Minne sinä voit lähettää tulipallohavaintosi ?

Aloittaja Horus, 24.07.2006, 22:49:25

« edellinen - seuraava »

Horus

Jos näette tulipallon eli poikkeuksellisen kirkkaan tähdenlennon, siitä kannattaa ilmoittaa Ursan tulipallotyöryhmälle, joka kerää havaintoja Taivaanvahdin havaintolomakkeella:
http://www.taivaanvahti.fi/observations/report/cat/tulipallo

(EDIT: ylläpito päivittänyt linkin ja tekstin)
Härkämäen observatorio - Tähtitiedettä Itä-Suomessa
Mars MetNet Mission - Kohti Marsia!
Avaruusinsinööri-blogi - Avaruustekniikkaa ja -tutkimusta

Harri Haukka

Riqis

Tuo linkki ja nyt myös teksti yllä on päivitetty ajan tasalle. (Poistin tästä samalla viestit, joissa aiempia päivityksiä)
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

mikkomaa

Laitetaan nyt sitten vaikka tälle alueelle kun en äkkiseltään löytynyt nopeasti sopivampaa(taikka en huomannut). Tänään on saapunut taivaanvahtiin monta ilmoitusta päivällisestä meteoriitistä, mutta suunnat näyttää monella olevan moneenkin suuntaan. Yleinen keskustelu-alue meteoriiteriiteistä kertoo paljon mutta topic YLEISESTI meteoriiteistä saisi olla olemassa myös! Nyt on näitä näyttäviä meteoriitteja ilmoitettu ja on ollut ulkomailla(jää taivaanvahdin ulkopiiriin), onkin kysymykseni voisiko näitä halutessaan tietty (joku) koota vähän tarkemmin ratatietojen kanssa jonnekin? Itseäni ainakin kiinnostaisi josko näissä isoimpien ja näkyvimpien radoissa voisi olla jotain samaa.. T:Mikko M
Mikko M

RL

#3
Eilinen tulipallo sattui kuvaan:


CSB

Jatin EOS 100D kuvamassa 9.9 yökuvaus, klo 2:34:19 tunttu olevan tulipallo ja seurava kuva 2:34:28 jatko vana.  ?? ASA 3200, valotus 8 sek

pnuu

Satelliitti on tuo. Jos kuvien järjestys olisi toinen ,sanoisin että Meteor 23-1. Nyt ei oikein sovi, kun liikesuunta on väärä. Jos annat paikan, niin voin yrittää kaivaa tarkemmin.
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

CSB

Lainaus käyttäjältä: pnuu - 11.09.2016, 18:34:39
Satelliitti on tuo. Jos kuvien järjestys olisi toinen ,sanoisin että Meteor 23-1. Nyt ei oikein sovi, kun liikesuunta on väärä. Jos annat paikan, niin voin yrittää kaivaa tarkemmin.

Ei oli Tulipallo  :cheesy: Paikakunta on Hervanta Tampereella. Kiitos Pnuu

CSB

KLo 21.00 oli iso tulipallo etelän puole. Odotin Rosette sumu kuvamisen, kesti pari kolme sek. Hieno, ensimainen kerta Suomessa. Piirsin suurenpiirtein Stellarium kartalla punainen linea missä suureinpiirti oli  :cheesy:

Lopussa tunttui kun oli pieni paloja mukana, minun silmalle oli kirkas valkoinen ja keltainen ja ihme kyllä jonkilainen vihrea viiva. Oikea silmä vaurioitu kuvamassa Aurinko Latviassa ja voi ola se vihrea valo syyn.

Hieno se oli

CSB

Vihdoin onnistuin tulipalloa kansa. Halusin katso kuinka paljon 14mm linssi näke taivasta. 800 iso ja 20 sek valotus oli liian tumma, laitoi 1600 ja sama aika kun valotus aikoi pari humalassa kaveri tappeli pihassa, katsoi heitä ja valotus loppui. Katsoin ruutu ja siellä oli, hajoava tulipalloa, en nähnyt itse ikava kyllä. Eilen klo 23:36:20, Nikon D600 ja Samyang 14mm 2.8

CSB


Esko Lyytinen

Taivaanvahtiin oteteaan mielihyvin havaintoja keneltä tahansa :-)
Hienon kuvan tulipallosta sait !

CSB

Ei se onnistu, kolme kerta olen yrittany ja tule sama virhe ilmoitus.

""Tallennuksessa tapahtui virhe

Pahoittelut, havaintosi käsittelyssä tapahtui virhe.

    Havaintolomakkeen (tulipallo) muototarkistuksessa tapahtui virhe!!

Mellon

Lainaus käyttäjältä: CSB - 29.08.2020, 20:28:01
Ei se onnistu, kolme kerta olen yrittany ja tule sama virhe ilmoitus.

""Tallennuksessa tapahtui virhe

Pahoittelut, havaintosi käsittelyssä tapahtui virhe.

    Havaintolomakkeen (tulipallo) muototarkistuksessa tapahtui virhe!!

Moi,

Tosi vaikea sanoa mikä on voinut mennä pieleen. Tulipallohavaintoja on tullut viime päivinä kyllä läpi, eli mistään yleisestä tilanteesta ei liene kyse.

Voisitko laittaa virhetilannetta vastaavasta tapahtumasta ruutukaappauksen osoitteeseen taivaanvahti{ät]ursa.fi? Tänne foorumile laitetut virheviestit nimittäin jäävät todennäköisesti ikuiseen unholaan, ellei joku sivistynyt aktiivi vinkkaa niistä erikseen ylläpidolle (Kiitos!!! <3).

- Emma

cacheflood

Tuli samanlainen ilmoitus, oli muistaakseni etta joku vaadittu kentta oli jaanyt tayttamatta.
[edit] taisi olla lennon kesto kohdallani.

CSB

Kiitos Esko, vahingossa mutta silti hyvä tulipallo kuva :cheesy:  Kyllä tiedän nyt miksi en ole onnistunu, en laitanu mitä "havainnon otsikko" tai "kuinkka korkealla ym, ym " ja "tulipallon äääni" ei mihinka lue kun olisi pakollinen laita ja vielä kun minä en nähny se.

Ollan tarkana seurava kerta