Kesäkuu 2009

Aloittaja Erik Pirtala, 01.06.2009, 00:50:40

« edellinen - seuraava »

keskone

Käytäthän kauko- tai itselaukaisinta(siis viivelaukaisin) kuvatessasi? Tuolla aiemmin jo -Jarz- tuosta tärähtämisestä mainitsi, ja jotta välttäisit "tärähtämisen" olisi hyvä saada kamera laukeamaan siten ettet siihen(tai jalustaan/putkeen) laukeamishetkellä, tai välittömästi ennen,joudu fyysisesti koskemaan.
Ari K.

Erik Pirtala

#16
Käytän aina 10 sekunnin viivelaukaisua

MarkoM

Vähenevä kuunsirppi iltapäivältä teleobiskalla:Kamera: Canon EOS 50D  Pvm: 18.06.2009 12:42:41  ISO: 160  Valotus: 1/250 s  Aukko: f/13.0  Polttoväli: 600mm
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

Henekka

Mie yritin täysikuun aikaan (8.6) yöllä ettiä täyttä kuuta täältä savosta päin kuopion suunnalta, mut ei sitä vaa löytyny mistää, ja vaikka katoin kartasta, nii sen ois pitäny olla horisontissa, mutta eipä tainnu tänne asti näkyä.

Erik Pirtala

#19
Sama täällä, olen monta kertaa yrittänyt metsästää täyttäkuuta kesällä, sellaiselta paikalta jossa näkyy todella matalalle, ei näy mitään :undecided:

Tarkkailija

Mäki etin sen yön sitä, ei kertakaikkiaa löytyny. Vaikka olo suhteet oli täydelliset!

Timpe

Kurkistin Stellariumista, missä se Kuu tuolloin luuraili ja vastauskin löytyikin helpolla  :smiley:
Täysikuu oli 7.6.2009 klo 21:12 ja se oli tuolloin horisontin alla (esim. Hyvinkäältä katsoen) ja nousi horisontin päälle vasta noin klo 0:00 vajaat kolme tuntia laskennallisen täydenkuun jälkeen. Korkeimmillaan Kuu oli samana yönä 8.6. noin klo 01:26, jolloin se nousi noin 2o21' horisontin yläpuolelle (Hyvinkäällä). Saattaa olla hiukan hankala löydettäväksi, mutta sangen näyttävä sopivassa horisontissa (vink-vink). Stellarium on hyvä työkalu tällaiseen tähtitaivaan pyörittelyyn ennen kuin menee havaintopaikalle yrittämään.

PS. Seuraava täysikuu esiintyy URSA:n sivujen mukaan 7.7. klo 12.21 (päivällä) ja seuraavana yönä se nousee korkeimmilleen klo 02:37 reilun 9o:n korkeudelle.
- Timo Inkinen

Erik Pirtala

#22
Kyllä tuo kapean kuunsirpin kuvaaminen päivällä on täyttä tuskaa. :angry: Kontrasti ei riitä millään.

Kuvassa kontrastinupikat on väännetty kaakkoon.sekä muutettu mv ksi.

Marko.J

Tähti Erkki, ovatko kuvasi yksittäisiä valotuksia vai pinottu useammasta kuvasta esim. Registaxilla?

Omien kuukuvieni laatu parani, kun aloin kuvata useamman otoksen sarjoja ja pinota niistä parhaat Registaxilla. Pinoaminen myös vähentää lopputuloksen kohinaa.
Marko Järvinen
"Jos ei nippusiteillä ja jeesusteipillä tule kuntoon, niin sitten se on oikeasti rikki."
http://markonastroblogi.blogspot.fi

Erik Pirtala

#24
Kyllä ne ovat yksittäisiä. pitäisi siis varmaan alkaa harjoitella pinoamista.

Timo Kuhmonen

Kyllä tuolta tähtierkin kuvista löytyy kraaterit, mutta ei kovin selkeästi. Todennäköisesti on tarkennus hieman pielessä... siten yksityiskohdat sumentuu.

Erik Pirtala

#26
Lainaus käyttäjältä: Timo Kuhmonen - 28.06.2009, 11:55:14
Todennäköisesti on tarkennus hieman pielessä...

Hetkonen. pitääkö putki tarkentaa aina uudestaan, kun laitan kameran okulaarin eteen. Kun katsoin itse tuubiin. kuu oli terävä.

Hajavaloakin saattaa esiintyä, koska kuvasin auringonpaahteessa. sekin huonontaa kait kontrastia.

Timo Kuhmonen

Netin tietojen mukaan A560:ssa ei ollut manuaalitarkennusta (jos olisi niin kameran oma fokusointi saisi koko ajan samaan). Saattaa olla mahdollista että kameran oma AF on lähtenyt huitelemaan ohi (jos tarkennuskohteesta ei löydy riittäävästi kontrastieroja). Putken tarkennus myös vaikuttaa. Kokeilla voit ottamalla koekuvan, ja jos ei tarkka - niin säätöä uudelleen putkeen, ja uusi koekuva. Jos kameran takanäytössä on live-esikatselun suurennus, se auttaa.

Marko.J

Pannaanpa tänne oma yrityksenikin tältä päivältä noin klo 15.50. Yksittäinen kuva, rajun puolisesti Photoshopilla käsitelty.

Pentax K100D, SW80ED
Marko Järvinen
"Jos ei nippusiteillä ja jeesusteipillä tule kuntoon, niin sitten se on oikeasti rikki."
http://markonastroblogi.blogspot.fi

Heb

Eipä tästä kuvasta paljon selvää saa juurikin tuon kontrastin puutten ja hirveän "seeingin" vuoksi. Laitetaan nyt kuitenkin näytille  :smiley: