CCD kennon edessä oleva vihertävälasi??

Aloittaja Skyliner68, 10.09.2009, 17:11:05

« edellinen - seuraava »

Skyliner68

hei! valvontakameraani tutkiessani mietin mikä merkitys Kennon edessä olevalla vihertävällä lasilla on. lasi on noin 5mm paksu ja siinä on 3 erilasta lasi laatua/väriä"kirkas.vihertävä.kirkas".onko siitä haittaa esim meteori kuvauksessa,entä jos otan sen pois kun näyttää olevan vain kiinnitys levy sen edessä.parantuuko esim valovoima?.
T:Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

Timo Kantola

Voipi olla IR-filtteri.
Jos sen ottaa pois, herkkyys IR alueella paranee - jos se on siis IR-filtteri.
Kuvan terävyys voi kärsiä kun IR taipuu hitusen eri fokukseen verrattuna näkyvään valoon. Koko optiikan fokus saattaa myös siirtyä, jolloin ääretön fokusoituu eripaikkaan.
Jos operaatio on helppo, ja sen voi tarvittaessa peruuttaa - niin mikään ei estä kokeilemasta.
Timo Kantola

Skyliner68

Heips! nyt kokeilin ilman lasia on ilmeisesti IR suodin.testasin juotoskolvilla lasinkanssa ei näkynyt kolvinkärki laisinkaan pimeässä huoneessa mutta ilman IR suodinta kolvi loisti makeasti.testikuva liitteenä.
nyt jos aatellaan meteori kuvausta niin onko parempi jos jätän tuon IR suotimen pois.
testikamerana toimi Pelco valvontakamera/Canon1/3 3,3-8 f1,0 objektiivi.

T:Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

Timo Kantola

Oleellista on jos näkee tähtiä paremmin, ja pysyykö kuva terävänä.
Kokeile pariyötä ilman suodatinta, niin oot viisaampi ?
Timo Kantola

Lauri Kangas

Eikö tuota kyseistä f/1 kakkulaa saanut sekä ir-korjattuna että korjaamattomana versiona? Jos on korjattu, niin sitten kannattanee ilman suodinta.

Tai sitten muistan väärin ja olikin kyse siitä, onko linssissä ir-suodin vai ei.

Kaizu

Omissa videokameroissani, joissa on vaihdettava objektiivi, ir-suodin on kennon edessä. Se on n.5mm paksu, vihertävä lasi. Web-kameroissa samaa tehtävää hoitava suodin on integroitu objektiiviin. Purkamissani digikameroissa suodin on ollut kennon edessä samalla lailla kuin videokameroissa. Meteorikamerasta en poistaisi suodinta koska se tekee kuvan epätrkaksi ja heikentää jo ennestään surkeaa resoluutiota ja vaikeuttaa suunnan määritystä. Yksi videokameran pikseli 100km:n päästä tarkoittaa yhden jalkapallokentän levyisen alueen tonkimista. Sieltä pitäisi sitten löytyä senttikokoluokan kiven murusia. Jos epätarkkuus on muutama pikseli puolelleen, konttausmatka mitataan jo kilometreinä. Tärkeintä olisi saada potentiaalisista meteoriitin pudottajista mahdollisimman tarkka suunta. Pieniä himmeitä vilahduksia voi seurata ihan mielenkiinnosta, meteoriittien löytymisen kannalta  ne ovat toisarvoisia. Niitä seuraamalla voi tietenkin löytää uusia tähdenlentoparvia, niinkuin joku tältäkin foorumilta on jo tehnyt.

Kaizu
Kai Forssen