Vuodenvaihteen 2007-2008 valoilmiöitä.

Aloittaja -Jarz-, 03.01.2008, 23:59:08

« edellinen - seuraava »

-Jarz-


Nämä tavallaan ovat ilmakehän valoilmiöitä vaikkakin ovat ihmisten aikaansaamia, mutta kuitenkin :).

Kuvien taustasta voi kertoa sen verran, että otin kameran mukaan mennessäni viettämään uuttavuotta kavereitten luokse ja ilman mitään sen kummempaa etukäteissuunnitelmaa oli tarkoitus näpsiä jotain kuvia pitkillä valotusajoilla taivaalta tietämättä ja ajattelematta sen kummemmin mikä on lopputuloksena. Kaverilta sain kamerajalustan lainaksi, kun unohdin ottaa oman mukaani. Kauhealla kiireellä aloin napsia kuvia ja kaikenlisäksi väärällä objektiivilla, kun ei ehtinyt sitä vaihtamaan kellon jo ollessa puolenyön kohdalla. Tuloksia kameran näytöltä katsellessa huomasin kuitenkin, että nähtävästi jotain kelvollistakin kameran kennolle tarttuu joten jatkoin kuvaamista. Tässä sitten parhaimpia otoksia näytille.http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/puiden_takana.jpg
http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/spiraali.jpg
http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/roomalainen.jpg
http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/tahtisade.jpg

Tuli kuvia katsellessa todettua, että melkeinpä nuo ilotulitteet ovat parhaimmillaan katsottuna jälkikäteen kuvista, sillä silmä ei ehdi havaitsemaan ollenkaan niin paljon noiden tulitteiden kauneutta kuin mitä kennolle tarttuu. Samalla tuli todettua miten ilotulitteiden kanssa tulee noudattaa varovaisuutta, sillä vaikka paikanpäällä katsellessa kaikki vaikutti olevan ihan ok, niin jälkikäteen kuvia tarkastellessa huomaa, että kannattaa katsoa miten suuntaa noita roomalaisia kynttilöitä ja miten laajalti kipinöitä sinkoileekaan ilotulitteista. Tuollainen hehkuva ruutiklimppi lentäessään silmään aiheutta aika varmasti palovamman sarveiskalvon pintaan. Ainakin lapset kannattaa pitää kauempana kun ampuu noita ilotulitteita.

http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/mantyyn.jpg
http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/kipinoita.jpg

Lopuksi pari kuvaa ennen ilotulituksen alkamista ja heti kohta sen jälkeen samalta paikalta kuvattuna. Kun hiiren osoittimen vie kuvan päälle vaihtuu se toiseksi.

http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/IMGP0036.html
http://koti.mbnet.fi/~jarenco/sekalaista/IMGP0038.html

Kamerana Pentax K10D, objektiivi 50-200mm, valotusaika 8s, ISO200, 50mm f6.7.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+