Laitepäivät 2020

Aloittaja op, 02.02.2020, 18:52:41

« edellinen - seuraava »

op

Terve

Laitepäivät järjestetään tänä vuonna Tähtikalliolla jo maaliskuussa eli 20-22.3. Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2020 ja tapahtuu viime vuoden tapaan nettilomakkeella mikä avataan myöhemmin havaintovälineryhmän kotisivuille:

https://www.ursa.fi/havaintovalineet/yleista-ryhmasta.html

Yöpymispaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuten aikaisemmin, myös päiväkävijöitä pyydetään ilmoittautumaan etukäteen tarjoilun takia.

Laitepäivien ohjelma on vielä alkutekijöissään ja ideoita kaivataan eli jos sinulla on kiinnostava aihe mistä haluat puhua tai ehkä esitellä valokuvaukseen tai laiterakennukseen liittyvää projektiasi, otan mielelläni vastaan ehdotuksia osoitteeseen:

havaintovalineet@ursa.fi

Voit samalla esittää toivomuksen esityksen kestosta ja ajankohdasta.

Tilaisuuden ohjelma noudattaa jo tuttua kaavaa, tilaisuus alkaa perjantai-iltana vapaamuotoisena kokoontumisena, lauantai on varattu esityksille ja tilaisuus päättyy sunnuntaina puolenpäivän aikaan. Välissä on saunomista, havaintojen tekoa, kuvausta ja tietysti yhteiskuva. Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin.

t. OP

A.t.o.m.i

Laitepäivät 2020 sivu on avattu ja sinne päivitetään ohjelma- ym tietoja kun saadaan esityksiä varmistettua.

A.t.o.m.i

Parin viikon kuluttua avautuu ilmoittautuminen Laitepäiville 2020 ja sitä odotellessa voi virkistää muistoja vuoden 2019 Laitepäiviltä tältä YouTuben soittolistalta https://www.youtube.com/playlist?list=PLVPtXBb5FTXwnnVrB9KRwVvhkEewr27Ye

op

Terve

Laitepäiville ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina, joten valmistautukaa.

Viikonlopun ohjelma on edelleen keskeneräinen, vain pari esitystä on tiedossa ja saadaksemme täysipainoisen ohjelman kasaan, tarvitsemme vielä vähintään 2-3 kiinnostavaa esitystä. Nyt sinulla on hieno tilaisuus kertoa kaikille osallistujille sinua kiinnostavasta havainnosta, kuvauskohteesta, laiteprojektista, tai mistä tahansa viikonlopun teemaan sopivasta aiheesta.

t. OP

A.t.o.m.i

Ilmoittautuminen Laitepäiville 2020 on nyt avattu https://www.ursa.fi/laitepaivat2020.html .

op

Terve

Laitepäivien ohjelma on nyt julkaistu ja löytyy osoitteesta

https://www.ursa.fi/laitepaivat2020.html

Ohjelmaan mahtuu vielä pari esitystä. Jos sinulla on jokin tilaisuuteen sopiva aihe, mistä haluat kertoa, ota yhteyttä.

t. OP

A.t.o.m.i

#6
Laitepäivät 2020 on peruttu, koska yli 10:n hengen tapaamiset on kielletty hallituksen toimesta.  (päivitetty 16.3.2020 klo 17:58).

op

Terve

Olemme tänään saaneet kuulla valtionhallinnon terveiset ja ohjeet Korona-viruksen aiheuttaman tartuntariskin minimoimiseksi. Laitepäiviä ei kuitenkaan ole tarkoitus peruuttaa tämän hetkisen tiedon perusteella mutta tilannetta seurataan ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan uudestaan ensi viikon alkupuolella.

Jos haluat peruuttaa tulosi laitepäiville, lähetä peruutusviesti osoitteeseen havaintovalineet@ursa.fi

Kaikkia laitepäiville tulijoita pyydetään kuitenkin huomioimaan muut vierailijat muistamalla oma käsihygienia ja muut hyvät käytännöt kuten yskiminen ja aivastaminen omaan hihaan yms. Jokaisen tulijan tulee luonnollisesti arvioida oma terveydentilansa eli sairaana tai jos tunnet itsesi huonokuntoiseksi, älä tule Tähtikalliolle.

t. OP

op

Terve

Laitepäivät 20-22.3. on peruttu Päätös perustuu hallituksen ilmoitukseen 16.3. valmiustilalain käyttöönotosta ja sen perusteella yli 10 hengen julkisten kokoontumisten kieltämiseen ja suositukseen, että samaa määräystä sovelletaan myös muihin kokoontumisiin.

Mahdollisuutta siirtää tapahtuma myöhempään ajankohtaan, selvitetään.

t. OP

torneol

Onko tämän jatkosta tietoa?

Toni

Yksi Laitepäivillä pidettäväksi suunniteltu esitelmä pidettiin DS-tapaamisessa ja siellä muutenkin käytiin laiteasiaa läpi toisessa esitelmässä, jota ei Laitepäiville ollut suunniteltu. Nyt Laitepäivien osalta katseet ovat ensi vuodessa.
T. Veikkolainen, Järvenpää
Ursan havaintokeskus Tähtikallio, Syvä taivas - ja Aurinko-harrastusryhmät

"Toisinaan, milloin Venus yksinään hallitsee noin 45 astetta horisontin yläpuolella, se säteilee niin voimakkaasti, että melkein voi lukea sen valossa ja esineistä, joihin se sattuu, jää huomattava varjo."
- Afrikka-kirja (A. Gallen-Kallela, 1931)