Amerikan nettikaupat

Aloittaja orion, 09.12.2007, 20:23:13

« edellinen - seuraava »

orion

Kertokaahan, mistä saa rapakon takaa kaukoputkia tilattua kun on jo tosi monta kauppaa selattu eikä mikään toimita suomeen putkia.
Skywatcher Skymax - 102
Canon EOS 350D

xpro

Muistaakseni OPTcorp.com lähettää tavaraa myös Suomeen!
TMB 80/480
Canon 40D
Powermate 2x
Powermate 4x

einari

Riippuu mitä putkea olet hommaamassa. Kuten tälläkin foorumilla on useaan kertaan todettu niin Meadea ja Celestronia ei oikein saa rapakon takaa tänne tuotua (TeleVue taitaa myös olla samanlainen tapaus).
Janin mainitsema OPT lähettää tavaraa Suomeen (ja mainitusta firmasta on toistaiseksi ollut hyviä kokemuksia), mutta senkään kautta ei saa noita yllämainittuja.
___
Tapio

orion

No esim orion intelliscope 6xt tai 8xt, Skywatcher skymax 102 tai 127.Meadesta oon kuullu semmosta jotta sen rasvat ei kestä suomen pakkasia ja ne celesronin halvemmat putket ois aika huonoja optiikan laadulta, pitääkö paikkansa? :-\
Skywatcher Skymax - 102
Canon EOS 350D

einari

Käsittääkseni Orionin ja Skywatcherin putkia saisi tilattua rapakon takaakin.
Rasva, mekaaniset ym ongelmat koskettaa sekä Meadea että Celestronia.
Alle 200 euron putkista ei ehkä kovin hyvää laatua voi odottaakaan.
Nuo Skymaxit on kyllä ihan hyviä omassa sarjassaan.
___
Tapio

orion

Einari, tiiätkö mistä saa noita skywatcherin putkia amerikasta kun on dollari-euro kurssi niin edullisessa asemassa että vois kyllä ameriikan ihmemaasta tilata ;D
Skywatcher Skymax - 102
Canon EOS 350D

einari

Jaa, ei taidakaan saada Skywatcheria jenkeistä. Sikäläinen vastine on Orionin StarMax (joka mullakin on joskus ollut) - on hiukan arvokkaampi versio.
Mutta jos Skymax kiinnostaa niin Villen Kello on melkein edullisin paikka ostaa.
Toisaalta amerikasta jos putkea ostaa niin jos lähetyksessä on ongelmaa tai joutuu takuuseen turvautumaan niin on aina hieman hankalampaa kuin jos ostaa putken lähempää.
Sinänsä Orionia on liikkeenä kovasti kehuttu hyvästä asiakaspalvelusta:
http://www.telescope.com
___
Tapio

orion

Mun mielestä toi on vähän liian kallis toi star max 127  ainakin, kun tarkotus ois pysyä abot 300€ hintaluokassa. ;D 102 taas noin 290€ eli sama kai ku tilais ursasta skywatcherin 102:den, vai, kertokaa ihmeessä lisää paikkoja joista voi tilaa jos tiiätte.
Skywatcher Skymax - 102
Canon EOS 350D