Marraskuun 23./24. myrsky

Aloittaja Horus, 24.11.2008, 08:40:08

« edellinen - seuraava »

Horus

Onkohan kaikilta nettiyhteydet poikki, kun ei ole tästä myrskystä vielä keskustelua syntynyt  :wink:

Allekirjoittanut joutui "puskemaan" autolla pahimman myrskyn läpi Varkaudesta Espooseen ja välillä näkyvyys oli nolla metriä. Kuulemma oli myös ukkostanut ja salamoinut jossakin vaiheessa. Ainakin Karjaalta on tullut havaintoja samoin kuin Espoosta. Onko teillä havaintoja tai mikä parempaa, niin kuvia näistä salamoista?

PS: Asia kiinnostaa ihan senkin vuoksi, että työpaikkanani on Ilmatieteen laitos.....
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

Timo Kuhmonen

Omalta kohdalta löytyy pelkkä kuulohavainto. Eilen klo 17:52 paukkui Espoon Karakalliossa. Välähdystä ei näkynyt silloin, olin sisällä turvallisesti villasukat jalassa.

Jotakin keskustelua on aiheesta eilen ollut mm. URSA:n myrskybongarit listalla, sekä FLC foorumilla. Eilen ei ollut aiheesta kuvia (en ole tarkistanut tilannetta tänään). Lumimyräkän aiheuttaman heikon näkyvyyden takia, veikkaisin että on hyvin vähän kuvamateriaalia tarjolla... (jos sitä on, toki itsekin kiinnostaisi nähdä)

Kaizu

Normaalisti meteorikamera näyttää Espoon alueen salamat. Nyt oli kuitenkin linssit täynnä lunta eikä kamera näyttänyt mitään.

Kaizu
Kai Forssen

GaryP

Tultiin illalla pari minuuttia vaille kuusi ipanan kanssa kaupasta, kun taivas muuttui murto-osa sekunniksi päiväksi. 5 sekuntia, ja rytinää perään. Hetkeä aiemmin olimme "katsomassa" Lippulaivan ilotulitusta, ja käväisi mielessä että heiltä jäi se viimeinen ja suurin paukku aika myöhäiselle...
:azn:

Harvinainen tilanne, ensimmäinen salamointi kohdallani tuollaisella säällä. Erikoinen tunne kun luntakin tuli enemmän vaakasuoraan kuin ylhäältä.

Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

jonttuli

En ole ikinä sellaista myrskyä havainnut että olisi hirveä lumipyry ja ukkostaisi. Kainuussa en salamointia havainnut, mutta lunta tuli liikaakin hyvä että ovesta ulos pääsi. :tongue:

Kaizu

Iltapäivän aikana kamera taas kaivautui lumen pinnalle. 17:16 ja 17:22 välisenä aikana kolmessa kuvassa oli ilmeisesti salaman aiheuttama kirkastuma, kohtuu kaukana Järvenpäästä suunnassa n.245.

Kaizu
Kai Forssen

vanttmi

Itselläni menee tuossa 100 m:n päässä pellolla voimalinjat, jotka ovat elisen kaltaisella myrskyllä - tosin märemmällä - aiheuttaneet valokaaria heiluessaan. Ensimmäisen kerran yöllä verhojen läpi nähdessäni meinasi vetää polvet pitkopullataikinaa. Välähdys oli voimakas, vaan jyrinä puuttui enkä tuolloin tiennyt mikä "iski". Kunnes kaverit töissä kertoivat  :grin:.  Muutaman "mutkan" päähän tällaiset välähdykset pimeällä saattavat näyttää salaman välähdyksiltä. No, tässä kirjoittaa mies "epätieteellisemmästä" päästä. Tosin lunta ei tarttisi tulla yhtään lisää - kolme kertaa vielä sama määrä niin sitä on nurkissa sitten toista metriä - reiluusti  :wink:

Mikko
vanttmi
---------------------------------------------------
Myrskyrintama Kaakkois-Suomi
http://users.kymp.net/p409930a/index.html

Valokuvat:
https://picasaweb.google.com/110858584893622891646

Canon EOS 7D, Canon SX280 HS, Samsung Pro815

Kaizu

Kaapeleiden yhteenosuminen useimmiten näyttää kamerakuvassa vihertävältä, salamat ja sähköjunat taas valkoisilta tai sinertäviltä.

Kaizu
Kai Forssen

Avaruusmurkku

#8
Jännä juttu muuten, tänäänkin on 24. päivä marraskuuta, mutta on vain vuosi 2010 ja on kauhea myrsky taas (ainakin pääkaupunkiseudulla ellei muualla).

Myrsky alkoi jo 23. päivä, eli täsmälleen 2 vuotta väliä näillä myrskyillä.

Arvatenkin joku kultti ennustaa tämän perusteella taas maailmanlopun.

Why Black holes are black?

Sky-Watcher: Skymax-127 Black Diamond
Canon EOS 550D