1.5x putki

Aloittaja Tennu, 26.02.2021, 19:35:02

« edellinen - seuraava »

Tennu

Moi , ostin lapselleni kaukoputken mutta 1.5x putken sisällä oleva lensi siinä on jonkilaisia jäämiä . Mistä saisin tilattua uuden tilalle ?
Kiitoksia

vehnae

Jos kyse on uudesta kaukoputkesta niin parasta on olla yhteydessä tuotteen myyjään ja pyytää vaihtamaan tuo osa tai koko tuote. Tarkempaa neuvoa on näillä lähtötiedoilla mahdotonta antaa, kerro alkuun kaukoputken merkki ja malli ja laita kuva ongelmallisesta osasta niin sitten osataan antaa parempia vinkkejä.


Tennu

national geographic 50/600 teleskooppi . Valitettavasti olen vissi hukannut kuitin . Ja sitten ongelma on 1.5x erecting eyepiece kanssa .
https://m.aliexpress.com/item/32789082677.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail
Tämmöinen . Sen saa keskeltä ruuvattu auki ja siellä on pieni putki missä kaksi lensiä niin siellä lensien sisällä on pari pientä hiuskarvaa.

vehnae

Tämä taitaa olla yhteensopiva varaosa: https://www.bresser.de/en/Astronomy/BRESSER-Erecting-Lens-1-5x-1-25.html

Kiinasta saattaa löytyä halvemmalla. Tuo linkkaamasi Aliexpressin osa ei tosin käy sillä se on tarkoitettu pienemmille 0,965" okulaareille kun taas kaukoputkesi käyttää 1,25 tuuman okulaareja.

Jos työkalut pysyvät kädessä ja haluaa yrittää putsaamista itse, niin kannattaa myös katsoa onko se linssipaketti tehty avattavaksi. Jos on, niin jommasta kummasta päästä löytynee pidäkerengas tai muu kierteillä oleva osa joka pitää linssit paikallaan. Renkaassa on reunalla kolot joista sen saa varovasti pyöritettyä auki jolloin etummainen linssi tipahtaa putkesta ulos. Tosin tässä pitää olla varovainen ettei naarmuta työkaluilla tai töhri sormenjäljillä linssiä, ja että se päätyy takaisin putkeen oikein päin.