Kirjoittaja Aihe: GREAVES & THOMAS planeetta-karttapallot  (Luettu 598 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kuukatti

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 130
    • Aurinkoharrastusta eri aallonpituuksilla
GREAVES & THOMAS planeetta-karttapallot
« : 04-02-2021, 21:40:57 »
Facebook-sivut
https://www.facebook.com/www.greavesandthomas.co.uk

Ostin viime syksynä ennen Brexitin lopullista sinettiä kaupankäynnille Briteistä käsintehdyt planeettakarttapallot. Tuotteet valmistetaan Jerseyn saarella. Itselläni on Mars ja Venus, enempää en varmaankaan hanki hinnan takia. Maksu tapahtui etukäteen tilisiirrolla. Karttapallo saapui todella hyvin pakattuna, joten säästin mahdollista kuljetusta varten laatikon pehmusteineen. Jalustan kanssa korkeutta on noin 70 cm, karttapallon halkaisija on noin 30.5 cm.

Hintaa nostaa postikulut ja mahdollinen pankkisiirtomaksu. Maksoin omasta Mars-karttapallosta yhteensä 237 euroa. Tilauksen tekeminen onnistuu sähköpostitse.

http://www.globemakers.com/facsimile/globe_Mars.html

Edullisempia vaihtoehtoja toki löytyy, jollaisia itsellänikin on eri planeetoista. Tykkään tämän valmistajan tyylistä. Karttapallo pyörii, kun hieman löysää ylä-tai alanuppia. Pinnanmuotojen lisäksi karttapalloon on merkitty jokunen laskeutumispaikka avaruusajan osalta.


{alt}

{alt}
{alt}

Venuksen karttapallo on vähän vinha ollessaan tutkakuviin perustuva, pinnan korkeuseroja esittäen eri väreillä. Tämän osalta pinnanmuotojen fontti on tarkoitetuksella tehty erilaiseksi suhteessa Marsiin, huonommalla näkyvyydellä.

{alt}
Petrus Kurppa

TS80ED f/7, TS 102 ED f/11, TS 152 f/5.9
Sky-Watcher AZ EQ6 GT, Ioptron AZ Pro
Lunt Solar Systems LS60T Ha DS60 B1200 C PT, Lunt CaK 12 mm
Daystar QUARK Chromosphere,  Solar Scout SS60-DS
ZWO ASI224MC, ASI178MM, ASI174MM, ASI462MC