Cygnus 2009 -järjestäjähaku on avattu

Aloittaja Aridif, 26.05.2008, 15:49:42

« edellinen - seuraava »

Aridif

Tervehdys, tähtiyhdistysten edustajat!

Cygnus 2009 -kesätapahtumalle haetaan järjestävää paikallisyhdistystä. Ursa toimii tapahtuman yhteistyökumppanina ja tukee järjestelyissä tarpeen mukaan.

Cygnus on kaikkien tähtiharrastajien rento ja toimelias kesätapaaminen. Sen aikana harrastajat pääsevät tutustumaan menneen kauden tuloksiin, sekä suunnittelemaan tulevan kauden toimintaa.

Tapahtuman ytimenä ovat Ursan harrastusjaostojen kokoukset ja tapaamiset, mutta näiden ohella aikaa jää myös rentoon yhdessäoloon eri puolilta maata kotoisin olevien harrastajien kanssa. Kesätapaamisessa yhdistetäänkin luontevasti loma ja harrastus. Nykyään Cygnuksellä pyritään järjestämään myös monipuolisesti muutakin kuin jaostojen tarjoamaa ohjelmaa.

Cygnus on järjestetty perinteisesti heinäkuun puolivälin ja elokuun alkuviikon välisenä aikana kestäen torstaista sunnuntaihin. Paikka on ollut luonnonläheinen, esim. leirikeskus. Cygnukselle on kerääntynyt vuosittain 120-160 tähtitieteen harrastajaa ympäri maata.

Tämän vuoden tapahtuman sivut löytyvät täältä:
http://www.ursa.fi/c2008/

Tietoa aikaisemmista Cygnuksista löytyy osoitteesta
http://www.ursa.fi/ursa/tapahtumat/cygnukset.html

Ursa osallistuu tapahtuman järjestelyihin taloudellisesti, sekä avustaa myös ohjelmasisällön suunnittelussa ja koordinoinnissa.

Paikallisjärjestäjän panos on erityisen tärkeää sopivan tapahtumapaikan löytämisessä, sekä tapahtuman esivalmisteluissa. Tapahtumapaikan vapaana oleminen ehdotettuna ajankohtana tulisi varmistaa ennen hakemuksen lähettämistä. Resurssien mukaan paikallisjärjestäjältä toivotaan myös vapaaehtoisia henkilöitä itse tapahtuman toimitsijoiksi.

Cygnus-tapahtuman paikallisina järjestäjinä voi toimia myös useampi naapuriyhdistys. Mikäli paikallisjärjestäjän taholta ei saada riittävästi henkilöitä tapahtuman toimitsijoiksi, voidaan vapaaehtoisia etsiä esim. Ursan kerho- ja yhdistystoimintajaoston piiristä.

Cygnuksella vuonna 2007 suoritetun kyselyn perusteella suurin osa harrastajista on valmis lähtemään kauemmaksikin, joten tapahtumapaikan pitkääkään etäisyyttä (Suomen rajojen sisäpuolella) ei pidetä hakemuksissa negatiivisena asiana.

Järjestäjäehdokkaiden hakemuksia toivotaan 7.7.2008 mennessä. Ehdotukset ja tiedustelut pyydetään lähettämään Ursan jaostojen yhteistyöelimelle: .
Terveisin,
Ursan jaostotoimikunta
Mikko Suominen

Kaikkihan me kuljemme loassa, mutta toiset meistä katsovat tähtiin! - Oscar Wilde

Aridif

#1
Semmoinen lisäys että kaikista toivottavin ajankohta Cygnukselle ensi vuonna olisi varmasti 30.7.-2.8. koska se ei mene päällekkäin 22.7. tapahtuvan vuosisatamme pisimmän, lähinnä Kiinassa näkyvän auringonpimennyksen kanssa. 6.-9.8. olisi varmasti ihan ok matkustaville myös, mutta menee lähelle koulujen alkua.

Tässä Nasan sivu pimennyksestä:
http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEplot/SEplot2001/SE2009Jul22T.GIF
ja tässä wikipedian:
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_July_22%2C_2009

Nähtäväksi jää, miten moni tuonne matkustaa ja järjestetäänkö yhteismatkaa. Kuitenkin, mikäli ajankohdan pystyisi vapaasti päättämään, niin suosittelisin näitä yllä mainittuja päivämääriä.

Ehdotettava ajankohta on ihan hakijan päätettävissä, mitä tahansa heinä/elokuussa voi ehdottaa, mutta toki sillä on vaikutusta valintaa tehtäessä yhtenä muiden kriteereiden joukossa.

edit: korjattu ilmeisesti liian vähättelevä arvioni Kiinaan matkustavien määrästä...
Mikko Suominen

Kaikkihan me kuljemme loassa, mutta toiset meistä katsovat tähtiin! - Oscar Wilde