Lomittuminen, piilomuuttuja

Aloittaja Paul Metsälä, 20.07.2024, 11:57:02

« edellinen - seuraava »

Paul Metsälä

Lomittuminen on todettu todelliseksi. Onko piilomuuttuja vai onko tuo kenties saman asian ilmentymä?

mistral

Zeilingerin kirjan lainasin kirjastosta, oli kyllä hämmästyttävä asia tuo lomittuminen.

kuunylinen

Jos lomittuneet hiukkaset pystytään erottamaan hallitusti niin se antaa aivan huikeat näkymät tiedonsiirtoon.

Kaizu

Mistralin mainitsemassa kirjassa on kuvattu koejärjestely jossa tuotetaan lomittuneita fotoneja ja lähetetään ne omiin valokuituihinsa. Saman kirjan alussa todetaan fotonien olevan hiukkasia (sen lisäksi että ne ovat myös aaltoja).

Kaizu
Kai Forssen

Eusa

Lomittuminen on pariteettikorrelaatio, jonka tilastollinen tilanne selviää vasta vertailtaessa mittauksia ja se edellyttää kausaalista tiedonsiirtoa.

Mitään tietoa ei missään yhteydessä voi siirtää kausaliteetin vauhtia c ripeämmin. Tämä rajoitus on poikkeukseton toistuva todennus.

mistral

Lainaus käyttäjältä: Kaizu - 24.07.2024, 23:31:29Mistralin mainitsemassa kirjassa on kuvattu koejärjestely jossa tuotetaan lomittuneita fotoneja ja lähetetään ne omiin valokuituihinsa. Saman kirjan alussa todetaan fotonien olevan hiukkasia (sen lisäksi että ne ovat myös aaltoja).

Kaizu

Mikä on hiukkanen? Käsittääkseni se on aaltokimppu. Eli ei ole olemassa kiinteää materiaa mikrotasolla, mitä enemmän mikrokosmosta suurennetaan, sitä enemmän näkyy aaltoja. Esm elektroni lienee erityinen aaltokimppu, siinä kenttien energia on löytänyt "tasapainon", tätä tasapainotilaa nimitetään elektroniksi. Eli kun on oikeat luonnonvoimakentät ja sopiva resepti niin tietty energia asettuu sille ominaiseen tasapainotilaan. Kentät on ensijaisia, hiekanjyvät ym. on suuren mittakaavan ilmiöitä.

kuunylinen

Lomittuneet hiukkaset on asia jota varmaan tutkitaan paljon. "Aavehiukkaset" voidaan erottaa toisistaan ja kuljettaa kuinka kauas tahansa, vaikka valovuoien päähän ja silti jos toisen varaus muutetaan niin toinenkin muuttuu. Lomittuneuden hiukkasten välillä ei ole perinteistä, alle valonnopeuden olevaa tiedonsiirtoa joten sillä ei ole ristiriitaa suhteellisuusteorian lakien kanssa.

Kestää varmaan vuosia että tätä kyetään soveltamaan mitenkään mutta on hienoa ajatella että jos vaikka satelliitti olisi valopäivän päässä ja mittaa rajun jostain tulevan säteilypurkauksen niin voisi ilmoittaa maahan että se on siellä huomenna. Tällöin oltaisiin tämän asian osalta tulevaisuudessa koska sitä ei ole vielä tapahtunut maassa.

mistral

Lainaus käyttäjältä: kuunylinen - 30.07.2024, 15:14:24Kestää varmaan vuosia että tätä kyetään soveltamaan mitenkään mutta on hienoa ajatella että jos vaikka satelliitti olisi valopäivän päässä ja mittaa rajun jostain tulevan säteilypurkauksen niin voisi ilmoittaa maahan että se on siellä huomenna. Tällöin oltaisiin tämän asian osalta tulevaisuudessa koska sitä ei ole vielä tapahtunut maassa.

Ajattelen että jos jo maasta lähtiessä satelliittiin säilötään jollain ihmeen tavalla lomittunut hiukkanen ja maassakin on säilössä sen vastinpari, voisi ohjelmoida satelliitin tietokoneen romauttamaan säilötty hiukkanen, näin maassa saadaan tieto että silloin ja silloin satelliitti romautti hiukkasen merkiksi että säteilymyrsky tulee.
Ongelma on säilöä hiukkanen lomittuneessa tilassa.

Eusa

Lainaus käyttäjältä: mistral - 31.07.2024, 00:15:20Ajattelen että jos jo maasta lähtiessä satelliittiin säilötään jollain ihmeen tavalla lomittunut hiukkanen ja maassakin on säilössä sen vastinpari, voisi ohjelmoida satelliitin tietokoneen romauttamaan säilötty hiukkanen, näin maassa saadaan tieto että silloin ja silloin satelliitti romautti hiukkasen merkiksi että säteilymyrsky tulee.
Ongelma on säilöä hiukkanen lomittuneessa tilassa.
Ainoa tieto, joka saadaan, on tilastollinen todennus, että kvanttitilojen määrät säilyvät eli että tilojen vastakkaisuudet säilyvät. Itse kvanttitila selviää vain paikallisesti, eikä ole tiedonsiirtoa saada selville korrelaatio.

mistral

Lainaus käyttäjältä: Eusa - 31.07.2024, 05:10:21Ainoa tieto, joka saadaan, on tilastollinen todennus, että kvanttitilojen määrät säilyvät eli että tilojen vastakkaisuudet säilyvät. Itse kvanttitila selviää vain paikallisesti, eikä ole tiedonsiirtoa saada selville korrelaatio.

No säilötään sitten 5kpl samalla lailla lomittunutta hiukkasta niin todistusvoima kasvaa. Eli satelliitissa on 5 ja maassa on 5.

Eusa

Lainaus käyttäjältä: mistral - 31.07.2024, 12:40:48No säilötään sitten 5kpl samalla lailla lomittunutta hiukkasta niin todistusvoima kasvaa. Eli satelliitissa on 5 ja maassa on 5.
Lomittumisen tila selviää vasta kussakin mittauksessa ja selville saatu kuvio vaatii signaalitiedonsiirtoa, jotta osataan eri paikoissa verrata.

Ei mitään toivoa lomittumisella havitella yli valovauhtista viestittelyä.

mistral

#11
Lainaus käyttäjältä: Eusa - 01.08.2024, 00:04:21Lomittumisen tila selviää vasta kussakin mittauksessa ja selville saatu kuvio vaatii signaalitiedonsiirtoa, jotta osataan eri paikoissa verrata.

Ei mitään toivoa lomittumisella havitella yli valovauhtista viestittelyä.

Eikö vertailu ole tehty jo startissa?

Tai onko vertailu väärä sana, tarkoitan jos hiukkanen on tullut suodattimien läpi niin se poissulkee sellaiset hiukkaset jotka ei läpäise suodatinta?

Eusa

Lainaus käyttäjältä: mistral - 01.08.2024, 09:52:07Eikö vertailu ole tehty jo startissa?

Tai onko vertailu väärä sana, tarkoitan jos hiukkanen on tullut suodattimien läpi niin se poissulkee sellaiset hiukkaset jotka ei läpäise suodatinta?
https://youtu.be/RQv5CVELG3U?si=aZ2yrVQxtELByQTO

Aihetta käsittelevä video.

Paul Metsälä

Lainaus käyttäjältä: mistral - 20.07.2024, 18:12:04Zeilingerin kirjan lainasin kirjastosta, oli kyllä hämmästyttävä asia tuo lomittuminen.
Mikähän tämä kirja on tarkemmin nimeltään?

Lisäys. Löysinkin sen. Fotonien tanssi jne.

Paul Metsälä

Lainaus käyttäjältä: kuunylinen - 30.07.2024, 15:14:24Lomittuneet hiukkaset on asia jota varmaan tutkitaan paljon. "Aavehiukkaset" voidaan erottaa toisistaan ja kuljettaa kuinka kauas tahansa, vaikka valovuoien päähän ja silti jos toisen varaus muutetaan niin toinenkin muuttuu. Lomittuneuden hiukkasten välillä ei ole perinteistä, alle valonnopeuden olevaa tiedonsiirtoa joten sillä ei ole ristiriitaa suhteellisuusteorian lakien kanssa.

Kestää varmaan vuosia että tätä kyetään soveltamaan mitenkään mutta on hienoa ajatella että jos vaikka satelliitti olisi valopäivän päässä ja mittaa rajun jostain tulevan säteilypurkauksen niin voisi ilmoittaa maahan että se on siellä huomenna. Tällöin oltaisiin tämän asian osalta tulevaisuudessa koska sitä ei ole vielä tapahtunut maassa.

Ei kai sentään. Hiukkasilla on jokin sama ominaisuus. Se voidaan molemmissa päissä todeta mutta eivät ne tässä ilmiössä muutu. Muistuttaa vähän sitä, että luodaan sinetöidyt rasiat, joissa sisällä on samoja ominaisuuksia, mutta ei tiedetä miten ne ovat. Hyvin kauas toisistaan kuljetetut rasiat ovat avattavissa, jolloin todellinen tila selviää. Ennalta tietämätön asia tulee näin ilman viivettä tietoon molemmissa päissä. Jos siis on sovittu milloin rasiat avataan. Sitä en kyllä tajua muuttuvatko lomittuneilla hiukkasilla oleva "sisältö" niin kauan kunnes "rasiat" avataan. Ilmeisesti ei, koska jos toisen "rasian" sisältöön voi vaikuttaa ja molemmissa rasioissa tapahtuu, niin tuo on kyllä kiellettyä ihan vain sen takia, että siinä olisi informaation siirtoa liian nopeasti.

En tajua tästä oikeasti mitään, joka käy ilmi tuosta "rasia"-vertauksesta. Tässä lomitusasiassa ei olisi mitään sisältöä, jos lomittuneet hiukkaset olisivat tuollaisella "rasia"logiikalla tiloissaan. Onko siis tosiaan niin, että ennen "rasioitten" mittaamista eli avaamista lomittuneet hiukkaset voivat vielä muuttaa jotain yhteistä ominaisuutta keskenään?