Sään seurantaa

Aloittaja Oscuro, 09.12.2006, 20:32:41

« edellinen - seuraava »

Oscuro

Tänne voisi kertoa aina että millaisia säitä on ollut, ja missä päin suomea. :D Onhan se mukava seurata, että miten on ilmoja pidellyt.
Nyt on ainakin Kainuussa ollut pitkän aikaa taivas ihan pilvessä.
Fakta on vain jähmeä mielipide.

rafael

 Joo , Raumalla oli kuuma kesä , sitten alkoi sataa vettä , ei se ole vielä loppunut , kohta on joulu .Hienoa , pari kertaa päässyt havaitsemaan. >:(

MarkoM

Eikös tämä nyt ole vähän sama kuin tuo "hyvien öiden määrä" -ketju?

Joka tapauksessa kesä oli Ilmajoella lämmin ja kuiva, syyskuun jälkeen vettä on riittänyt ihan tarpeeksi. Itse asiassa marraskuun 11. päivän jälkeen ei (tietääkseni) ole ollut kuin yksi selkeä yö...  >:(

Tällä menolla täytyy joko alkaa harrastamaan radioastronomiaa tai tyytyä "nojatuoliharrastukseen"...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Oscuro

#3
On tuossa "hyvien öiden määrä" -ketjussa samaa asiaa, mutta näyttää vähän siltä että siinä on välillä eksytty aiheesta. Siinähän pohditaan yleisesti tuota hyvien öiden määrää vuodessa (tai ainakin aluksi siinä oli se idea), mutta tänne voisi kirjoitella milloin on ollut hyvää säätä ja millon sadellut yms. taivaan katseluun liittyvää.
Voit tietysti poistaa tämän aiheen, jos tämä on mielestäsi turha :)
Fakta on vain jähmeä mielipide.

Oscuro

Vieläkin on pilvistä Kajaanin suunnalla. Vähän on tosin jo pilvipeite vähentynyt, eilen jopa näin muutamia tähtiä illalla kun oli senverran harvakseltaan pilviä. En kuitenkaan kaukoputkea käyttänyt, koska sää vaihteli niin nopeaan. Toivottavasti tänä iltana olisi selkeää. :P
Fakta on vain jähmeä mielipide.

PETK

Heips!
Täällä Ylik:ssa tulee vettä julumasti. Joki on kun kevätuluvassa.
Putki (B--M130/1000) on käärittynä joulupaperiin.
:(
Pekka Kokko

kimiza

Eilen päivällä täällä (Nakkilassa siis) oli pilvistä ja vähän sataa tihkutti. Yöllä oli älyttömän nätti tähtitaivas, piti käydä kyllä ulkona katselemassa kiikareilla.

Tänään on ollut pilvisen harmaata päivällä, mutta vettä ei ole satanut...

Lennu

Tänään voiski olla pitkästä aikaa nättiä keliä stadissa!
Jupiterin punainen pilkku on suojeltava!

Never

Lainaus käyttäjältä: Lennu - 15.12.2006, 20:08:54Tänään voiski olla pitkästä aikaa nättiä keliä stadissa!

Joopa joo saa nähdä mihin suuntaan kääntyy: jos tulee revontulia ni voi tarttua kameraan jos ei ni kiikarit vaan taivasta kohti. Kontulan snägärillä oli ainakin vielä selkeää ja ilman revontulia :D

/Jake

Vesa Kankare

Täällä on ollut koko päivän täysin selkeää. Astuin äsken kamat kannossa ovesta ulos ja takaisin sisään...  >:( toivottavasti nuo ovat vain ohimeneviä pilven riekaleita...
Vesku
www.vkastronomy.com

Iiro Sairanen

Niinhän siinä sitten kävi. Ajelin iltapäivästä Tamepereelta Imatralle eikä matkalla juuri pilviä näkynyt. Siitä sitten ajelin mökille ja matkalla näkyi tähtiä ja reposia. Mökillä ei sitten näkynytkään muuta kuin pilviä....saa nähdä josko yön aikana selkenee.
Iiro Sairanen
--> http://deepsky.arkku.net <--

Munkki

Tätä on vissiin tänään liikkeellä.

Kannoin putken pihalle tossa n. 18.30 ja askaroin siinä sitten noin puoli tuntia ja menin sisälle joskus klo 19.00 nurkilla. Söin ja kaivoin tähtikartat ja hyppäsin pihalle klo 19.30. Terassilla vielä tsiikailin tähtikarttoja ja kun sitten astuin terassilta pihan puolelle, niin tuli oikein semmoinen "Mitä ***vettiä!" elämys - Ei yhtään tähteä näkyvissä missää, koko p...eleen taivas umpi pilvessä.
Mikko Salokannel

Miika

Kannoin 21.00 kaukoputken ulos, kun oli aivan selkeää. Ei mennyt kuin 15 minuuttia kun tuli pilvistä. Pitää kai herätä aikasin aamulla, kun silloin tuntuu olevan taivas aina pilvettömänä.
Miika V.

Vesa Kankare

Täällä selkeni jo. Putki ulkona ottamassa First Lightia uudelle fokuserille ja OIII suotimelle.
Vesku
www.vkastronomy.com

Oscuro

Juuri äsken vein kaukoputken jäähtymään. Aivan pilvetön taivas, toivottavasti ei mene pilveen. Pääsisi pitkästä aikaa havainnoimaan.
Fakta on vain jähmeä mielipide.