Meade DS images

Aloittaja jazziin, 01.12.2006, 18:14:52

« edellinen - seuraava »

jazziin

Tervehdys.
"Laadukas CCD-kamera." -16-Bit A/D converter- High dynamic range - 48-Bit Color- Mukana ohjelma ja piuhat. (USB/sarjaportti) ///

Tuommoinen kamera myynnissä "Villen kellossa". [/ http://www.villenkello.fi/shop/kauppa2/index.php?nayta=tuote&kategoria=204 url]
Mitä mieltä mahtaako sillä pärjätä näin alussa. Ja Onko hinta,- laatusuhde Ok. Ja paremminkin mitä oleelista eroa on tavalliseen digikameraan/järkkäriin.

Putki 200/1000 SW. HEQ-5

tapioe

Lainaus käyttäjältä: multi - 01.12.2006, 18:14:52
Mitä mieltä mahtaako sillä pärjätä näin alussa. Ja Onko hinta,- laatusuhde Ok. Ja paremminkin mitä oleelista eroa on tavalliseen digikameraan/järkkäriin.

Saksalainen harrrastaja Wolfgang Kloehr löysi DSI Color kamerallaan otetusta kuvasta uuden supernovan SN2005cs galaksista M51 kesällä 2005, joten kyllä kameran avulla tähtikuvausharrastuksen alkuun pääsee. DSI Color kameran hyviä puolia on, että se on yksinkertainen käyttää. Kameraan tulee vai yksi piuha (USB kaapeli tietokoneesta), jota myöten kamera saa myös virransyötön. Kamera on kevyt, josta voi olla etua. Mukana tulee ohjelmistot kuvaukseen ja kuvien jälkikäsittelyyn. Hyviä kuvia voi tuottaa sen avulla jopa 30 sekunnin osavalotuksia pinoamalla, joten jalustan seurantatarkkuden ei tarvitse välttämättä olla huippuluokkaa.

DSI kameran kuvakenno on järjestelmäkameraan verrattuna paljon pienempi, joten samanlaiseen kuvanlaatuun tällä kameralla ei pääse. Toisaalta digijärkkärin kennon herkkyys ei ole yhtä hyvä, joten digijärkkärillä kuvaaminen vaatii huomattavasti pidempiä osavalotuksia, esimerkiksi 2 minuutista ylöspäin. Se tarkoittaa, että jalustan seurantatarkkuuden täytyy olla parempi (=lue kalliimpi) ja yleensä digijärkkäri kuvaajilla on käytössään lisäksi erillinen ohjauskamera (auto guiding) jalustan ohjaukseen.

Jos haluat päästä helposti alkuun tähtikuvauksessa, DSI Color on hyvä aloituskamera. Kun haluat myöhemmin siirtyä vaikkapa digijärkkäriin, voit hyödyntää DSI Color kameraasi hyvänä auto guiding kamerana.

Jos päädyt DSI kameraan, kannattaa ensimmäiseksi kameraksi harkita myös DSI Pro mustavalkomallia, joka on kyllä kalliimpi, mutta myös paljon herkempi ja kohinattomampi kuin DSI Color.

tapioe

=================
SW ED80
Scopos ED 66
HEQ5 Pro
DSI II Pro
DSI Pro


tapio ekholm
Celestron C6-S, SW80 ED, Scopos 66 APO
DSI II Pro, DSI Pro
HEQ5 Pro ja Porta Mount

Markku Forsman

Minuakin kiinnostaa tuo Meade DS Images. Edullinen ja kohtuullisia kuvia tuolla ovat ottaneet. Minulla on Celestron CPC 925 putki, toimiikohan tuo Meade Autostar Suite ohjelma tuon putkeni kanssa ?

dirty

Autostar Suitella ja DSIllä voi valottaa riippumatta putken valmistajasta. Jos haluat myös ohjata jalustaa ja fokusointilaitetta, niin silloin pitää löytyä LX200 -yhteensopivuus. Mielestäni parempiakin softia saa pikkurahalla, esim. K3CCDTools.

Tarvitset myös polttovälin lyhentimen jos haluat valottaa muutamaa sekuntia pitempään. Lyhentimellä ja CPCn jalustalla päässee muutaman kymmenen sekunnin yksittäisiin valotuksiin.
Harri Hytönen

Markku Forsman

Näin aloittelijana on kysyttävä miksi tarvitaan tuo polttovälinlyhentäjä tuon Meaden kameran kanssa ?  Mistä kannattaa hankkia ja millainen ?

dirty

Lyhentäjää tarvitaan kompensoimaan jalustan seurannan epätarkkuutta. Se on kupera linssi, joka asennetaan kameran CCD kennon eteen. Linssi supistaa polttotason valokimppua, jotta siitä mahtuisi isompi osa kennolle. Tarkoitukseen sopivat lyhentäjät ovat putki/kamera -kohtaisia. Sopiva lyhentäjä voisi ehkä olla  tämä, mutta Cellujen omistajat ehkä osaavat neuvoa paremmin.
Harri Hytönen

Markku Forsman

#6
Onko kenelläkään tietoa osaako tuo kameran mukana tuleva ohjelma huomioida pinotessaan kuvia kohteen kiertymisen, eli kun kuvataan ilman wedgeä tai eq jalustaa niin kohdehan kiertyy vaikka olisi seuranta molemmille suunnille.

dirty

En tarkoittanutkaan, että seurannan tarkkuutta korjattaisiin polttovälin lyhentäjällä. Varsinaiset korjaukset voivat tietenkin tapahtua vain jalustassa. Seurantavirheen näkyviä vaikutuksia pystyy lyhentäjällä toki kompensoimaan. Lisäksi myös valovoima kasvaa ja valotusajat lyhenevät. Myös paremman luokan jalustojen (siis paljon parempi kuin tämä Celestronin jalusta) kanssa tarvitaan polttovälin lyhentäjiä, varsinkin kun polttoväli olisi muuten yli 2m (niin kuin se tässä tapauksessa on).

Autostar Suite osaa ottaa rotaation huomioon, kuten myös K3CCDTools ja moni muukin softa. Tosin kyllä suurin osa vakavissaan kuvaavista käyttää ekvatoriaalista seurantaa ja kuittaa asian siten.
Harri Hytönen

Jurassic

Olen tässä odotelut sitä kameraa jo reilu kuukauden. Ei kuulunu mitään Villenkellosta.
Samalla tilasin Sky-Watcherin 200/1000 putken ja senkin olen jo odotellu täydellisessä hiljaisuudessa kuukauden..
Hmm.. onneks ne eivät pyytäneet ennakkomaksua....
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode

Juha R

No onpas kummaa,ku joskus sieltä tulee tavara ihan hetkessä ja joskus näyttää että ei tule ollenkaan  ??? Olisko sitten kaukoputkien myyjät pistetty kesälomille  ;D Itellä asiointi vk:ssa on mennyt onneksi ongelmitta.

Jurassic

Tilasin nikkaritouotteen sivuilta tämän kyseisen kameran. Pitänee huomenna tai tiistaina tulla perille. Villenkellon tilauksen peruutin ku siiitä ei kuulunu mitään kolmen kuukauteen.
Saa nähdä et minkälaisia kuvia siitä saa. Onko kenelläkään muulla samallaista laitetta? Kokemuksia?
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode

Jurassic

Kamera tuli ja hyvältä näyttää. Kokeilin tänään päivällä venusta, seeing tosin sutturoinut suurimman osan kuvista. Mut tollaista jälkiä tuli.
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode

Horus

Odotan mielenkiinnolla mitä tällä kameralla saa aikaan talvella ja pimeässä. Ei taida Suomessa monellakaan olla tota, tai ainakaan tällä foorumille en ole ko. laitteella otettuja kuvia nähnyt (korjatkaa jos olen väärässä).
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

jaava

Et olis innostunut tekemään vastaavaa mutta noin 10 millisekunnin valotuksilla:) Pääsis vertailemaan kuinka tuo ilmakehä jäätyy kesäaikaan.

Montako kuvaa pinosit/millaista valotusaikaa käytit tuohon otokseen?

JV
If no Higgs particle exists, we have a revolution in our hands.

Jurassic

Käytin kuus erillistä otosta kymmenestä ton venus kuvassa. Pinosin ne registaxilla. En o vielä ihan perillä sen meade kuvankäsittelyohjelmasta. Katsoin joskus englanninkielisen foorumin noista kameroista ja siinä kerrottiin että kameran uv- suodatin joka on tehty kokonaan lasista on herkkä rikkoutumaan jos kiristä sen liian kireälle. Näköään on tehty parannus tässä asiassa koska mä sain sellaisen joka on tehty muovista, ja suodatin on keskellä peittämässä ainoastaan sen ccd kennon. Onko muillakin vastava?
Omegon eq5
Canon 1200D full spectrum mode