Tähtipäivät 15.--17.5.2009 Järvenpäässä

Aloittaja Seppo Linnaluoto, 17.12.2008, 15:08:13

« edellinen - seuraava »

Seppo Linnaluoto

Tähtipäivät Järvenpäässä 15.-17.5.2009

Tähtitieteen harrastajien valtakunnallinen tapaaminen on Kansainvälisenä tähtitieteen vuonna Järvenpäässä. Viikonlopun isäntinä toimivat Ursa ja Keski-Uudenmaan Altair. Lisäksi moni eri järjestö, kerho ja muu toimija osallistuu järjestelyihin omalla panoksellaan.

Tähtipäivien pitopaikka on Järvenpään pohjoisreunalla sijaitseva Koivusaaren koulu. Oppilaitos  tarjoaa päiville kompaktit tilat, salin, auditorion, ruokalan ja aulatilat sekä luokkia erilaisia pienryhmiä ja yhteismajoitusta varten.

Kansainvälinen tähtitieteen vuosi tulee näkymään päivien ohjelmassa kautta linjan. Tarkkaan ottaen juhlavuosi on päivien kantava teema.

Tähtipäivien suunnittelu ja järjestelyt ovat käynnissä ja kutsumme kaikki valmisteluista kiinnostuneet harrastajat mukaan toteuttamaan yhteisiä päiviämme.

Lunophilus

Päivien ohjelma alkaa muotoutua ja esitelmien aiheet sekä puhujat vahvistettaneen maaliskuun alkuun mennessä. Näin ainakin toivon.

Varsinaisia esitelmiä on kolme. Kaksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. Tapahtuman sisällössä painopiste siirtyy näin näyttelyn suuntaan ja näyttelytilassa toteutettavaan ohjelmaan.


  • Ursan planetaario järjestää esityksiä useista eri aiheista.

  • Speaker Corner´iin voi jaostot, yhdistykset, yksityiset harrastajat ja kaikki näytteilleasettajat varata puheenvuoron tai miniesitelmän. Ajan salliessa myös lyhyitä ex´tempore puheenvuoroja on mahdollisuus pitää.

  • Yhdistykset, harrastajat ja muut alan toimijat voivat varata 3x3 metrin näyttelytilan omalle osastolle. Sovittaessa osastoja voidaan mitoittaa tarpeen mukaan.

  • Harrastajien ja yhdistysten kaukoputkille on yhteinen näyttelytila.

  • Yhteinen pöytä on myös pienille harrastus- ja keräilyesineille sekä pienoismalleille.

Tavoitteena on esitellä suomalaista tähtitiedettä ja -harrastusta laajasti ja parhaimmillaan. Tässä astuvat kuvaan myös aktiiviset harrastajat yhdistysten tai jaostojen toimijoina sekä yksityisinä tekijöinä. Olkaa aktiivisia, sunnitelkaa esityksiä ja toteuttakaa itsenne näköisiä näyttelyosastoja. 

http://www.ursa.fi/altair/tp2009/

VeikkoM

Veikko Mäkelä
Kuu ja planeetat, Asteroidit ja komeetat, Tieteellinen yhteistyö, Tietotekniikka sekä Kerho ja yhdistystoiminta -harrastusryhmät

Horus

Tähtipäivät lähestyvät. Ohjelma näyttää erittäin hyvältä ja mielenkiintoiselta. Näyttelyssä on jo monta yhdistystä ja tahoa esillä. Lisäksi pienesitelmiä on jonkin verran lauantaina ja sunnuntaina. Näin vinkkinä voisin mm. mainita, että Härkämäen supernovalöytäjät Hentunen ja Nissinen pitävät kaksi pienesitelmää. Yhden lauantaina ja yhden sunnuntaina. Tulkaa kaikki tähtipäiville!
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

Lunophilus

#4
Hei.

Tähtipäivistä on kulunut viikko ja järjestäjäpuolella alkaa kaikki pienet
tavaratkin olla taas arkisissa paikoissaan.

Päivät sujuivat juuri niin, kuten oli suuniteltu ja kävijämääräkin ylitti sadan
hengen rajan, ollen noin 110. Näyttelyn muutos kohti messumaisuutta otti nyt
ensiaskeliaan ja osoitti Kerhojaostossa pureskellun idean toimivan. Tästä on
hyvä jatkaa tuleviin vuosiin.

Olen päivittänyt tänään myös päivien www-sivut kertomaan tapahtuneesta. Sivut
jäävät palvelemaan kävijöitä vuoden 2009 Tähtipäivien historiasivustona. Olisi
kovin toivottavaa, että lähettäisitte sivuilla julkaistavaksi, kuvia, tekstejä
sekä linkkejä artikkeleihin ja kuvagallerioihin.

http://www.ursa.fi/altair/tp2009/


Paljon kiitoksia kaikille, jotka olitte tekemässä päiviä tai osallistumassa
niihin yleisönä.


Terv. Matti T. Salo

Kaizu

Kiitoksia järjestäjille. Esitelmät olivat mielenkiintoisia. Oli näppärä veto jakaa eksoplaneetta esitys kahteen osaan. Oli pakko tulla kumpanakin päivänä. Toista ei voinut jättää näkemättä kun oli ensimmäisen nähnyt. Uuteen Seelantiinkin pitäisi vielä joskus päästä, vaikka onkin aika kaukana.

Kaizu
Kai Forssen

Riqis

Tuo messumaisuus ja yleisölle suuntautuminen on ilmeisesti purrut, sillä lyhyen ajan sisällä useampi on (ainakin allekirjoittaneelle) kehunut tähtipäiviä.
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

Horus

Lainaus käyttäjältä: Riqis - 24.05.2009, 21:09:14
Tuo messumaisuus ja yleisölle suuntautuminen on ilmeisesti purrut, sillä lyhyen ajan sisällä useampi on (ainakin allekirjoittaneelle) kehunut tähtipäiviä.

Hieno homma. Kerhoseminaarissa tehdyt päätökset ovat siis olleet oikeansuuntaisia. Kehitystä toki pitää tehdä vielä paljon, mutta eteenpäin on menty.
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka