Tulipallojen metsästystä Webbikameralla

Aloittaja Timo Kantola, 18.10.2006, 22:23:44

« edellinen - seuraava »

Skyliner68

Onko tuota Deltaco tv-57 (grabbeeX)usb grabberia mahdollista saada toimimaan Ubuntussa?.lsusb komento kertoo sen olevan eMPIA Technology 2821 tai 28xx piirillä. Linux foorumeita olen selaillut mutta en ole löytänyt ratkaisua,tai en ole ymmärtänyt noita ohjeita mitä siellä on ollut  :shocked:.Ja mihin tuo vlc:n virhe ilmoitus viittaa?.

Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

Timpe

Lainaus käyttäjältä: Skyliner68 - 21.11.2014, 16:49:14
Ja mihin tuo vlc:n virhe ilmoitus viittaa?

Google-haku näyttää tuovan paljon vastaavia kyselyitä ja ratkaisuja, joten löytyisikö tuota kautta ratkaisua?
v4l2 error: invalid video input 0: Invalid argument
main error: open of `v4l2:///dev/video0' failed

(En jaksa perehtyä tämän perusteellisemmin tuollaisiin herjoihin vapaa-ajalla, kun töissä noista saa päivätyönä mittansa täyteen...  :wink:)
- Timo Inkinen

Skyliner68

Nyt tulin hankkineeksi Raspberry pi b+ sekä normaali ja noir kameran ja wi-pi wlan palikan.Hieman  :shocked: vaati säätämistä että sai kaikki lisälaitteet toimimaan,esim Meteotux ainaski antoi kuvan testi scriptillä  :smiley:. Eli oikeilla jäljillä ollaan jos tästä tekee meteori kameran.

Mika
Mika"Skyliner68"Järvinen

MikaHoo

Muutamana yönä olen testaillut Meteotuxia pi:n peruskameralla vaikka toivottoman vaaleata alkaa olemaan. Mistähän johtuu että noin tunnin kuvauksen jälkeen kuvat muuttuvat yhtäkkiä ihan mustiksi ?
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

MikaHoo

Tänään testailin NOIR-kameraa Meteotuxilla ja herkkyys vaikuttaa paljon paremmalta kuin Raspberry pi:n vakiokamera. Vielä pitäisi viritellä 180 asteen kalansilmälinssi. Ebaysta on tullut hankittua älypuhelimelle tarkoitettuja halpis linssejä. Tänään olikin kirkas taivas pitkästä aikaa muutaman tunnin ajan.
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

MikaHoo

Pitääkö Rasberry kamerasta ottaa vakiolinssi pois jos asentaa erillisen laajakuvalinssin ?
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

MikaHoo

Otin Raspberry noir-kamerasta vakiolinssin pois ja laitoin tilalle M12 adapterin sekä ebaysta tilatun parin euron laajakuvalinssin. Ohessa testikuva eiliseltä. Kuva otettu Meteotuxilla 5min valotuksella.
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

MikaHoo

Nyt olisi akryylikupu hommattu Rasberrylle. Ajattelin sijoittaa kuvun talon harjalle, mutta vähän mietityttää siirtyykö kuvat kovin jouheasti wlanin yli koneelle jos siirtyvät ollenkaan.

GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

MikaHoo

Näköjään Raspberryn kamerat hajoavat aika helposti. Nyt kaikki 3 kameraa pimeänä  :cry:
GSO 8" F5 Newton. Skywatcher 80ED. Alter 7.

Ceres

Onko mitään uutta päällä maan, tulipallokamera rintamalla?

Timo Kuhmonen

Lainaus käyttäjältä: Ceres - 20.02.2021, 16:30:33
Onko mitään uutta päällä maan, tulipallokamera rintamalla?
voi olla helpompi vastata, jos tarkentaa kysymystä :-)

Ceres

Lähinnä onkos rakenneltu uusia tulipallokamerajärjestelmiä, jos on niin millaisia?
Aikaa paljon on aikaa kulunut ja tekniikka kehittynyt siitä kun topicci on ollut viimeksi aktiivinen  :rolleyes:

cacheflood

Tuossa on tulossa tuollainen erikoisempi choppermalli, on kasaamista vaille valmis, jai vain telakalle loppuvuodesta kun tyot haittaa harrastuksia ;)

Piirilevylla on microchipin 12f675 tahdittamassa askelmoottoria joka pyorittaa "suljinta" (nyt ohjelmoitu kiintea taajuus,teknisesti vain koodausta vaille niin sitten voi antaa komentoja raspberry pi:n io pinnilla tuolle ja antaa uusia taajuuksia/sammuttamaan tarvittaessa). kontrolleri on tuossa dip mallia etta on helpompi napata irti ohjelmoitavaksi.
Kotelon pohjalle sopii raspberry pi zero, en sille tehnyt mitaan telinetta kun on proto. Ohjelmana tulee olemaan Meteotux Pi.
Piirilevy on tehty halvalla kiinalaisella jyrsimella ja suurin osa on pintaliitoskomponentteja. Kamera tulee tuohon nelioreikaan.

Yksi prototyyppi on ollut pyorimassa noin 5kk ulkona kovissa pakkasissa valonheittimen kotelon sisalla... hyvin on pelannut.

Tuo chopperi on siis sen takia etta pitkilla valotuksilla saadaan patkittya kuvaa ja siten voidaan analysoida nopeutta.

[edit] Tuossa piirilevylla on lisaksi ledi jonka lisasin vainoharhaisuuttani jotta voin tutkia sita vilkuttelemalla toimiiko rupeli vai ei... mutta ainakin tuon olemassaolevan proton perusteella huoleni tuntuu olevan aiheeton... jai pahasti juuri tuon rupelin alle osa osista niin ei nay.

Timo Kuhmonen

Itselläni on kameroiden kanssa tilanne, että kaksi Watec 910HX kameraa on käytössä. Pikseleitä niissä on 720*576, eli kohtuu pieni määrä. Yksittäiset pikselit on isompia, joten himmeämpiä(kin) kohteita voi saada kaapattua. Kyseinen kamera vaatii kuvakaapparikortin (kamerassa komposiittivideo lähtö).

Toki kameroita on isommilla resoluutioilla myös, kuten esim Sony A7s sarjassa. 4k resoluution videolla sitä voi käyttää esim U.F.O. capture HD kanssa. Se tosin vaatii koneelta aika paljon prosessoritehoja, kun livevideosta etsitään tulipalloja.

Hintahaitarin yläpäässä lienee esim Canon valmistamat isopikseliset ME20 sarjan kamerat. Eli yhteenvetona voisi sanoa, jokaiselle löytyy jotain :-)