Nyt kun on kipeänä tylsä hetki niin näytän tässä samalla toimivaksi havaitun tavan tehdä taustavähennys dynamic background extractionilla. (DBE)
Ensin otan luminanssikanavan ja teen sille taustapiste(sample) verkon, ja käytän samaa verkkoa kaikkien kanavien kanssa. Luminanssi siksi, että siinä on eniten signaalia: kaikki mitä on luminanssikanavassa, on myös värikanavissa. Luminassissa kaikki kuitenkin erottuu paremmin. Esimerkiksi kuvissa missä taustaa on sumuhötön seassa vain vähän, on luminanssista huomattavasti helpompi löytää ne pienet kohdat taustaa mihin sampleja voi laittaa.
Samanlaisen operaation samanlaisella sampleverkolla tekeminen jokaiselle kanavalle on hyödyllistä. Jos lopputulosta ei saa täydelliseksi, on hyvä että joka kanavan tausta on kuitenkin samanlainen. Jos tausakorjauksen jälki on joka kanavassa vähänkään erilainen, tausta on kuin pride -kulkue kovan venytyksen jälkeen.
Periaate samplejen luomisessa on yksinkertainen: niiden pitää olla taustassa. Kohteen signaalia ei haluta vähentää. Sampleja voi joko itse kikkaille tuonne, tai käyttää tuota generate toimintoa. Itse sekoittelen vähän molempia, eli ensin luon automaatilla ja klikkailen muutamia lisää fiiliksen mukaan. Tässä olennainen on tuo tolerance. Jos se on liian suuri, se luo ja antaa luoda näytteitä paikkoihin missä on kohteen signaalia. Tästä oireina ovat mm. tummat halot galaksien ympärillä. Jos taas generate ei suostu luomaan sampleja, toleranssi on liian tiukka. Mielestäni hyvä tapa on pitää toleranssi tiukkana, kasvattaa vähän shadows relaxationia, ja täydentää käsin klikkaamalla jos ja kun automaattinen generoiminen ei tee tarpeeksi monta pistettä.
Mahdottoman tiheää sampleverkkoa ei tarvitse jos kuva on kalibroitunut hyvin ja siinä on vain lineaarinen gradientti. Tykkään kuitenkin varmuuden vuoksi tehdä niitä about näin tiheästi kuin kuvassa.

Kuvassa DBE:n asetukset luminanssikanavelle. Correctioniksi on valittu subtraction, koska flat-kalibroituneessa kuvassa pitäisi olla vain additiivista gradienttia valosaasteesta. Yleensä pari-kolme ajoa (vihreästä täpästä) riittää. Lopputulosta kannattaa tutkia heti boosted autoscretchillä. Se paljastaa hyvin onko operaatio onnistunut. Jos ei, niin uutta yritystä
Yleisiä virheitä ja syitä:
-Galaksin tai tähden ympärillä on tummaa -> sampleja on osunut signaalin päälle. siirrä tai poista sellaiset
-Kuvaan jää gradienttia -> useampi ajokerta
-Samplejen väliin sinnetänne jää tummentumia -> tiheämpää sampleverkkoa. Jos sekään ei auta, tee vuoronperään subtraction ja division korjauksia. Jos ei sekään, flatit uusiksi
Kun DBE gradientinpoisto luminanssille on varmasti onnistunut, seuraa tärkeä vaihe. Jotta saat käytettyä samaa sampleverkkoa myös R, G ja B kanavien kanssa, raahaa tuo alanurkan kolmio pixinsightin taustatyöpöydälle, niin saat sen talteen prosessi-ikonina. Tämän jälkeen voit sulkea DBE:n.

Sitten, on aika toistaa sama muille kanaville. Avaat ensin vaikka R kanavan kuvan, ja klikkaat tuota äsken luomaasi prosessi-ikonia. Näin samat samplet samoissa paikoissa ilmestyvät myös R kanavan kuvalle. Pari ajoa vihreän täpän kautta jälleen. Ja toistat saman joka värikanavalle (mielellään sama määrä ajoja joka kanavalle). Jos jossain kanavassa on niin voimakas gradientti, että joku sample jää punaiseksi (hylätyksi), voit huoletta löystää toleranssia. Tämä siksi, että luminanssin kanssa ollaan (oletettavasti) varmistuttu siitä, että jokainen sample sijaitsee taustassa, eikä kohdassa missä on kohteen signaalia.
