IC 1805 Sydänsumu

Aloittaja Vesa Kankare, 31.10.2006, 18:43:39

« edellinen - seuraava »

vesa k

Moi
Jalleen upea luomus.
Onneksi olkoon.

T Vesa
"Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere" Albert Einstein

jussi_k_kojootti

Pahuksen hieno kuva, käsittelyssä on jotain erikoista tai erilaista, uutta, hienoa täyteläisyyttä ja rauhallisuutta -- enkä silti oikein tavoita että mitä se jokin tarkalleen ottaen on.
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Jep, komea loppukuva Murtsilta. Ehkä se ketaraxin kuvaama "erikoisuus" on sitä, että tämä kuva on eräänlainen välimuoto kapeakaista/laajakaistakuvien välille. Harmoninen kokonaisuus, hyvät värit kohteeessa/tähdissä ja pisteenä i:n päällä koko kuva-alalle levittäytynyt sumuhöttö pimeiden sumujen kera. Pikkunauku siitä, että vasemman alanurkan pimeät sumut olisi ollut mukava nähdä laajemmalti (ja paremmin kuva-alalle sijoittautuneina) eli kuvan rajausta voisi siirtää pari napsausta tuonne alavasemman suuntaan, niin lopputulos olisi täysi kymppi! :cool:
- Timo Inkinen

Murtsi

Kiitokset kommentoineille, tuo käsittelyn erilaisuus johtunee todennäköisesti juuri laajakaista/kapeakaista yhdistelmästä. Käytin luminanssina näiden jonkunlaista sekoitusta mutta älkää kysykö minkälaista, tuli väännettyä sen verran moneen kertaan että näin jälkikäteen ei voi sanoa sekoitussuhdetta.

Rajaus tuli tuosta Ha kuvasta koska silloin en saanut otettua flatteja ja sen takia kuvaa täytyi rajata melko rankalla kädellä, saatan vielä kokeilla käsitellä tämän kesän aikaan uusiksi jolloi tuohon rajaukseen voisi puuttua...

jaffons

Nonniin tämä projekti on päässyt (väli?)vaiheeseen.

Kuva on näköjään jonkin verran tummempi mitä alkuperäinen TIFFi


IC1805 Heart Nebula by jaffons, on Flickr
Heq5pro, kwiq
WO ZII80/545
450Dmod, tsflat2

Timpe

#200
Pitänee julkaista tämäkin räpellys Sydän-sumun keskeltä, vaikka tämä jäi kauas tuosta Murtsin hienosta digijärkkärikuvasta edellisellä sivulla.
Tässä siis samalla idealla eli LRGB-kuvaksi kuvaten tätä kohdetta, kun muut kuvaajat käyttävät kapeakaista-kuvausta tähän sumuun.


Edit/ Tämä kuva oli esillä ennen alla mainitun kakkoskuvan julkaisua: (nyt esillä hiukan pehmeämmät pikkutähdet ja maltillisempi levels-säätö loppukuvaan)
http://astrokuva.galleria.fi/kuvat/Linnunradan+kaasusumut/Melotte15_GSO10RCT_LRGB_150_88_80_80min_total_6h38min_medium.jpg/_full.jpg
(tuli itse asiassa melko suuri ero kuviin niiden täysikokoisia näkymiä verratessa :shocked:). /Edit

LRGB-pinossa on nyt L(150min) + R(88min) + B(80min) + G(80min) 15min/8min osavalotuksina, joista tulee summaten yhteensä 6h 38min kokonaisvalotus. Kuvausrojut olivat ne tavanomaiset eli GSO 10" RCT + AP CCD67 lyhennin (yhdistelmän valovoima oli jossain F5.5 tienoilla) + QSI 583ws CCD-kamera. Kuvasin tämän jo syyskuussa (14/15.9. + 25/26.9.), mutta loppukuvan käsittely on venynyt näin pitkälle mm. motivaation ja vapaa-ajan puutteen takia. Luultavasti tuolta saisi revittyä enemmänkin irti sumua, mutta menköön nyt tuolla tavoin käsiteltynä. (Välillä mieleeni tulee kuvankäsittelyn ulkoistaminen jollekin asianosaajalle, kun itselleni se on enempi vähempi tervan juontia koska vietän päivätyöni tietokoneen ääressä muutenkin. :huh:) Noh, oma kuvaustyylini/näkemykseni taitaa silti tulla esiin tästäkin kuvasta...

Taivaanvahdissa hiukan cropattu versio, yllä yli 90% kuva-ala originaalista: http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/19802
- Timo Inkinen

einari

Timpe, ei ollenkaan kannata väheksyä omia laajakaistaisia näkemyksiä vaikka kapeakaistaiset kuvaajat koittaakin jyrätä meitin  :grin:

Hieno kuva ja oma näkemys on nähtävillä.
___
Tapio

Nurinniska Observatory

Siellähän niitä pölypatsaita näkyy. Tämä ei ole todellakaan mikään helppo kohde laajakaistalla kuvatessa.
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

JariP

Mitään varaa arvostella ak:lla, mutta omaan silmään käy pienten tähtien "tiukkuus" suhteessa sumupatsaiden pehmeyteen. Kirkkaammat tähden kylläkin mainioita.
Helppohan se on ruudun tältä puolelta huudella  :tongue:

-jari

C8 / Hs f2, Cgem, Atik 428exm, Kwiq / Lodestar
Astronomik 12nm nb filters

Blokkeri  http://jarinkuvat.blogspot.fi/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: JariP - 12.11.2013, 19:48:25
Mitään varaa arvostella ak:lla, mutta omaan silmään käy pienten tähtien "tiukkuus" suhteessa sumupatsaiden pehmeyteen. Kirkkaammat tähden kylläkin mainioita.

Hyvä kun huomasit eli kiitos tarkkuudesta! :smiley:
Virhe tuli kun tiputtelin tiedoston kokoa noin puoleen ja PS taisi tehdä jotain lisäterävöintiä samalla. Lisään tuonne viestiini tämän uuden (nyt hiukan tähdistä pehmennetyn) medium-kuvan ja heitän päivällä kehitetyn version omaksi tekstilinkikseen.

Lainaus käyttäjältä: Nurinniska Observatory - 12.11.2013, 18:00:02
Siellähän niitä pölypatsaita näkyy. Tämä ei ole todellakaan mikään helppo kohde laajakaistalla kuvatessa.

Kiitos myös Terolle, itse luulin kaiken johtuvan vain omista (puuttuvista) kuvankäsittelytaidoistani, mutta jos kohde on hankala laajakaistaisena, niin se helpottaa mieltäni. Tiedä tuosta omasta näkemyksestä niin paljoa, kun kyse on kumminkin enemmän siitä mitä omat kuvankäsittelytaidot kulloinkin antavat myöten.
- Timo Inkinen

Timpe

Tässä olisi Nurinniskan Observatorion (Tero Turunen) muokkaus samasta FITS-raakakuvasta kuin tuo oma versioni oli. Ei näitä uskoisi samaksi kuvaksi eli kuvankäsittelyn vaikutus on hyvin merkittävä loppukuvan yksityiskohtien esiin kaivamisessa ja kuvan ulkoasussa :shocked:  Ei kun takaisin sorvin ääreen ja opettelemaan lisää erilaisia kuvankäsittelymenetelmiä...



Tässä "Nurinniska Edition" kuvassa on ainakin sumua p-a-l-j-o-n laajemmalla alalla kuin omassa räpellyksessäni! Jollei muuta niin tämä seikka "jyrää meitin!"... :grin:
- Timo Inkinen

naavis

Tässä oma tulkintani kohteesta viime keskiviikolta. Valoa olisi voinut lisääkin kerätä, mutta onpahan yhteensä edes kolme tuntia.


Murtsi

Upea kuva Samulilta  :cool: kumma kun ei ole enempää kommentteja irronnut? Vähällä valolla erittäin tasapainoinen kuva.

Timpen kanssa voidaan taas vaihtaa kuvankäsittelyvinkkejä sitten hauholla kuvaajatapahtumassa jos Antti jaksaa sen taas vain järjestää. Perusvirheet Timpen käsittelyssä näyttäisi olevan liiallinen kohinanpoisto sekä kuvan kokonaisvaloisuus. Kohinaa saa olla kuvassa jonkin verran, mielestäni se kuuluu olennaisena osana harrastajien tähtikuviin, ammattilaisvehkeillä otetut kuvat jotka on otettu huippuvälineillä jossakin vuoren päällä ovat sitten asia erikseen. Tero sitten onkin saanut Timpen kuvan loistamaan aivan eri malliin  :shocked: ja tuosta näkeekin hyvin miten paljon kuvankäsittely vaikuttaa loppukuvaan.

Kokeilin itsekin tätä kohdetta nyt täyden kuun aikaan kun laajakaistaa ei kannattanut kuvata, alla lopputulos kokeilusta. Kuvasin tätä vertailun vuoksi, koska viime vuonna kuvasin tämän kohteen järkkärillä ja hieman pienemmällä apertuurilla. Mukava on huomata että kehitystäkin on tapahtunut vuoden takaiseen, eikä laitteisiin investointi ole mennyt täysin hukkaan.


Foorumikuva toimii linkkinä 1500x1500 741kt kroppikuvaan. Valotusta kuvassa on Ha 280minuuttia, SII 180 minuuttia ja OIII 180 minuuttia, kaikki täydellä resoluutiolla ammuttuna.




Kalusto: GSO 10" F/4 newton lyhennettynä F/2,8 ASA 2KORRR korjaimella, SBIG STF 8300, SBIG FW8-8300, SBIG OAG-8300, suodinpyörä, SBIG st1 color.

DarkSide

..Joo, Samuli lyönyt hampaat kurkkuun tällä kaudella monin kuvin ja kommentoinnit niukassa lääkärikäyntien lomassa. Eipä tuo kuvasi
ole kuin lisäämään lääkärikuluja tällä kaudella, joten todella hyvää jälkeä Arto... Turpaan tulee, että tukka lähtee..

Jyrki

Meillä näyttää olevan kaiman kanssa hieman erilainen näkemys siitä mistä tähtivalokuvauksessa on kyse  :wink:

...mutta todella hienoja kuvia sekä Artolla, että Samulilla. Kuvankäsittely on suorastaan erinomaista ja tähtiin saatu upeasti väriä ja pehmeyttä vaikka kapeakaistalla kuvattu.
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/