Ursan (yms.) PDF-kirjoja laillisesti

Aloittaja T. Öhman, 20.05.2020, 21:34:33

« edellinen - seuraava »

T. Öhman

Hei,

huomasin tänään, kiitos Twitterin, että Helsingin yliopisto on jostain syystä päättänyt pistää jakoon useampia etenkin Ursan mutta myös muiden kustantajien vanhempia julkaisuja PDF:nä. Eli jos jotain hyllystä jostain syystä uupuu ja PDF maistuu, kannattaa käydä vilkaisemassa. Siellä on aiemminkin jaossa olleiden Aurinkokuntamme, ja Tähtitieteen vaiheita Helsingin yliopistossa -kirjojen lisäksi ainakin edelleen ainutlaatuinen Tulipalloja taivaalla, Albert Einstein - tutkija ja ihminen, 1982 kun planeetat kohtaavat, Mustaa aukkoa etsimässä, Komeetat, Kohti tähtiä ja Aikakirja 2013. Yhteinen nimittäjä tuntuu olevan Heikki Oja. Ja tietysti Ursalla itsellään on kirjakaupassa Valtaojan Kosmoksen siruja. Täältä kun penkoo niin alkaa löytyä:

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/13

Teemu

JVO

kappas, aineisto taitaa olla jopa vapaan lisenssin alaista. tulipalloja taivaalla -kirjan alusta:

LainaaTeoksen tekstit ja kirjoittajan tekemät viivapiirrokset on lisensoitu avoimella CC BY 4.0 -lisenssillä. Muiden piirrosten ja valokuvien lähteet on ilmoitettu kuvateksteissä, ja niitä koskevat normaalit tekijänoikeussäännökset. Tämän teoksen on julkaissut Helsingin yliopiston kirjasto Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan luvalla.

T. Öhman

Lainaus käyttäjältä: T. Öhman - 20.05.2020, 21:34:33
Yhteinen nimittäjä tuntuu olevan Heikki Oja.

Joskus asiat ovat juuri sitä miltä ne näyttävät. Oja kertoo itse kirjojen päätymisestä vapaaksi riistaksi tässä blogitekstissä:

https://blogs.helsinki.fi/thinkopen/hob-tarinat-heikki-oja/

Teemu

PCW

Lainaus käyttäjältä: T. Öhman - 28.05.2020, 13:39:12
Joskus asiat ovat juuri sitä miltä ne näyttävät. Oja kertoo itse kirjojen päätymisestä vapaaksi riistaksi tässä blogitekstissä:

https://blogs.helsinki.fi/thinkopen/hob-tarinat-heikki-oja/

Teemu
Hieno juttu, paljon hyvää luettavaa. Osa näistä vanhemmista kirjoista onkin hyllyssä (kuten Mustaa aukkoa etsimässä ja yksi parhaista koskaan, 1982). Osa nyt jo loppuunmyydyistä sitten löytyy tuolta, hienoa. Tulipalloja taivaalla on joskus tullut luettua, mutta omaa kappaletta hyllystä ei löydy.
Paula Wirtanen
Kuu ja planeetat sekä Asteroidit ja komeetat -harrastusryhmä. Virallinen kuuhullu.

Kuuhavaintoni Taivaanvahdissa
https://www.taivaanvahti.fi/observations/browse/pics/5076336/observation_id/desc/0/20