M65, M66 ja NGC3628

Aloittaja einari, 17.02.2008, 12:21:21

« edellinen - seuraava »

einari

Itse asiassa kerhollemme on hommattu Ikharos ja luulen että pääsen sillä syksyllä keräilemään fotoneita ;).
___
Tapio

Murtsi

Palataanpa päiväjärjestykseen ja laitetaan näytille vuorostaan taas peiliputkella otettu kuva, vaikka hienosti tuo linssiputkikin näköjään piirtää. Onnittelut Makelle hienosta kuvasta, uusi putki antaa näköjään aika tarkkaa piirtoa ja laajan näkökentän. Odottelemme syksyyn ja luulen että silloin kuopion suunnalta alkaa tulla makeita sumukuvia  :laugh:.

Sitten oman kuvan tietoihin, kuva on otettu 26-31.3.2011 välisenä aikana ja kokonaisvalotusta kertyi yhteensä 389 minuuttia enimmäkseen kahden minuutin osissa, jonkin verran mukaan mahtui myös minuutin osavalotuksia. Kelit eivät olleet kovin kummoisia ja huonoimpana iltana sainkin kasaan vain 18 minuuttia ennen kuin pilvet pyyhkäisivät taivaan yli, parina iltana taas vaivasivat yläpilvet jotka varmasti huononsivat lopputulosta. Mutta näillä oli kuitenkin mentävä ja tulos on tuossa alhaalla. Edelleen olen opetellut Adam Blockin menetelmiä kuvankäsittelyssä ja mielestäni olenkin saanut taustataivaan kohinan aikaisempaa paremmin hallintaan (tämä on tietenkin vain oma mielipide).



Kuvausvälineet : Orion Optics SPX 200 F/4,5 kaukoputki, CANON EOS 350D modattu, Baaderin komakorjain, Baaderin Neodymium Moon&Skyglow suodin, JS seuranta.

mickut

Kolmikko on jo hyvin näkösällä läpi aamuyön, LRGB 10 min subeilla tunti per kanava tuotti viimeyönä tällaisen kellanruskean kuvan:


Leijonan kolmikko isompana

L-kanavan flätit unohtui jostain syystä ottaa, mutta ihan hirveästi eivät pölypallerot olleet liikkuneet edellisen LRGB-kuvauskerran, 28.11.2011, jälkeen. Tuolloin tosin pilvet pysyivät sitkeästi päällä ennusteita pilkaten, joten silloin kuvasaaliksi jäi pelkkä flättipino. Tulipahan sekin hyötykäyttöön.

-Antti

Timpe

Antin galaksi-kuva kannattaa katsoa isona, sillä tuo on vallan tasokas esitys aiheeseen :cheesy:
Ja sama koskee myös tuota Murtsin kuvaa, joka on jostain syystä jäänyt ilman kommentteja (syyttä suotta, kun eivät nämä galaksit niin helppoja kuvauskohteita ole).
- Timo Inkinen

naavis

Pääsin viimein testaamaan kerhon 80ED:tä tositoimissa. Vielä käyttely oli vähän hakusessa, mutta keräsin neljä ja puoli tuntia valoa CLS-filtterin läpi tästä Leijonan tripletistä. Käpistelin kuvan pikaisesti aamulla, otan revanssin vielä illemmalla. Tässä kuitenkin alustava tulos. Kuvaa klikkaamalla aukeaa suurempi versio.


jussi_k_kojootti

#50
Minulle kertyi tunnissa vähän vaisumpi näkymä UHC-S:n läpi.  Kohde taisi olla "vain" 30 asteen korkeudella, mutta ilokseni valosaasteesta ei tällä kertaa ollut isommin ongelmaa (gradientteja).

Edit: 3h lisävaloa neodyymisuodattimen läpi (480s ISO400 paloina).
jussi kantola / oulun arktos
CG-5 GOTO + KWIQ-guiding + SW80ED  // 10" dobson // canon eos 450d mod & 400d / ASI 120MM
http://astrobin.com/users/jussi_k_kojootti/
http://oulunarktos.fi/

Timpe

Lainaus käyttäjältä: naavis - 22.02.2012, 11:56:38
...Tässä kuitenkin alustava tulos. Kuvaa klikkaamalla aukeaa suurempi versio.

Kuvassa tai linkissä jotain vikaa? Tänne näkyy Firefoxilla (v10.0.2) vain kapea kaistale kuvan yläreunasta... :undecided:
http://www.ursa.fi/~savuori/astro/2012_02_21-komakallio/Leo_triplet_27x600s_iteration01.jpg
Internet Explorer 9 näytti kuvan oikein.
- Timo Inkinen

naavis

Lainaus käyttäjältä: Timpe - 22.02.2012, 18:49:00
Kuvassa tai linkissä jotain vikaa? Tänne näkyy Firefoxilla (v10.0.2) vain kapea kaistale kuvan yläreunasta... :undecided:
http://www.ursa.fi/~savuori/astro/2012_02_21-komakallio/Leo_triplet_27x600s_iteration01.jpg
Internet Explorer 9 näytti kuvan oikein.

Täällä näkyy sekä Firefox 10.0.2:lla ja Opera 11.61:llä kuva ihan kunnolla.

Timpe

Ja täällä näin (ks. liitekuva). Pitänee tutkia selaimen asetuksia...

Edit: Naaviksen hieno Leo tripletti tuli näkyviin, kun tyhjensin selaimen välimuistin kokonaan.
- Timo Inkinen

Kaizu


Pakko oli jotakin kuvata vaikka kuu paistoikin. Ei ole tänä talvena liikaa kelejä ollut. Alkaa jo unohtua miten nuo vempaimet toimivat.

Kaizu
Kai Forssen

PetriKe

#55
Tässä versio johon ei voi olla tyytyväinen, mutta parempaakaan ei näissä oloissa saa  :cry:. Kohteen kuvauksen joutuu aloittamaan, kun sen korkeus on vasta 29 astetta. Myöhemmin kohde kiertyy etelään, jossa odottaa katuvalot.

Taustasta tulee ihme höttöä, koska RGB-kanavat sekä tietysti luminanssi kärsii pahoista gradienteista. Flattitkään ei ole kohdillaan, koska jättävät kaikkiin kanaviin muutamia kuoppia (eli taitaakin systeemissä olla taipumia, apupeili?). Ja tietysti ruutuja liian vähän eli 1h luminanssia ja 40 min per värikanava. Tämä tarkoittaa suht kohinaista lopputulosta.

EDIT: Kuva poistettu odottamaan parempaa dataa sekä jälkikäsittelyä.
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

Ransu

Vaikka et tyytyväinen kuvaan olisikaan niin hienosti näkyy yksityiskohtia galakseissa ja värit on hyvät!
Rauno Päivinen
Imatra
C14, Meade10" LX200 OTA,Tal100RS, Vixen 81SD, EQ8.
http://pellervo-observatory.blogspot.com/

PetriKe

Tätä mennään nyt New Mexicossa. Sattui kohtuullinen seeing ja sain tästä 5 min pätkissä 50 minuuttia luminanssia kasaan.

Searchlight Observatory Network (SON), NM, USA
Selkeitä kelejä,

Petri Kehusmaa

einari

Hienoa kamaa taas tulollaan.
Kai tästä tulee laajempi kenttä että näkyy materiavirtaa tuonne vasemmalle ?
___
Tapio

avanti

Suorastaan kuin kolmiuloitteinen mv-kuva!

ML
Lammisen Matti
Galileoscope
Baader Planetarium 15 x 80 kiikari
7 x 50 kiikari
Omegon 2,1x42 kiikari