Heliokset

Aloittaja Riku, 09.08.2008, 23:21:10

« edellinen - seuraava »

Riku

Tervehdys!

Mitä käytännön eroa on Helios Ultimate-HR 8x42 ja 7x50 -kiikareilla verrattuna Helios Quantum-4 10x60 ja Helios Quantum-4 15x70 -kiikareihin?

Hintaluokaltaan nämä ovat samaa luokkaa, enkä millään osaa päättää näiden välillä. Osaisiko joku kertoa, mikä näistä (tai jokin muu saman hintaluokan,eli alle 200 euron) kiikareista on suositeltavin tähtitaivaan pällistelyyn?

-Riku
RikuM

jaava

Nyt en tiedä mitään noiden kiikareiden linssien lasilaadusta enkä päällystyksestä. Ne vaikuttavat oleellisesti tähtikiikareissa. Nyrkkisääntönä on: Jos linssit vaikuttavat heijastavan punaista, ne eivät sovellu tähtitaivaan katseluun, sen sijaan vihertävä tai sinertävä sopii. (muistinkohan ollenkaan oikein).
Käsittääkseni Heliokset on muuten laadullisesti ihan passelit.

Helios Quantum-4 15x70 kiikarit vaatii jalustan - niillä ei juurikaan pysty katsomaan käsivaralta. Mutta toisaalta valovoima ja kuvan suurennus tekevät katselusta mielenkiintoista. Minun ykkösvaihtoehto (jos on jalusta).

Helios Quantum-4 10x60 on mun kakkosvaihtoehto.

Helios Ultimate-HR  7x50 on kolmosvaihtoehto.

Ultimate-HR 8x42 on jo alakanttiin tähtitaivasta ajatellen.

JV
If no Higgs particle exists, we have a revolution in our hands.

Riku

Kiitos vastauksesta.

Jalustan hankin tietysti muutenkin, joten taidan kallistua tuohon ykkösvaihtoehtoon jos kerran on muita parempi/käyttökelpoisempi. Harmillisen matalia vaan nuo perusjalustat, kun on itsellä mittaa yli 190 cm.  :D

-Riku
RikuM