Heinäkuu 2009

Aloittaja Henekka, 20.06.2009, 01:07:23

« edellinen - seuraava »

Henekka

Ah, olen aina haaveillut näkeväni nousevan täysikuun kesällä! Mutta minulla on problema : Kesäkuun täysikuu oli 8.6. Sinä yönä täällä savossa päin kuopiossa oli aivan selkeää yöllä, ja mähän tietenkin tartuin tilaisuuteen ja lähin metästään sitä täyttä kuuta. Haravoin kaikki matalat horisontit, josta näkee etelään päin, mistä se kuu ois pitänyt nousta. Mutta ei!? Mä en vaa löytäny sitä, vaikka tähtikartassaki oli että sen pitäs näkyä, mutta ei. Sitten kuitenkin luin edesmenneitä kesäkuun täysikuu juttuja, että yhesti tampereesta pohjoisemmaksi täysikuu ei näy. Mutta en voinut olla varma oliko tänä kesänä sama juttu? Mutta nyt itse asiaan: Kuka tietää näkyiskö tuo Heinäkuun täysikuu (7.7) niin kuinka hyvin suomessa? siis näkyykö tänne keskisuomeen edes jotenkin? Tiedän toki että sen voi katsoa tähtikartasta. Mutta se näyttää että kuu liikkuu etelän horisonttia todella matalalla, en siis tiedä näkyykö se. Ja täällä on muutenkin hankala löytää todella matalaa horisonttia juuri etelään päin.

MarkoM

Tarkistin juuri SkyMap Prosta asian ja ainakin Seinäjoen korkeudella (Kuopio taitaa olla melko tarkkaan samalla leveyspiirillä?) Kuun korkeus tuolloin on hieman vajaa 2° eli noin neljä täydenkuun läpimittaa, joten periaatteessa se näkyy, mutta vaatii kylläkin sen matalan horisontin etelän suuntaan...
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Tarkkailija

Joo. Tosiaan kesällä se näkyy huonosti, mutta mite ois syssymmällä? elokuun täysikuu pitäs olla jo aika korkeella? ja huhujen mukaan elokuun nouseva täysikuu on todella upea!

Erik Pirtala

#3
Lainaaja huhujen mukaan elokuun nouseva täysikuu on todella upea!
No se on sitten pakko nähdä. :afro:

Timo Kuhmonen

ainakin omalta kohdalta täysikuu jäi eilen havaitsematta Espoossa. Pilvet piti siitä huolen...

jarikankaanpää

Kuun Alppien yllä.
Täysikuu oli upea näky 10km korkeudelta reittikoneen ikkunasta. (Rooma-Helsinki 6.7. 2009).
Nikon Coolpix  S600.
http://lakeudenursa.fi/galleria/v/jarik/kuu/hein__kuu.jpg.html?g2_imageViewsIndex=1
Jari Kankaanpää

Erik Pirtala

#6
Tosiaan hieno kuva.

Tässäpä oma yritys. kuu oli senverran matalalla että se oli oudon värinen.Nyt on sitten nähty henäkuun (lähes) täysikuu.

Tarkkailija

juu, äsken näkyi. minusta se oli todella upea kokemus, mutta 10 minuutin päästä pilvet tulivat taas eteen, ja eilen oli kokoajan pilvistä. Mutta elokuun nousevaa täyttä kuuta odotellessa... sille löytyy korkeuttakin enemmän.

Mare Nectaris

Hei Tähti Erkki,
kuvasi on kyllä hieno! Ilmakehän epäpuhtaudet tekevät matalalle Kuulle upeaa sävyä. Cloudy Nights -foorumilla oli 19.4.08 tällainen kuvakooste ilmakehän aiheuttamista erilaisista värityksistä Kuuhun (kurkkaa ketjun ensimmäisen viestin "Attachment").
Timo Keski-Petäjä


SW Evostar 120 ED APO*TAL 250K*C8-N*SW 150 Pro*TAL 1 (Mizar)*Celestron Ultima 80*EQ6 Pro Eqmod + TS dual mount*CG-5 GOTO*TV: Nagler Type 4 17 mm, Panoptic 24 mm*Baader Hyperion Clickstop-Zoom 8-24*17 mm UWA-70*TV BIG 2x Barlow*Celestron 2x Barlow Ultima SV Series*TAL 3x Barlow*TS 5 x APO Barlow*TS CCD lunar camera

Erik Pirtala

#9
Tattis vaan! sykähdyttävältä se kyllä näytti.

Kuva on otettu tavallisella digipokkarilla.kuu oli aika matalalla kuten tuosta näkyy. Mutta kuvaamani kuu ei siis ollut täysikuu, joten ihan täysikuu olisi ollut matalammalla.

Täysikuu oli 7.7 klo 12:12. kuvani on otettu 9.7 klo 1:41.

Elokuun täyttäkuuta  odotellessa...

Elokuun täysikuu on 6.8. silloin tapahtuu myös puolivarjopimennys. :smiley:

TähtiJussi

Hienon näköisen kuvan kuusta olet saanut Tähti Erkki (varsinkin tuo ensimmäinen). Olin myös valmiina yöllä, mutta pilvet olivat tiellä. On muuten hieno näky, kun kesäinen täysikuu heijastaa merestä tai järvestä.  Seuraavan kerran sitten elokuussa yrittämään.  :azn:
Jussi-Pekka Blogi
Sky-Watcher 200/1200 dobson, 7x50 kiikarit,
Canon EOS 1000D,  Canon PowerShot A610
"Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving." Einstein

Kolkkisti

Ei ole täysikuu, mutta pistän tähän kumminkin.

Canon 1000D ja tamron 70-300mm (250mm)
Canon EOS 1000D

Erik Pirtala

#12
Sitten eileillalta samaa jälkeä.Punaista väriä ei esiintynyt. Kuu ei niin matalalla enää ollut.


einari

___
Tapio

Erik Pirtala

#14
Laitetaan tämäkin tähän:

Kuu näytti erittäin hienolta heinäkuisella yötaivaalla. jupiterkin sattui aika lähelle.otettu 11.7 puoli kahden aikaan yöllä
Kuu ja jupiter