Aurinkokeskeinen kiertoratojen laskeminen

Aloittaja JPu, 11.09.2022, 22:22:42

« edellinen - seuraava »

JPu

Hei, osaako joku kertoa kuinka heliosentrisistä koordinaateista saa laskettua suunnan planeetalle? tai jonkin menetelmän kuinka saisi "päivittyvän" kuvan tuotettua siitä missä planeetat ovat auringon ympärillä.

Tässä on yksi: https://www.fourmilab.ch/cgi-bin/Solar verkossa oleva esitys, joka tekee varsin hienosti asian, mutta vaatii online verkon ja jos tuon saisi laskettua, niin miksipä ei Excelkin piirtäisi planeettojen asemaa auringon ympärille.
(RA ja DEK on toki itselläkin laskettavissa, mutta en osaa palata takaisin aurinkokeskeiseen ja ymmärryksen vuoksi on/olisi hienoa katsella planeettojen laskennallista sijaintia auringon pohjoisnavalta)

JPu

Sainkin yllättäen tuon ratkaistua, oli odotettua helpompaa.. suunnat ja etäisyydet saa ihan trigonometrialla koordinaateista, en vaan hetkeen sitä keksinyt, kun tuo z koordinaatti sotki ajattelua. Nyt excel päivittää näkymän taivaalla maasta katsottuna ja piirtää myös kuvan siitä missä planeetat ovat aurinkoon nähden, simppelisti vain 90° katselusuunnasta katsottuna. Erottelin kahteen kuvaajaan sisä- ja ulko-planetat mittakaavan takia, helpompi hahmottaa.