Kirjoittaja Aihe: Äänestys: Kevään kohde-esittely  (Luettu 143 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PCW

  • Ryhmäaktiivit
  • Meteoroidi
  • *
  • Viestejä: 4
Äänestys: Kevään kohde-esittely
« : 12-11-2019, 19:01:29 »
No niin,

laitetaan jo aiemminkin käytössä olleen tapaan äänesys esiteltävistä kuukohteista kevään 2020 ensimmäiseen Zeniittiin. Keväällä kasvava sirppi ja ensimmäinen neljännes on mainiosti havaittavissa ja kohde-esittelyjä tietenkin valitaan sen mukaan. Mutta mikä kiinnostaisi? Saatte äänestää asiasta. Kohteita esittelyyn ja havaittavaksi olisi seuravanlaisia:

Vaarallisilla vesillä

Mare Crisiumin alue. Lunar 100 -luettelossa (ks. lisätietoja vaikka juuri ilmestyneesä Zeniitistä) on tuolla alueella yhtä sun toista mainiota. Mare Crisium itse, Cauchyn alue melko haastavine kohteineen sekä Taruntiuksen kraatteri, noin esimerkiksi. Tietenkin myös libraatiokohteita.

Keskellä kuuta

Ensimmäisen neljänneksen alueella sirpin kasvaessa on esillä kraatterikolmikko Theophilus, Cyrillus ja Catharina. Lähialueilta löytyy myös Fracastorius sekä Descartes, joka oli Apollo 16 -lennon laskeutumisaluetta. Paljon kiinnostavaa katseltavaa.

Kaikessa kirkkaudessaan

Mare Serenitatiksen alueelta löytyy myös kiinnostavia kohteita, kuten mare-alueen tummat reunat, Besselin sädekraatteri ja muuta mukavaa. Käärmeharjannekin siellä on.

Pidetään äänestys avoinna tuonne vuoden loppuun saakka.
Paula Wirtanen
Kuu ja planeetat sekä Asteroidit ja komeetat -harrastusryhmä. Virallinen kuuhullu.