jalusta instru-scope 80/1200

Aloittaja Torsti, 10.01.2024, 08:24:12

« edellinen - seuraava »

Torsti

Moi. Toisessa ketjussa kerroin hankkineeni pari kappaletta otsikon putkia. Jalustat näissä molemmissa on melko väljät, lukittunakin heiluu tarkennetaessa liikaa. Tarkoitus on pysytellä kohtuu kustannuksissa, ja löysinkin Bresseriltä edullisen jalustan, mikä jäljittelee etäisesti alkuperäistä instru(towa 339) jalustaa. Onko kokemuksia  tästä,https://www.bresser.de/en/Astronomy/Accessories/BRESSER-EQ-3-Telescope-Mount-incl-Tripod-black.html bresseristä? En tosiaan etsi nyt high endiä, vaan käyttökelpoinen riittää.

terv. Jyrki

jperala

Itsellä oli joku japanilainen wanhan putken puujalkainen jalusta mikä oli ihan varsin mainio tuo kokoiselle. Unitronin jalustat hyviä. Itsellä niitä kaksi kpl. Ne tahtoo olla hinnoissaan vaan.
SW 72mm ED Pro refractor + AZ Merlin SynScan GoTo
Bresser Messier AR 102/1000mm
Sky Watcher 76/300mm Dobson

Torsti

Lainaus käyttäjältä: jperala - 10.01.2024, 13:59:58Itsellä oli joku japanilainen wanhan putken puujalkainen jalusta mikä oli ihan varsin mainio tuo kokoiselle. Unitronin jalustat hyviä. Itsellä niitä kaksi kpl. Ne tahtoo olla hinnoissaan vaan.

-Juu, tuollainen alkuperäinen jalusta olisikin hieno. Näistä kahdesta huojuvasta en oikein tiedä viitsinkö purkaa, kun ei takeita saada tukevaksi. Tuo bresseri olisi edullinen, mutta katsotaan mitä keksin.