Kassiopeja 1/2006 ilmestyi

Aloittaja MarkoM, 14.09.2006, 21:20:00

« edellinen - seuraava »

MarkoM

Lakeuden Ursa julkaisee A4-kokoista jäsenlehteä nimeltään Kassiopeja, joka ilmestyy resurssien mukaan (kuitenkin vähintään kerran vuodessa). Tämän vuoden ensimmäinen numero on ilmestyi juuri painosta, joten se on myös ladattavissa netistä PDF:nä (2,4 megatavua):

http://www.ursa.fi/yhd/lakeus/lehti/kassiopeja1-2006.pdf

Aiheina mm:

- Pääkirjoitus
- Tähtiharrastusuutisia lakeudelta
- Syyskauden tähtitaivas
- Plutosta kääpiöplaneetta
- Toimintakalenteri
- Tähtinäytökset
- Puheenjohtaja haastattelussa
- Muuttuvat tähdet
- Kaksikymmentä vuotta tähtiharrastustoimintaa

Lehti on tavallaan samalla yhdistyksen 20-vuotisjuhlanumero, joten kansi on poikkeuksellisesti nelivärinen. Jäsenistön lisäksi lehti on postitettu useisiin muihin yhdistyksiin, joten näissä yhdistyksissä voidaan parin lähiviikon aikana odotella postia.

Juhlavuoden kunniaksi oli tarkoitus vaihtaa myös lehden nimeä, mutta päätettiin asian hautua vielä seuraavaan numeroon saakka...

Taittoon käytettiin tällä kertaa InDesignia, joka antaa paremmat mahdollisuudet hallita elementtejä kuin Word (jota aikaisempina vuosina on käytetty), ja se myös näkyy lehden ulkoasusa. Jatkossakin ulkoasuun on tarkoitus panostaa enemmän, tällä kertaa kiire pakotti tyytymään "perustaittoon".

Kustannussyistä painopaikka muuten on jo kolmena vuotena ollut sama kuin Ursa Minorilla (paikallisten painotalojen hinnat olisivat olleet liki tuplasti kalliimpia, mitä täytyy jo oikein ihmetellä).
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry