Foorumista on nyt julkaistu uusi versio (30.11.2023) - Ja uudistuksista yleensä

Aloittaja Riqis, 30.11.2023, 12:31:59

« edellinen - seuraava »

Riqis

Hei harrastuskollegat,

Foorumi on tänään päivitetty uuteen versioon 2.1.

Uudempi softa oletettavasti kestää paremmin teknisiä ja muita haasteita. Kuitenkin nähtäväksi jää, ratkeaako viime viikkoina koettu foorumin kaatuilu tähän uudistukseen vai ei.

Myönteinen uutinen on, että foorumi skaalautuu nyt myös mobiililaitteille. Tämän vuoksi joitain elementtejä on tiivistetty.

Päivitys toi mukanaan muutamia muutoksia ulkoasuun ja joidenkin linkkien sijaintiin, mutta kaikki vanha toiminnallisuus pitäisi edelleen olla mukana. 
 
Moni kaivannee etenkin linkkejä "Näytä edellisen käyntisi jälkeen kirjoitetut viestit / Näytä uudet vastaukset viesteihisi". Nämä löytyvät nyt oikealle tasattuna ja hieman tiiviimmin ilmaistuna: "Lukemattomat viestit - Päivittyneet aiheet".

Tällä hetkellä osa teksteistä on vielä englanniksi. Päivitys suomeksi lopuillekin järjestynee lähiaikoina. 

Liitteitä voi lisätä viestiin tekstikentän alapuolella olevasta palkista "Click or drag files here to attach them". Liitteet voi lisätä joko raahaamalla ne palkin päälle tai klikkaamalla ko. tekstiä ja valitsemalla ne avautuvasta tiedostovalikosta.

Viestin tekstikentässä olevasta "Lisää..."-painikkeesta avautuu vaihtoehdot sekä omien tekstien muokkaamiselle että poistamiselle.

EDIT: Kuten Naavis alempana mainitsee: "Päivityksen yhteydessä järjestelmä luultavasti kirjasi kaikki käyttäjät ulos, joten uusi kirjautuminen vaaditaan." Foorumisofta saattaa myös kertaalleen kysyä sääntöjen hyväksymistä uudelleen.

Parh. terv.
Marko
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

mistral

Yllätyin kun foorumi oli muuttunut ja etsin "vastaa" toimintoa, mutta kirjautuminen vaaditaan, sitten toimii.
Myös vaatii hyväksynnän foorumin säännöille.
Selkeän näköinen ulkoasu, täytyy totutella.
Kiitos uudistuksesta.

MarkoM

Päivällä avatessani keskustelualueen puhelimessa, kävi jo hetken mielessä, että homma on siirretty phpBB:hen, mutta se olikin näemmä SMF:n uusi ulkoasu... :laugh: 

Itse asiassa näyttää ihan hyvältä niin tietokoneella kuin puhelimellakin, ja etenkin tuo skaalautuvuus mobiililaitteilla on hyvä asia.
Marko Myllyniemi
"Koskenkorvan kivennäisvesi on valmistettu kirkkaasta, vähänatriumisesta lähdevedestä, siksi sen maku on niin päähännousevan raikas. Maista Koskenkorvan kivennäisvettä. Tulet hyvälle tuulelle!"
astro.kuvat.fi
Kuvagalleria
Lakeuden Ursa ry

naavis

Lainaus käyttäjältä: mistral - 30.11.2023, 14:49:39Yllätyin kun foorumi oli muuttunut ja etsin "vastaa" toimintoa, mutta kirjautuminen vaaditaan, sitten toimii.

Foorumille ei ole koskaan voinut kirjoittaa ilman käyttäjätunnusta ja sillä kirjautumista. Päivityksen yhteydessä järjestelmä luultavasti kirjasi kaikki käyttäjät ulos, joten uusi kirjautuminen vaaditaan. Tämä ei kuitenkaan ole mikään uusi ominaisuus.

Ja kiitos tosiaan meikäläiseltäkin päivityksestä. Toivottavasti foorumi pysyy nyt pystyssä.

ispa

Sivut tuntuvat tulevan pöytäkoneen näytölle nopeammin kuin aiemmin. Hyvä asia siis. Ja paino sanalla tuntuvat.
Ilpo Kantonen

ispa

Uuden SMF 2.1 käyttäjäasetuksissa viikon ensimmäinen päivä on oletuksena sunnuntai. Sen voi suomalaisittain helppo vaihtaa maanantaiksi:

 Käyttäjän profiili ► Ulkonäkö ja asemointi ► Viikon ensimmäinen päivä kalenterissa
Ilpo Kantonen

Riqis

Lainaus käyttäjältä: ispa - 01.12.2023, 01:02:57Uuden SMF 2.1 käyttäjäasetuksissa viikon ensimmäinen päivä on oletuksena sunnuntai. Sen voi suomalaisittain helppo vaihtaa maanantaiksi:

 Käyttäjän profiili ► Ulkonäkö ja asemointi ► Viikon ensimmäinen päivä kalenterissa

Kiitos vihjeestä Ispa. Koetin nyt aamulla löytää tuota reittiä, mutta foorumisoftan "ylläpitokeskuksessa" ei edes haulla löydy noita. Voitko lähettää minulle mailitse (pekkola at ursa.fi) lisäosviittaa? Mistä näkymästä esim. löytyy "käyttäjän profiili" (esim. ruutukaappaus tms.)

Ja missä näet tämän ominaisuuden toiminnassa? Esim. kun avaan foorumin "kalenterin", siellä maanantai on ensimmäinen päivä. 
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

cacheflood

Miten tuo liitetiedostojen kokorajoitus 400kB, saisiko sitä isommaksi/onko jo, on ollut aika ongelmallinen?
Tuki WEBP formaatille olis aika kova sana, varsinkin tähtikuvat pakkautuvat aivan uskomattoman paljon pienemmiksi kuin sama jpg:nä. Webp kuvat saa kyllä kikkailtua liitteeksi vaihtamalla päätteen .jpg:ksi ja näkyvät jo tällä hetkellä oikein.

naavis

Lainaus käyttäjältä: Riqis - 01.12.2023, 09:18:49Kiitos vihjeestä Ispa. Koetin nyt aamulla löytää tuota reittiä, mutta foorumisoftan "ylläpitokeskuksessa" ei edes haulla löydy noita. Voitko lähettää minulle mailitse (pekkola at ursa.fi) lisäosviittaa? Mistä näkymästä esim. löytyy "käyttäjän profiili" (esim. ruutukaappaus tms.)

Ja missä näet tämän ominaisuuden toiminnassa? Esim. kun avaan foorumin "kalenterin", siellä maanantai on ensimmäinen päivä. 

Asetus taitaa olla käyttäjäkohtainen (oletusasetusta ylläpito ehkä voi rukata). Asetus löytyy liitteen mukaisesta paikasta, aivan "Ulkonäkö ja asemointi" -sivun lopusta. Itselläni asetus oli suoraan "maanantai". Ehkä olen joskus edellisessä versiossa sen vaihtanut.

Riqis

Kiitos Naavis, jo toinen erittäin hyödyllinen ja asiantunteva viesti tässä keskustelussa. (P.S. Kävin ruksimassa sinulle foorumin moderaattorioikeudet siltä varalta, että siitä on tässä tai jossain muussa asiassa myöhemmin jotain iloa).
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

Riqis

Lainaus käyttäjältä: cacheflood - 01.12.2023, 10:03:16Miten tuo liitetiedostojen kokorajoitus 400kB, saisiko sitä isommaksi/onko jo, on ollut aika ongelmallinen?
Tuki WEBP formaatille olis aika kova sana, varsinkin tähtikuvat pakkautuvat aivan uskomattoman paljon pienemmiksi kuin sama jpg:nä. Webp kuvat saa kyllä kikkailtua liitteeksi vaihtamalla päätteen .jpg:ksi ja näkyvät jo tällä hetkellä oikein.

Ajankohtainen aihe, sillä poistin aiemmin tänään foorumin säännöistä kiellon kuvien suoraan viestiin liittämiselle. Kiitos ideoista Cacheflood. On nyt lisätty ehdotuksesi mukaisesti sallittujen kuvatyyppien listaan "webp".

Nostin liitetiedoston ylärajan 400 kt:stä 700 kilotavuun. Yksittäisen viestin kaikkien liitetiedostojen yläraja 1,2 megaa on nyt nostettu 1,4 megaan. Toivottavasti nämä toimivat.   
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

ispa

Kaipailen vaihtoehtoisia asetteluja (layout), joissa olisi mahdollista valita esim. tumma tausta. Parasta on tietysti, jos on mahdollista määritellä värit vapaasti taustalle. Riittää kuitenkin esim. tumma - vaalea erottelu. Käytän tietokoneella tummaa työpöydän väritystä. Mm. useissa ohjelmissa tausta on täysin musta. Tällaiseen ympäristöön vaaleansininen tausta on turhan valoisa. SMF:llä varmaan valmiina pari kolme tai muutama asettelu ylläpidon asentamista varten.
Ilpo Kantonen

ispa

Toivon kalenteriin Ursan kursseja, tähtiretkiä (ja virtuaalisia sellaisia), yms. tapahtumia aina tähtitaivaan tapahtumiin asti. Noissa voi olla vielä linkkejä lisätietoihin. Ja jos kalenterista pystyy lataamaan tapahtuman/tapahtumia .ics -muodossa omalle koneelle tai Googlen kalenteriin, niin mainiota.
Ilpo Kantonen

Riqis

Lainaus käyttäjältä: ispa - 01.12.2023, 13:17:45Kaipailen vaihtoehtoisia asetteluja (layout), joissa olisi mahdollista valita esim. tumma tausta.Käytän tietokoneella tummaa työpöydän väritystä. Mm. useissa ohjelmissa tausta on täysin musta. SMF:llä varmaan valmiina pari kolme tai muutama asettelu ylläpidon asentamista varten.

Tämä varmaan onnistunee, kunhan saadaan jossain välissä tällaisten asentamisesta enemmän ymmärtävä ihminen laittamaan asiaan aikaa esim. noin tunnin verran. Löysin asetuksen, joka sallii käyttäjien valita ulkoasun ja SMF:n foorumilla näyttää olevan monia tummia ja mustia layouteja ladattavissa.

Lainaus käyttäjältä: ispa - 01.12.2023, 13:20:01Toivon kalenteriin Ursan kursseja, tähtiretkiä (ja virtuaalisia sellaisia), yms. tapahtumia aina tähtitaivaan tapahtumiin asti. Noissa voi olla vielä linkkejä lisätietoihin. Ja jos kalenterista pystyy lataamaan tapahtuman/tapahtumia .ics -muodossa omalle koneelle tai Googlen kalenteriin, niin mainiota.

Tämä voisi onnistua, mikäli löytyy vapaaehtoinen etsimään näitä tietoja ja päivittämään kalenteria.     
Marko Pekkola / www.avaruus.fi

einari

Onko tarvetta kun Ursan sivuilla tahtumista on jo hyvin tietoa?
https://www.ursa.fi/palvelut/tapahtumakalenteri.html

Tosin jos saisi ics-tiedot niin olisi aika hyvä palvelu.
___
Tapio