Kannettava pakkasessa

Aloittaja mika, 13.10.2006, 20:11:22

« edellinen - seuraava »

xpro

OHO  :o

Olet jo kerennyt valmistaa sen "lämpö boksin" kannettavalle! Toi Finnfoam on hyvä ainakin tuohon tarkoitukseen tai uskoisin niin, ite olen jo pari kuukautta tehnyt töitä tuon eristeen kanssa!
kerro meille sitten miten se todellisuudessa toimii! voisit myös jotain kuvia näyttää ?!
TMB 80/480
Canon 40D
Powermate 2x
Powermate 4x

AP


Meniköhän vähän off topic / kuuluiskohan tää tonne askartelunurkkaan... No koitetaan saada kuvat vielä mukaan  ;)Antti Paaso

AP

Saa nähdä jaksaako vielä könytä tuonne -15 C pakkaseen kokeilemaan tuota... :-[ Evostarista (102/1000) poistelin just kiinalaiset rasvat pois että
pyörisi paremmin, muuten aina pakkasessa "tahmaa" kiinni niin että "peruuttelu" on seurantamoottorin kanssa yhtä--- "juhlaa", pistän  boxiin vielä mittarin mukaan että tietää missä lämmöissä se kone siellä noin keskimäärin jauhaa. Jos pysyy yli nollan niin hyvä on.
Antti Paaso

AP


Ja muuten Raumalla veti justiinsa pilveen ja ohutta lumisadetta >:( Se siitä taas , pitäiskö muuttaa jonnekin muualle.... Hyvä seeing vielä 1 h sitten ennenkuin mukelot saatu nukkumaan.... :-\
Antti Paaso

xpro

Noniin nyt on kuvat tuosta boksista, toivottavasti pääset kokeileen tuota vielä ennen kesää  ;D
TMB 80/480
Canon 40D
Powermate 2x
Powermate 4x

Ari Haavisto

Tässä linkki toiseen ketjuun, jossa (itsekin) rakenneltu läppärisalkkuja:
http://foorumi.avaruus.fi/index.php?topic=1908.msg50120#msg50120
Rebel 600S (Newton 600mm F4)
SW 400P Flextube Synscan GOTO (400/1800mm)
SW300P & NEQ6 Pro
Celestron C8, RET45
ASI183MM

Pierro Astro ADC-korjain
Televue Powermate 2.5x, 4x ja 5x, APM 2,7x & 1,5x comacorrecting barlow
Starlight Xpress suodinpyörä 7x1 1/4"

TuRe

#21
Minulla on kannettava alumiinisessa salkussa. Pienempi salkku oli juuri sopiva 11" lläppärille. Suurempaan mahtuu 15" läppäri. Salkun lokeroihin sopii mm. virtakaapeli muuntajineen, sekä kanteen sijoitetun lämpötyynyn, säädettävällä kytkimellä varustettu liitosjohto. Salkku on siisti, eristetty ja tiivis.
Tuomo Repo

LK

Itselläni on ensimmäisen aallon EEEPC josta otin koemielessä tuulettimen lattakaapelin irti. Kuullostaa sulalta hulluudelta, mutta -25 asteen pakkasessa tuuletuksen puute pitää lämmön mukavasti koneen sisällä ja prosessorinkin lämpötila pysyy vakaana ja sopivan alhaisena  :grin:

En kyllä suosittele kenellekkään, ainakaan jos on ihan uusi kannettava.

jtbo

Mulla on viime kevättalvesta lähtien ollut yksi Acerin Aspire 3100 kylmässä varastotilassa, jossa lämpötilat seuraa täysin ulkolämpötilaa. Akku siitä hajosi nyt äskettäin, ei se kovin hyvä ollut ennenkään, mutta ilmeisesti ei tykännyt liki -30C hätyytelleistä pakkasista, joten akku irti ja meno jatkuu, koko talven meinasin sitä rääkätä.

Tärkeintä varmaankin on, että ei sammuta sitä kylmänä, vaan antaa koneen hönkiä itsensä myös lämpöiseksi käynnissä ollessaan, jolloin kylmät kuoret ei pääse hikoilemaan kun vekottimen tuo sisälle, tai pakkaa sen koneen kylmässä kannettavan laukkuun, sulkee laukun ja avaa laukun vasta seuraavana päivänä. Ainoa ongelma tuossa tosiaan mielestäni tulee tuosta jos kylmä kone tuodaan lämpimään ja kosteaan sisäilmaan, tällöin kostea sisäilma tiivistyy kylmään koneeseen, jos kone pidetään käynnissä, niin koneen sisällä on kumminkin sen verran lämpöä, että tuo tiivistyminen on ainakin vähäisempää.

Aika veikeää muuten on, että tuon pakkasessa olevan läppärin flekti käy silti suht pitkiä aikoja ja tiuhaan, mutta sehän onkin Acer AMD prossulla  :undecided:

chilimieli

Aiheesta poiketen:
Kevätöinä ilmassa oleva kosteus saattaa kiinnittyä koneen pinnalle aika ikävästi. Miten olette hoitaneet asian? Ilmeisesti putki toimii kuitenkin pidempää, sillä se jäähtyy ilman kanssa saman lämpöiseksi, mutta koneen tuottama lämpö oletettavasti tiivistää kosteutta pinnoille.
Kuinka olette tämän ongelman hoitaneet?

Houkuttelisi ajatus raahata kone putken mukana havaintopaikalle kertomaan kiinnostavia kohteita. Myös tulevaisuudessa web-kameran osto tulee eteen ja tämä taas vaatii koneen käyttöä ulkosalla, mutta tulevat kosteat yöt epäilyttää.
Sateliitit realiajassa:
http://www.n2yo.com/whats-up/?c=w

Celestron Astromaster 90 AZ
Skywatcher Skyliner-200P  Parabol Dobson
Canon 600D

naavis

Lainaus käyttäjältä: chilimieli - 22.03.2011, 19:02:48
Aiheesta poiketen:
Kevätöinä ilmassa oleva kosteus saattaa kiinnittyä koneen pinnalle aika ikävästi. Miten olette hoitaneet asian? Ilmeisesti putki toimii kuitenkin pidempää, sillä se jäähtyy ilman kanssa saman lämpöiseksi, mutta koneen tuottama lämpö oletettavasti tiivistää kosteutta pinnoille.

Kosteushan tiivistyy nimenomaan kylmien kappaleiden pinnalle, joten lämpimänä huriseva kone ei juuri kosteutta kerää.

chilimieli

Oolrait. Kiitokset oikaisusta.

:grin:
Sateliitit realiajassa:
http://www.n2yo.com/whats-up/?c=w

Celestron Astromaster 90 AZ
Skywatcher Skyliner-200P  Parabol Dobson
Canon 600D

Lauri Kangas

Pitkinä kylminä talviöinä ja tietysti syksyn ja kevään kosteilla keleillä mulla on läppäri kyllä ottanut aika paljon jäätä/kosteutta pintaansa. Pidän nykyään ihan simppelisti tuollaisessa löysässä kylmälaukussa. Ja näytön kirkkaus täysillä sekä tuulettimet mahdollisimman hiljaisella.

Karhila

Tuli ite hankittua käytetty panasonic toughbook cf-29.
Ei enää hinnalla pilattu. jos aikanaan maksanut sen 6000€.
Pakkastakin pitäis sietää sellaisenaan ja kosketusnäyttö voi helpottaa elämää.
Linkki tossa jos jotakuta kiinnostaa.
http://www.kttrading.fi/

Kuulapaa

Kannettavan HP Elitebookin rasitustestit jatkuvat. Tähän asti laite on viettänyt noin viitisen kuvaussessiota taivasalla.
Eilen mentiin siinä -10 asteen nurkilla nelisen tuntia. Näyttökään ei tunnu hidastuvan vielä tuossa lämpötilassa, mitä nyt välillä joutuu rapsuttamaan huurretta pois että näkee seurannan tilan.Matkaa vanhan Ibarin taivasalla vietettyyn pakkasennätykseen -28 C ja 7 tuntia on vielä hieman  :wink:
Kun itse tekee niin saa sellaisen kun tulee.
http://www.kuulapaa.com/