Meteoriparvi 31.8.?

Aloittaja marduiz, 01.09.2019, 01:17:53

« edellinen - seuraava »

marduiz

Katsoin illalla Master and Commander-leffaa telkkarista ja viimeisellä mainostauolla noin klo 23.05-23.10 kävin pihalla savustamassa itseäni ja katsomassa näkyisikö revontulia. Ei näkynyt, mutta näin lyhyen ja kirkkaan tähdenlennon. Ja noin 20 sekunnin kuluttua toisen samalla suunnalla. Ja vajaan minuutin päästä kolmannen. Siinä vaiheessa piti tulla etsimäään uusin Tähdet ja avaruus ja tarkistaa pitäisikö nyt olla meteoriparvia, koitin myös nopeasti googlettaa enkä löytänyt netistäkään mitään.

Seuraavana tulikin kiire etsiä kamera ja kolmijalka ja virittää ne pihalle jos vielä sattuisi näkymään. Näin vielä yhden siinä vaiheessa kun virittelin kameraa kuvauskuntoon hieman 23.30 jälkeen, mutta sen jälkeen en siellä suunnalla enää muuta liikkuvaa kuin satelliitteja. Pari himmeää meteoria näin mutta niistä toinen oli aivan eri suunnalla. Kuvasin kuitenkin 30 sekunnin valotuksilla vajaan tunnin, pitää aamulla tarkistaa vielä varmuuden vuoksi kuvat koneelta.

Radiantti vaikutti olevan jossain Kefeuksen ja Joutsenen välillä suunnilleen m39:n paikkeilla, lähellä linnunrataa. Ne kolme suunnilleen minuutin aikana näkemääni lensivät eri suuntiin ja olivat tosiaan lyhyitä ja kirkkaita. En tiedä sitten kuuluvatko kappa-Cygnideihin vai olivatko satunnaisia vieraita vai oliko kyse jostain muusta meteoriparvesta? Viisaammat osannevat vastata siihen.

Markus