Kysymys Hyvinkään Polariksesta...

Aloittaja tidzu, 13.09.2009, 20:51:17

« edellinen - seuraava »

hm

Nettinäkyvyyden suhteen Polaris voisi kyllä parantaa suoritustaan. Kuluvan viikon torstaina on Polariksen seuraava yleisötilaisuus, jossa allekirjoittanut kertoo avaruusteleskoopin 20-vuotisesta taipaleesta. Paikkana Hyvinkään kirjasto ja aika klo 18.30.

Hannu Määttänen

micko

Lukeekohan kukaan Hyvinkääläinen tätä ketjua?

Olen Venuksen ylikulun aikaan Hyvinkäällä ja mietiskelin, onko paikallisilla jotakin keskitettyä paikkaa tuon havainnoinnille? Äitini talon pihasta en tuonne suuntaan noin matalalle näe. Kulomäkeä mietin itse, mutta jos joku Hyvinkääläinen osaisi ehdottaa parempaa paikkaa, niin olisin kiitollinen tiedosta.
Mikko Laine
Mosstack, koodaamani tähtipinoamissofta
Blogini
Kaikki kuvani on otettu yhdistelmällä Canon EOS 1100D, 200/2.8L II USM ja Eq3-2 ellen ole toisin sanonut.

Timpe

Kulomäki taitaa olla helpoiten saavutettava horisonttinäkymä tällä kulmalla, mutta saa nähdä suosivatko säät aikaista aamuherätystä (Aurinko nousee täällä horisontista n. klo 4, jos koneeni Stellarium on oikeassa). Havaintosuunnitelmia en ole tehnyt eli saa nähdä tulisiko lähdettyä paikan päälle kameran+jalustan+300mm telen+aurinkosuotimen kera. Vuoden 2004 ylikulkua tulin vilkaisseeksi työpaikan pihalta maakaukoputken ja Astrosolarin läpi.
- Timo Inkinen

Toni

Jos Kerava ei ole liian kaukana, niin voitte osallistua Keski-Uudenmaan Altairin tilaisuuteen. Paikkana on Keinukallio. Kyseessä on jo lopettaneen hiihtokeskuksen mäki, josta on esteetön näkymä idän ja koillisen suunnalle. Paikalle on tarkoitus siirtyä noin tunti ennen auringonnousua, toki hieman myöhemminkin voi tulla.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)

Saloja

Sattuisiko täältä vielä muutaman vuoden jälkeen löytymään jokunen harrastaja joka tuntisi Polariksen jäseniä tai tietäisi tarkempia yhteystietoja? Yhdistyksen kotisivuilta on aika vaikea tietoja löytää. 30.1.2015 on toki tulossa vuosikokous.