NGC 6910

Aloittaja -Jarz-, 28.09.2009, 07:18:19

« edellinen - seuraava »

-Jarz-

Tämä avoin tähtijoukko sijaitsee Joutsenen tähtikuviossa lähellä sen keskimmäistä tähteä. Kuvattu toissayönä 27.9.2009 sankan sumun seasta ja jäi sillä kertaa havaintoyön ainoaksi kohteeksi.

Katsellessani DSS:llä pinottua kuvaa totesin sen julkaisukelpoiseksi vaikka valotusta oli vain 16 minuuttia luminenssia ja 10 minuuttia RG-kanavia(sininen suodin vielä uupuu) 2x2 binnattuna. Photoshopissa curvesilla tasoja vääntäessäni huomasin kuitenkin, että kuvaan oli tarttunut taustalle jotain muuta kuin gradienttia ja huolellisemman käsittelyn jälkeen sain joutsenen ympäristön sumujakin näkyville. Tämä tuskin olisi ikinä ollut mahdollista Pentaxilla, joten CCD-kamera näytti jälleen kyntensä  :smiley:.


Sininen kanava tehty photoshopissa ja lisätty kuvaan.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

Timpe

Aikas hieno viritys kaiken kaikkiaan, kannatti käsitellä kuvaksi saakka!  :cool:
- Timo Inkinen

-Jarz-

Joo, se on avoimen tähtijoukon kuvaksi omastakin mielestäni aika mukavan oloinen juurikin tuon taustansa vuoksi. Olisinpa vaan tajunnut valottaessani, että siellä taustalla tosiaan lymyää tuota sumua, niin olisin valotellut vähän pidempään.
Tänään sain loputkin filtterit, joten seuraavalla kerralla pääsee sitten valottamaan ihan aitoja RGB-kuvia  :smiley:.

Jotain hassua noissa tähdissä tuolla laidoilla on havaittavissa, olisikohan pinoamisessa tapahtunut jotain vai aiheuttaakohan polttovälin lyhentäjä x0.63 tähtien venymistä laidoilla? Pitänee tutkia asiaa tarkemmin.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

jmantyla

Pitkällisen taistelun jälkeen sain kameran ja jalustan kuntoon ja valitsin ensimmäiseksi kohteeksi tämän Sadrin vieressä olevan tähtijoukon.

150/750 Newton + Atik383L + EQ6.
Valotusta 4 minuuttia mustavalkoisena.

Jorma M.
Kangasala