Eksoplaneetta TrES-1b

Aloittaja Timo-Pekka Metsälä, 11.11.2006, 10:19:48

« edellinen - seuraava »

Timo-Pekka Metsälä

Yritin eksoplaneetan TrES-1b havaitsemista. linkki

Timo-Pekka Metsälä

Noista minun käyristä ei ole tulkittavissa juuri muuta kuin että tähden kirkkaus saattoi olla vähän pienempi ylikulun aikana kuin muulloin. Tai ehkä ei ihan sitäkään... ???

Horus

Hei. Hienoa, että yrität ja jatka sitä ihmeessä. Kannattaa myös liittyä Ursan havaintotornit-listalle jossa on keskustelua eksojen havaitsemisesta enemmänkin. Nuo käppyrät ovat ihan hyviä ottaen huomioon kuvauskalustosi. Olisi vain mukavaa, jos noiden käyrien yhteydessä olisi vertailutähtien välinen erotuskaavio, kuten mm. Härkämäen havainnoissa. Tällöin olisi helpompi todeta mahdollinen ylikulku (http://projects.taurushill.net/extrasolar-planets/exoplanet-tres-1-transit.html). Mutta ainakin näin pikaisen tutkailun jälkeen näyttäisi, että ekassa havainnossa ylikulku näkyy kokonaisuudessaan ja toisessa ainakin alkupuoli (loppua siitä ei oikein näe kunnolla). Jos vain annat luvan, niin tästä voisi kirjoitella myös Ursa Minorissa.

Niin ja kaizulle tiedoksi, että ei se kiertoaika tietystikkään ole vain kaksi tuntia, vaan se on vain sen aikaa tähden kiekon edessä. Tässähän oli juuri Merkuriuksen ylikulku joka kesti noin viisi tuntia ja eihän sen kiertoaika ole sen verran vaan noin 88 päivää.

Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

PetriKe

Millä ohjelmalla teette Härkämäellä nuo käppyrät? Ja mitä funktioita/grafiikkamuotoa käytätte?
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa