Flattener vaihtoehtoja Celestron 80ED -putkelle

Aloittaja Lithos, 26.08.2020, 22:53:33

« edellinen - seuraava »

Lithos

Eli, taloon muutti tuollainen Celestronin 80 / 600 ED putki, ja sitä kiinnostaisi kokeilla myös kuvaamiseen koska se lienee aika sopiva kuorma HEQ5 Pro:lle. Field Flattener vaihtoehdot mietityttävät, lyhentäjää en erityisemmin tarvitse joten se ominaisuus ei ole välttämätön. En ole DS kuvausta ennen kokeillut joten ei ole tullut näitä asioita mietittyä.

Tarkentimen takalistosta löytyvät samat kierteet kuin Skywatcherin vastaavasta putkesta joten mietin että toimisiko SW putkien reducer / flattener tuossa? Ja sitten on se kysymys että mitkä voisivat olla hyviä vaihtoehtoja siinä tapauksessa että haluaisi pelkän tasoittajan ilman lyhentäjää. Minulla on sellainen epäilys että eiköhän noissa kaikissa Celestron / SW / Orion putkissa ole sama objektiivi nokalla, varmaa tietoa toki ei.

Osaavien ideat siitä mitkä voisivat olla tuon putken kanssa hyvin toimivia vaihtoehtoja ovat erittäin tervetulleita, jos tuosta saisi vaikka talveksi viriteltyä jonkin sortin kuvauskokoonpanon, kun APS-C järkkäri nurkista löytyy. Pakko koittaa laajentaa harrastusta uuteen suuntaan, kun nyt on planeetta havaitsijalle marsia lukuunottamatta varsin laihat vuodet menossa.
Mika Suoperä
Peilikaukoputket:
Sky-Watcher Explorer 200P, TAL-2M, Sky-Watcher Explorer 130PM
Linssikaukoputket:
Bresser Messier r102l, Celetron NexStar 102 SLT, Celestron 80ED
Jalustat:
2x EQ5, AZ4, HEQ5 Pro

Timpe

- Timo Inkinen