Kirjoittaja Aihe: Valmiit pilariratkaisut  (Luettu 1652 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa tojuliin

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 11
Valmiit pilariratkaisut
« : 27-04-2021, 10:49:36 »
Ensi kesänä olisi tarkoitus asentaa jokin valmis pilariratkaisu mökilleni, järven rantaan. Ajatuksena olisi myös mahdollisesti CEM70-jalustan hankinta. Tarkoituksena olisi hommata pilari, jonka voisi kesäksi ruuvata pois grillin tieltä.

Harkinnut olen tähän mennessä iOptronin omaa pilaria, johon voi asentaa ymmärtääkseni adapterin kautta CEM70-jalustan:
https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p10865_iOptron-Permanent-Pier-900-mm-with-Mounting-Plate-for-CEM120.html

Sitten olen katsellut Altairin hieman paksumpaa mallia, johon myös ymmärtääkseni CEM70-jalustan voisi adapterilla asentaa:
https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p7927_Altair-Skyshed-Observatory-Pier---32--heigh--8--diameter.html

Altairin mallista löytyisi valmiit asennusohjeetkin verkosta ja ymmärtääkseni mukaan tulisi kaikki tarvittava betonia lukuunottamatta pilarin asennukseen. Itse kun en ole mikään tekniikan ihmelapsi, niin tuo malli houkuttaisi tästäkin syystä.

Kauheasti en kuitenkaan löytänyt vertailuja edellä mainituista tai muista pilareista, joten onko kellään kokemuksia tai vinkkejä niiden suhteen? Onko kukaan hankkinut?
Celestron SC 8", Advanced VX, 0,63x reducer, OAG, ASI294MC Pro, ASI120 Mini