielestä Valtava. "Aika iso kaukoputki" "Vähän hieno" ovat yleisiä kommentteja kun roudaan putkea tienvarressa.

Ihmettelevät että: "Miks sää kuvaat kuuta" "Mitä järkee siinä on". En ole noihin kysymyksiin osannut vastata. Kuuta kun olen näyttänyt, yleisiä kommentteja on "Vau" "Aika hyvin näkyy"

Jupiterista on tullut joiltakin varsin laimeita kommentteja: "Noinko pieni se on" "Eikö sitä isommaksi saa?" Alkoi potuttaa kun ei kelvannut 200 kertainen suurennoskaan.

Kun olen hämärän aikaan kuvaillut ja katsellut kuuta, he ovat ihmetelleet että "Mikset sä nyt kato niitä galakseja?" Selittelin siinä että liian valoisaa. Eivät siis tajua mitään. No, heidän rinnallaan olen kuin säkenöivä älykkö. :grin:

Timo Kuhmonen

Suunnitelmissa oli tuoda putki ulos vermeineen. Varmaan kuuta ja kirkkaimpia planeettoja voisi näyttää. Jonkinlaista kiinnostusta on esiintynyt, yleensä pikkunaskaleilta tulee parhaat palautteet. Oman kerrostalon pihalle saisi putken,talon seinät ja metsän reuna rajoittavat näkyvyyttä. Esimerkiksi sata metriä kauemmas putken paikka, sitten olisi esteettömämpi havaintopaikka.

Saapa nähdä, omassa kerrostalossa on ajoittain eräänlaisia asukasiltoja, siellä kait voisi kertoa - mitä harrastelee... Jos tuon näytöksen järjestän, niin joutunee pähkäilemään muidenkin aikatauluja. Pitäisi olla ulkona ajoissa ja silloin jo aurinko reilusti horisontin alla. Omien aikataulujen mukaan jos menee, valtaosa ihmisistä jo nukkuu...

Iiro Sairanen

Äsken tuli pidettyä tunnin mittainen Aurinkokuntanäytös naapuriperheelle. Kohteina Kuu, Saturnus ja Mars, jotka olivat kaikki hyvin näkyvissä. Putkena GSO 300/1500 dobson. Ainakin Kuu ja Saturnus tuntuivat olevan mieleenpainuvia kohteita niin kuin arvata saattaa.
Iiro Sairanen
--> http://deepsky.arkku.net <--