PHD 2: Komeettaseuranta.

Aloittaja vauve, 07.01.2023, 00:08:03

« edellinen - seuraava »

vauve

PHD 2:n seurantavalikosta löytyy myös komeettaseuranta. Tämä vaatii reaaliaikaisen tiedon komeetan (E3 ZTF) ekvatoriaalisista nopeuksista (Rec, dec)? En ole näitä verkosta löytänyt. Onkohan missään? Kiitos tiedoista.

einari

Tähtikarttaohjelmista (Stellarium, Cartes du Ciel) tuo tieto löytyy.
Ja ainakin CdCstä tiedon saa tuotua automaattisesti.
En löytänyt muuta kuin tämän vanhan ohjeen mutta oleta että edelleen toimii
http://www.astrofriend.eu/astronomy/tutorials/tutorial-comet-autoguiding/03-tutorial-comet-autoguiding.html

Mutta toinen tapa tehdä komeettaseuranta on yksinkertaisesti asettaa komeetta seuranta tähdeksi.
___
Tapio

vauve

Ok. Onko kokemusta, kuinka helposti PHD 2 tarrautuu komeetan päähän?

ispa

En tiedä onko tästä apua. Stellarium-keskustelun kolmanneksi viimeisessä viestissä on kerrottu, miten komeetta C/2022 E3 (ZTF) voi asentaa Stellariumiin. Sen jälkeen kun valitsee haulla löytyneen kohteen, niin vasemmassa ylälaidassa tulee monenlaista tietoa.
Ilpo Kantonen

einari

C/2022 E3 (ZTF) on tällä hetkellä niin kirkas (mag 6 paikkeilla) että kelvannee seurantatähdeksi aika hyvin.
Tosin jos PHDssa tämän tekee niin guidaus voi hieman nikotella koska liikkuu eri tahtia tähtien kanssa. Ja aina ei komeetan pää kelpaa seurantatähdeksi.
Mutta kokeilemalla selviää. Ja jos ei toimi niin ottaa vaan perinteisiä valotuksia (guidauksella tai ilman), mutta riittävän lyhyitä - tällä hetkellä C/2022 E3 (ZTF)-komeetalle luokkaa 60 sekuntia max.
___
Tapio

vauve

Cartes du Cielistä tosiaan löytyy dRA, dDec, kun klikkaa valinnan jälkeen kuvaketta. Kun arvot on syötetty ja plan.guidaus aktivoitu, niin PHD 2 lukitaan varmaan johonkin tähteen, jolloin nuo lisät menevät suoraan ohjauksena jalustaan. Samalla varmaan kuvakenttä siirtyy s.e. softa on guidaavinaan kiintotähden mukaan. Algoritmi ei siis havaitse 'hämäystä'?