Kirjoittaja Aihe: Stella Arcti 2020 -palkintoehdotuksia pyydetään  (Luettu 2130 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MattiH

 • Eksoplaneetta
 • ***
 • Viestejä: 394
On taas se aika vuodesta, jolloin ryhdytään etsimään Stella Arcti -palkittavia harrastajia.

Stella Arcti on perinteinen Ursan jakama palkinto ansioituneille harrastajille. Palkintoja jaetaan 2-3 kpl vuosittain ja jakotilaisuus on tavallisimmin Tähtipäivien yhteydessä. Stella Arctiin puitteet määriteltiin Cygnus 88 -tapahtumassa Seilin saarella. Merkittävinä arkkitehteinä palkinnolle toimivat mm. Marko Pekkola ja Aarre Kellomäki. Palkintoja on jaettu Rovaniemen tähtipäivistä vuodesta 1988 lähtien.

Palkittavat valitsee Stella Arcti -palkintoraati lähetettyjen ehdotusten ja oman asiantuntemuksensa perusteella. Ursan hallitus päättää palkittavista harrastajista raadin ehdotusten pohjalta.

Vuoden 2020 Stella Arcti -palkinto jaetaan ansioituneille tähtitieteen harrastajille Tampereen Tähtipäivillä maaliskuussa 2020.

Ohjeellisesti palkinnon jakamisessa pyritään noudattamaan seuraavia kategorioita:

Merkittävä havainto

Harrastaja on tehnyt kuluneen vuoden aikana kansainvälisesti tai kansallisesti merkittävän havainnon. Tässä on usein kyseessä jostain uudesta löydöstä tai tulos on muuten tieteellisesti merkittävä.

Ansiokas havaintotoiminta

Harrastaja on ansioitunut havaintotyössä (myös valokuvaus) kuluneen vuoden aikana. Kyseessä voi olla pitkäjännitteinen, useita vuosia kestänyt havaintotyö tai lyhytkestoisempi, mutta muuten merkittävä havaintosarja.

Ansiokas harrastustoiminta

Harrastaja on ansioitunut jollain harrastustoiminnan alueella. Tällaista voi olla esim. yhdistystoiminta, kansanvalistus, laiterakentaminen yms. Tämän kategorian mukaan palkinnon ovat saaneet usein pitkän linjan harrastajat.

Palkintojen jakamisessa on pyritty huomioimaan myös nuoret tähtitieteen harrastajat ja uudet tulokkaat, jotka ovat jo harrastuksensa alkuvaiheessa saavuttaneet merkittäviä tuloksia. Edellämainitut kategoriat ovat viitteellisiä. Palkintoja voidaan jättää jakamatta tai samasta kategoriasta saatetaan poikkeustapauksissa myöntää useampia palkintoja.

Lisää Stella Arcti -palkinnosta ja palkituista löytyy osoitteella
https://www.ursa.fi/tietoa-ursasta/kunnianosoitukset/stella-arcti.html

Sinulla on mahdollisuus ehdottaa jotain harrastajaa tai harrastajia palkinnon saajiksi. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen Stella Arcti -palkintoraadille osoitteella StellaArctiRaati@ursa.fi. Ehdotusten tulee olla perillä 31.12.2019 mennessä.

terveisin,

Stella Arcti -palkintoraati:

Eeva-Kaisa Ahlamo

Rauno Päivinen

Harri Haukka

Dennis Lehtonen

https://www.ursa.fi/blogi/zeniitti/2019/11/05/6563/

Poissa West468

 • Periodinen komeetta
 • **
 • Viestejä: 42
  • west468.com
Vs: Stella Arcti 2020 -palkintoehdotuksia pyydetään
« Vastaus #1 : 07-12-2019, 10:23:35 »
{alt}

Muistakaapa, että Stella Arcti -haku on päällä tämän vuoden loppuun asti! Nyt on vielä aikaa "kavaltaa" se pyyteettömästi puurtava ansoitunut tähtiharrastaja, joka palkatta istuu illan pitkiä tunteja pikku mökissään tietokoneen äärellä, järjestelee asioita lopen uupuneena uudestaan ja taas uudestaan, koska harrastustapahtuma muuttuu koko ajan, tai hytisee kylmissään pakkasessa heltymättömän tähtitaivaan alla - vain siksi, että me muut saisimme nauttia sitä enemmän maailmankaikkeudesta, avaruudesta, universumista ja tietysti siitä kaikkein parhaasta eli tähtiharrastuksesta.

Lähetä oma ehdotuksesti tämän vuoden loppuun mennessä osoitteeseen StellaArctiRaati@ursa.fi

Poissa West468

 • Periodinen komeetta
 • **
 • Viestejä: 42
  • west468.com
Vs: Stella Arcti 2020 -palkintoehdotuksia pyydetään
« Vastaus #2 : 29-12-2019, 11:32:23 »
Stella Arcti -ehdotuksien lähettämiseen on annettu jatkoaikaa tammikuun 2020 loppuun! Eli vielä ehtii lähettää ehdotuksia.  :azn: