Hassuja pilviä

Aloittaja Regulus, 05.06.2008, 23:02:09

« edellinen - seuraava »

Regulus

Länsi-Porvoon rannikon ohi lounaasta tuli tänään jännittävä pilvijono. Ne oli hyvin pyöreitä muodoltaan ja erittäin teräväpiirteisiä, ei sellaisia rosoreunaisia niinkuin 'tavalliset' pilvet. Nämä oli koneella tehtyjä pumpulipalloja  :). Muut pilvet taivaalla oli niitä ihan jokapäiväisiä, tavallisia pilviä. Kaiken lisäksi nämä tulivat samasta suunnasta ja kulkivat jonossa samaan suuntaan. Ne muistutti olemukseltaan melkeimpä savumerkkejä. Eipä tainnut tulla otettua kuvaa. Ainakin tunnin niitä seurailin ja olisi niitä riittänyt pidempäänkin.

Tai sitten se olikin U.F.O. -aalto, jota Kansanradiossa ennusteltiin.

jonttuli

Jos pilvet olivat kerran pyöreitä epäilisin että ehkä nuo voisivat olla "mammatus" pilviä, mutta kurkkaappas tästä wikipedian osoitteesta josko olisi jotain tuttua.   http://fi.wikipedia.org/wiki/Mammatuspilvi. Muista katsoa myös muita pilvi lajeja jos ei tuo "mammatus" pilvi osunut ihan oikeaan.

Regulus

Heh, enpä tajunnut heti mennä wikipediaan. Sieltä löytyi aikalailla samannäköinen pilvikuva ja selostuskin osuu aika nappiin. Lainaus Wikipedian sivulta http://fi.wikipedia.org/wiki/Mantelipilvi : "Mantelipilvi (Lenticularis) on usein ylhäältä katsottuna pyöreä, lautasmainen pilvi, joka monesti muistuttaa ufoa."

Näkemäni olivat selvästi pyöreämpiä ja niitä tuli siis jonossa vaikka kuinka paljon ja ne etenivät samaa väylää pitkin tehden mutkan aina samassa kohdassa.

Kaizu

Tuo artikkeli kuvaa enemmän Wikipedian heikkoa kohtaa kuin mantelipilveä. Wikipediaan kun voi kuka vain kirjoittaa mitä vain. Aika myöten nämä sieltä häipynevät asiallisten artikkeleiden jaloista.

Kaizu
Kai Forssen

jonttuli

Hyvä että sieltä löytyi etsimäsi kaltainen pilvi. Vedoten kaizuun niin eihän siellä wikissä aina sitä täsmä tarkkaa tietoa ole kun sinne voi raapustaa kuka tahansa, mutta kuvasta pitäisi saada selko ja tekstissäkin oli jotakin faktaakin. Toivottavasti löysit etsimäsi regulus. :)

Regulus

#5
Niin. Maallikot kokevat asioita maallikon tavoin - joskus jopa samoin - ja puhuvat samaa kieltä. Tiedemiehen ammattisanastoon pohjautuva selonteko ei välttämättä sitten vastaakkaan maallikon visiota.

Kiitti Wiki-vinkistä, jonttuli !

EDIT: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/stadi/uutinen.asp?id=1540627

jonttuli

Toivottavasti siitä oli apua. Muistaakseni löysin tuon pilvi artikkelin silloin kun etsin itse tietoa "helmiäispilvistä". Pilvet ovat hyvin mielenkiintoisia tarkkailu kohteita, koska jokainen niistä on aivan erityinen. :)