IC 1805 Sydänsumu

Aloittaja Vesa Kankare, 31.10.2006, 18:43:39

« edellinen - seuraava »

J-P

Hei,

Kovan taistelun jälkeen sain kasattua kuusi tuntia H-a valoa 5. 2. Läpinäkyvyys oli onneton mutta seeing pikkaisen viimeaikaista parempi, FWHM luokkaa 3+.

Isommat kuvat ja tiedot blogissani: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2013/02/black-lace-detail-of-ic-1805-heart.html

Mustaa pitsiä


Mapped colors



Visuaalinen paletti kapeakaistakanavista


Tämä uusi kuva meni päällekkäin Melotte 15 kuvani kanssa, joten tein kahden kuvan mosaiikin




Orientaatio Sydänsumussa





J-P

DarkSide

Huh, kyllä on upeaa jälkeä taas J-P:llä  :cool: Huima kontrastikas kuva, jota kelpaa ihailla.
Selkeää sentään jossain, täällä oli selkeää viimeksi elokuussa (muistaakseni). Muutama
utuinen kuvauskelvoton keli sen jälkeen. PÖH...

Timpe

Jep, erittäin komeaa jälkeä jälleen kerran. Onnittelut hyvästä loppukuvasta ja niiden olemattoman niukkojen/harvalukuisten kuvausöiden bongaamisesta! :cool:
- Timo Inkinen

J-P

Kiitos Timpe!

Tässä vielä kahden ruudun mosaiikki visuaalisissa väreissä. Kuvassa yläoikealla Melotte 15.
Isompi kuva blogissani:
http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2013/02/a-two-frame-mosaic-of-ic-1805.html






J-P

J-P

Hei,

Koska minulla on useita päällekkäin meneviä lähikuvia Sydänsumun alueelta, voin tehdä pieniä mosaiikkikuvia. Uutena kuva Sydämen "takakakaarten" alueelta, vasemmalla kärsämäinen muodostelma ja oikella pitsireunainen kolmio.

Isommat kuvat, sekä linkit ja yksittäiskuviin tietoineen blogissani: http://www.astroanarchy.blogspot.fi/2013/02/a-new-panorama-from-my-ic-1805-material.html







J-P

vehnae

Noniin, ensimmäinen isompi projekti takana. Kuvauskelejä on tarjottu tänne etelään niin nihkeästi, että lähes koko talven on saanut vaan ahmia tietoutta ja vähän testailla systeemin rajoja ja mahdollisuuksia, mitä nyt vihdoin sitten pääsi soveltamaan käytäntöön.

Tähän on kasattu parin viikon aikana neljältä kuvauskerralta 199 x 90s H-alphaa Leppävaaran valosaasteen läpi eli yhteensä sen viisi tuntia, ja värit on tempaistu hatusta jälkikäteen. Sattumalta tämä on juuri siinä suunnassa missä kuvauspaikalta taivas on pimeimmillään. Kalibroitu flateilla, ei darkkeja. Valotusaikaa rajoittaa tällä hetkellä napasuuntaus, Astrotracin napatähtäimestä ja koko höskän kollimaatiosta voisin sanoa pari valittua sanaa.

Kuvankäsittelyyn tuli myös poltettua aikaa ainakin saman verran kuin taivasalla, tein koko homman uudestaan moneen otteeseen ja on nyt siinä tilassa, että tämän parempaan en tästä lähdemateriaalista yksinkertaisesti pysty. Yllättävän hyvin osavalotuksissa olleet tarkennusongelmat hävisivät pinottaessa - tietysti mulla ei ole vertailukohtaa siihen miltä tää näyttäisi jos kaikki olisi just eikä melkein :). Mutta ratkaisut tarkennukseen ja napasuuntaukseen on ideoitu, pitäis vaan tehdä.

Kuvauskalustona Canon 600D (modattu, tein itse ja säästin™ - ongelmat ei onneksi näy kuvissa), 200mm f/2.8L, Astronomik 12nm Ha clip ja seurantakoneistona Astrotrac. Käsittelysoftina PixInsightin  testiversio pinoamiseen, venyttelyyn ja Photoshop väritykseen ja hienosäätöön. Venyttelyn jälkeen taustataivas oli kaikkea muuta kuin tasainen (varmaan huonot flatit), joten DBE oli kovassa käytössä. Pahasti siis näyttää siltä, että trialin päätyttyä joutuu miettimään lompakon kanssa tätä PixInsightia tosissaan. Magic Lantern oli myös aika essentiaali, live viewin gain boost ja FPS override ovat loistokamaa jos tarkennusta haluaa korjata Ha-suotimen läpi ilman että hakee ruudulle erikseen jonkun kirkkaan tähden.

Tässä lopputulos:



ps. julkiset propsit pnuun taivaskameralle, sitä on tullut tiirattua ahkerasti talven aikana :)

pnuu

Lainaus käyttäjältä: vehnae - 09.03.2013, 21:53:40
ps. julkiset propsit pnuun taivaskameralle, sitä on tullut tiirattua ahkerasti talven aikana :)

Kiitoksia, kiva jos on ollut hyödyksi :-)
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

vehnae

Noniin, flateista löytyi kardinaalimunaus, joten heitin niillä lähintä vesilintua, poistin vinjetoinnin DBE:llä ja käsittelin kuvan uudestaan, jonka jälkeen lopputulos on ihan erilainen. Käsittelytarve oli nyt paljon pienempi ja lopputulos luonnollisempi, kun ei tarvinnut taistella ylimääräistä rapaa vastaan. Kuvasta hävisi mukavasti kaikki ylimääräinen, eli nyt kaiken näkyvän pitäisi olla "sitä itseään".


einari

Erittäin komea sydän ja sielu Jarilla.
___
Tapio

Lauri Kangas

Hienolta näyttää ja hyvin käsitelty. Flätit ei mitenkään sinänsä ole elintärkeitä, vaan tärkeää on juuri että saa kuvan jotenkin tasaiseksi venyttelyä varten. Flätit ovat siihen luotettava ja tarkka menetelmä, mutta jos ei toimi niin sitten ei toimi ja ei muuta kuin kaikki ihme kikat käyttöön hyvällä omallatunnolla.

Jyrki

#190
 x
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

Jyrki

Uusi yritys...
Muutama ruutu lisää valotusta (yhteensä 9h) ja hieman kevyemmällä kädellä viimeistely. Muut tiedot Flickr.


Heart nebula IC 1805 by Astrohatch, on Flickr
Officina Stellare Veloce RH200 F/3.0, Canon FD 300mm F/2.8, ASA DDM60 PRO, SBIG STF-8300M.
http://www.flickr.com/photos/67018317@N07/

Nurinniska Observatory

Hyvin mahdutettu melkein koko sydän kuva-alalle ja paljon yksityiskohtia näkyvissä. Olisi kyllä mukava nähdä tämä myös visuaalisella paletilla. (Liekö ulkona leiskuva huikaiseva kevätaurinko joka pistää kaipaamaan levollisia näkymiä?  :smiley:)
Tero Hirvikoski, pääobservaattori
Nurinniskan observatorio
Verttuu, Kankaanpää
http://www.astrobin.com/users/Nurinniska/

jussi_k_kojootti

Hieno on, upea erottelu emissioiden välillä.  Luonnollisia värejä en nyt kaipaa, mutta täyttä resoluutiota olisi kiva nähdä (muuallakin kuin lehdessä ;)) jostakin kohtaa, ihan vaan vertailuun SW80:n (=600mm polttoväli) kanssa.
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Murtsi

Jatkoa edelliseen... http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=402.msg104012#msg104012 olin kuvaillut myös väriruutuja tähän kohteeseen mutta kuvauskiireiden johdosta en ollut kerinnyt käsitellä niitä aiemmin  :rotfl: (oikeasti oli tarkoitus kuvata kohdetta lisää mutta kaikki varmaan muistavat viime talven hienot kuvauskelit, aika harvassa olivat). Tästä syystä lisävalotukset jäivät tekemättä ja nyt vasta huomasin että käsittely oli jäänyt tekemättä.

Kokonaisvalotukseksi jäi 30x10 minuuttia elikkä viisi tuntia. Näistä Ha valotuksia on 16x10 minuuttia ja CLS suotimen läpi otettuja laajakaistaruutuja 14x10 minuuttia. Foorumikuva toimii linkkinä 1200x912 888 kt kuvaan.



Kuvausvälineet: Orion Optics SPX 200 F/3,3, ASA-2Korrr komakorjain/lyhennin, modattu CANON EOS 1000D, Astronomikin 12 nm Ha suodin, Astronomikin CLS-CCD suodin, CELESTRON CGEM jalusta, KWIQ guider.