Meteoriitti katon läpi Kanadassa?

Aloittaja T. Öhman, 13.10.2021, 16:13:46

« edellinen - seuraava »

T. Öhman

Hei,

en ole enempää asiaa tutkinut, mutta äkkiseltään tämä Toronto Starin juttu vaikuttaisi suht uskottavalta:

https://www.thestar.com/news/canada/2021/10/12/ive-never-been-so-scared-in-my-life-golden-bc-woman-nearly-hit-by-meteorite.html

Teemu

Jarmo

Kuvien perusteella tapahtuma on hyvinkin uskottava. Se on selvää, että murikka on ainakin tullut katon läpi. Jos osaavat vielä analyseerata tuon meteoriitiksi niin ei kai siinä mitään.

https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/meteorite-crashes-into-womans-bedroom-golden-bc-1.6207904
https://nypost.com/2021/10/11/sleeping-canadian-woman-has-close-call-with-meteorite/

Eikös se Ann Hodgeskin ollut nukkumassa kun meteoriitti kimposi jostain pöydänkulmasta tms häneen? Tarinoiden opetus lienee, että turha vetelehtiminen sängyssä voi olla vaarallista... tai sitten tuottoisaa jos arvokkaita murikoita putoilee sängyille tämän tästä. Riippuu näkökannasta.

Jarmo


einari

Tosiaan erikoinen.
Yleinen harhaluulo että meteoriitti on tulinen pallo, kun yleensä ne ovat kylmiä kun maahan putoavat.
Vaikea kuvitella miten sellainen saa tulipallon aikaan. Ehkä jos kolahtaa takkaan jossa tulet.
___
Tapio

marsil81

Löytyy myös alueen omilta kanavilta
https://www.youtube.com/watch?v=oOn3oVKc_Sg&list=LL&index=1

Tulipalo tapahtui PennValleyssä Nevadan piirikunnassa Kaliforniassa,ei Nevadan osavaltiossa.

Tulipallon yliäänipamaukset kuuluivat n 800 km:n päässä PennValleystä ja muutamien raporttienkin perusteella olisi tapahtunut lähempänä Oregonin rajaa joten olisko talon kaasulämmitys tms losahtanut?Meteoriitillä tuskin osuutta asiaan.

Jarmo

Tulipalon aiheuttaminen ei tosiaan ole läheskään yhtä uskottava juttu kuin pelkkä rysähdys katon läpi. Vaikka murikka ilmakehämatkansa aikana sulaakin pinnaltaan, se alkaa hehkumisvaiheensa jälkeen jäähtyä hyvin nopeasti. Maassa se saattaa olla hetken vielä kosketuslämmin tai hieman kuumakin (tästä on joitain väitteitä) mutta palo/leimahduspistettä ei kiven pinta varmaan ylitä. Meteoriitin lämpötilan pitäisi sytyttämistä varten kuitenkin näh olla vielä jotakuinkin 200 plusmiinus 50 celsiusastetta, riippuen tietysti materiasta johon se päätyy.

Mutta onnistuuhan se tulipalon sytyttäminen mekaanisestikin. Sähköjärjestelmiin jos mäjähtää niin vois saada oikosulun aikaan, ja kaasuputkesta saa myös helposti leimahduksen. Eli en pitäisi täysin mahdottomana, mutta aika epätodennäköisenä.

Jarmo

Tertsi

Scott Manley:n YouTube postauksen mukaan meteoriitti päätyi n. 175 mailin päähän palaneesta talosta, joten ei ole voinut aiheuttaa paloa.
Tero Hiekkalinna
GSO Dobson 250/1250, Celestron EdgeHD 8 + 0.7x reducer, Sky-Watcher 80ED 600mm/F7.5 + 0.85x reducer/corrector + ASI2600MC Pro + iOptron CEM60 + Orion ShortTube 80/ASI120MM Mini 
http://www.astrobin.com/users/Tertsi/