Osumat kiertoradoilla, onko tietolähdettä?

Aloittaja GaryP, 04.11.2008, 09:29:05

« edellinen - seuraava »

GaryP

Tämä oli vaikea päättää kumpaan laittaa, satelliittikeskusteluihin vai meteroriittiosastolle.
:D

Iltapähkäilyt ottavat pattiin, ajattelin siksi kysyä tätä. Isoa sinistä kiertää melkoinen määrä satelliitteja, kuinka paljon niihin osuu tilastoidusti(?) sellaisia "ei ihmisen aiheuttamia" murusia joista aiheutuu vaaratilanteita tai toimintahäiriöitä?

Näissä iltaunelmissa suunnittelen päissäni kaikenlaisia kokonaisuuksia jotka kiertäisivät maapalloa pitkällä radalla, vaikkapa maan ja kuun välisellä alueella välietappina. Kauhuissani sitten siellä valmiilla asemallani ihmettelen kuinka ehdin paikkaamaan kaikkia niitä reikiä mitä kylkeen ilmestyy vähän väliä. Taas kun olen ne korjannut ja vaihtanut pinnoitteet kovemmiksi ja monikerroksisiksi itsepaikkautuviksi, alan miettimään kustannuksia joita kaiken sen kuorisuojamateriaalin kuljettaminen sinne on maksanut, ja kuka maksaa. Kun olen maksumiehen keksinyt, pääsen varsinaiseen aiheeseen eli mitä kaikkea siellä sitten puuhastellaan, mutta se onkin jo oma tarinansa.

Pienten kappaleiden vaarat ovat kuitenkin kai koko ajan olemassa, kuinka paljon niitä osuu esimerkiksi Hubblen kokoiseen pakettiin kymmenessä vuodessa? En ole törmännyt vielä aiheeseen, ehkäpä joku osaa valaista minua tai osoittaa valmiin keskustelun?
Kiitos!

T:Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

Kaizu

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_avaruustoiminta#AMSAT_P3D
Amsatissa on myös mikrofoni kuuntelemassa avaruuden ääniä eli mikrometeoriittien osumia laitteen runkoon. Osumamääristä ei ole tietoa muuta kuin että jokin Amsatin laitteista sai täysosuman aika alkuvaiheessa ja mykistyi.

Kaizu
Kai Forssen

GaryP

Jäikö Amsat kuitenkin radalle, osuma ei heittänyt radalta sentään?

Taidan pysyä maanpinnalla jatkossakin ja jättää avaruusasemat seikkailuhenkisemmille ihmisille, vaikka voihan sitä kotosallakin sattua fataali vahinko.

Kokeilen jossain vaiheessa hieman googlettaa, pitäisi vaan keksiä niitä hakusanoja ensin että saisi rajattua osumia.


Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...

Mare Nectaris

Timo Keski-Petäjä


SW Evostar 120 ED APO*TAL 250K*C8-N*SW 150 Pro*TAL 1 (Mizar)*Celestron Ultima 80*EQ6 Pro Eqmod + TS dual mount*CG-5 GOTO*TV: Nagler Type 4 17 mm, Panoptic 24 mm*Baader Hyperion Clickstop-Zoom 8-24*17 mm UWA-70*TV BIG 2x Barlow*Celestron 2x Barlow Ultima SV Series*TAL 3x Barlow*TS 5 x APO Barlow*TS CCD lunar camera

GaryP

Uh... raskasta tavaraa, ei pää sulata kun on vähän heikko enkku ja paljon dataa tarjolla.

Kari
Kari Pulkkinen
Espoo, Finland

Harrastus uudelleen lämpiämässä...