Kirjoittaja Aihe: WiFi- signaalin vahvistaminen  (Luettu 719 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vauve

  • Eksoplaneetta
  • ***
  • Viestejä: 101
WiFi- signaalin vahvistaminen
« : 09-10-2020, 17:49:07 »
En ole varma, onko tätä käsitelty jo muissa viestiketjuissa, mutta laitan uuden kuitenkin.
Elikkäs jalustan (EQ6-R Pro) kyljessä SkyWatcher wifi- adapteri. Puhelimessa (ja tietokoneessa) SynScan Pro. Toimivat hienosti, kun on laitteen kanssa riittävän lähellä jalustaa.
Mutta kun menen sisälle n. 20-30 m päähän, puutalo eli ei ole Faradayn häkki, niin eipä toimikaan. Kysymys: ONKO OLEMASSA A.O. SOVLLUKSEEN SOPIVAA VAHVISTINTA, JONKA VOISI LAITTAA ESIM. TALON ETEISEEN TAI JOPA ULKOSEINÄÄN? Olen netistä yrittänyt selvittää, mutta löytyy vain tietoa WLAN- verkoista, joihin älylaitteet voi liittää ja päästä sitä kautta nettiin. Tämä on selvä asia: itsellänikin on Elisan modeemi ja WLAN, ja pääsen nettiin useammalla laitteella yhtä aikaa. Mutta miten vahvistaa signaalia älylaitteen tai tietokoneen ja wifi- laitteen välillä? Jos joku vääntäisi rautalangasta mallin, niin olisin hyvin kiitollinen! P.S. Zwo Asiair Pro hankittu, sen kanssa samat ongelmat.

Poissa Jonskqu

  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 3
Vs: WiFi- signaalin vahvistaminen
« Vastaus #1 : 09-10-2020, 18:47:51 »
En tiedä kyseisen wifidonglen toimintaperiaatetta tms. tietosuojajuttuja, mutta jos se luo wifi-verkon johon esim puhelin yhdistää niin voisin kokeilla sellaista, että lainaisi joltakin perus wlan extenderin ja yhdistäisi sen jalustaan ja puhelimen tms. sitten siihen extenderiin. Ostaisi sitten samanmoisen laitteen itselle jos toimii.

Poissa pvahimaa

  • Periodinen komeetta
  • **
  • Viestejä: 37
  • Optics expert
Vs: WiFi- signaalin vahvistaminen
« Vastaus #2 : 09-10-2020, 21:16:39 »
Muutamalla kymmenellä eurolla voi ostaa wifi extenderin esim Gigantista. Itselläni on sellainen, että se laitetaan suoraan pistorasiaan, josta saa virtansa. Sitten kännykällä tai tietokoneella otetaan yhteys extenderiin, ja asetetaan se kodin wifi-verkon kanssa yhteyteen. Näihin tulee ohjeet mukana. Sitten kun tämä on tehty, voi laittaa tämän extenderin vaikka eteisen pistorasiaan, tai jopa ulos; kunhan se vaan on edelleen yhteydessä sitten siihen kotiverkkoon. Ja tämän jälkeen voi sitten halutulla laitteella ottaa yhteyden extenderiin, jonka kautta sitten se yhteys on kotiverkkoon.
Sky-Watcher 72/420 + Reducer
Canon EOS M3 & Canon 450D + sopivia objektiivejä
ASI 533 MC-pro + ASI 224 MC
Sky-Watcher Star Adventurer
Raspberry Pi4 + Stellarmate OS
+ hiukan optiikan taustaa