D5600a, vaihtoehdot, astromodaus

Aloittaja vauve, 22.04.2019, 23:10:41

« edellinen - seuraava »

vauve

Hankelistalla astromodattu järjestelmäkamera. Nikonin kalustoa, eli tuo vaikuttaisi sopivalta: https://www.astroshop.eu/astromodified-dslrs/nikon-camera-dslr-d5600a/p,53133
Onko kellään kokemuksia.

BTW: Olisi joutilaana MFT- kamera Panasonic DMC-GM1. Onko Suomessa mahdollista saada siihen astromodaus?

Kiitos tiedoista.

Octopus

Jos haluaa modata järkkärikameran kennon suodattimen, niin onko tällaisella tiedolla oleva lasi ok?

Leikkaa UV-säteilyn alle 390 nm. Leikkaa pois yli 750 nm.

infrapunasäteet: 99,4% valonläpäisyväli välillä 400-700 nm


https://www.amazon.com/77mm-Filter-Optical-Glass-Multi-Coated/dp/B07F1GVK24/ref=sr_1_1?keywords=ice+uv+ir&qid=1575831570&sr=8-1

vauve

Tuli hankittua modattu D5600 (IR Cut filter removed). Valkotasapainon asettelussa olen ihan ulkona alkuvaiheessa: modatussa kameran algoritmit eivät toimi oikein. Olisiko hyviä neuvoja, miten esim. nebulakuvauksissa saa WB:n edes suunnilleen kohdalleen. A.O. kamerassa ei ole suoraan Kelvin-asetusta (kuten esim. D7200:ssa). Esiasetus kopioitaneen kameralla tietystä kohteesta tietyllä tavalla otetusta kuvasta? Kiitos tiedoista.

Osku

Astrokuvauksessa on kaksi päävaihetta. Ensin otetaan kuvattavasta kohteesta riittävä määrä valotuksia. Sen jälkeen tehdään kuvankäsittelyohjelmilla tietokoneessa otetuista raakuvista valmis astrokuva.
Ne järkkärillä tehtävät kohteen valotukset tallennetaan siis RAW-muodossa eli raakakuvina. RAW on yleisnimitys raakakuvista. Eri kameramerkeillä on raakakuville oma kamerakohtainen nimi. Nikonilla se on NEF.
Raakakuvat otetaan kameran täydellä resolutiolla, kuvakoolla ja bittimäärällä, jos se on valittavissa.
Kamera tallentaa RAW.kuvat automaattisesti mustavalkoisina, mutta kuvankäsittelyohjelma muuttaa raakakuvat värikuvaksi.
Raakakuva on nimensä mukainen, eikä siinä ole väritasapainoinformatiota. Haluttu väritaspaino tehdään kuvankäsittelyohjelmalla.
Kun käsiteltävä astrokuva viimein tuntuu valmiilta, niin se tallennetaa tif, tai jpeg muodossa.

vauve

Juu, kiitos. Raakana otin ja pinosin Astro Pixel Processorilla. Ykköskuvana yksittäinen raaka (JPG- konvertoitu), kakkosena pino ja kolmosena Ps CC- käsitelty. Dataa oli todella vähän: 57 x ½ min, ISO 1000, f/2 (135 mm). Ei darkkeja, flättejä eikä biaseja. Enemman ja pidempiä valotuksia + nuo apukuvat -> parempi lopputulos?

einari

Näin se menee.
Flätit olisi tätäkin kuvaa parantanut vielä.
___
Tapio

vauve

Otin läjän tasoitus- ja pimeäkuvia ja ajoin kaikki läpi APP- mankelista. Vähän (lue: aika paljon) Ps CC- pyörittelyä ja kroppaus. Tulos hieman parani.

einari

___
Tapio

Octopus

Onko Dark-kuvilla cmos-kennolla väliä tekeekö ne samassa ulkolämpötilassa vai myöhemmin sisällä?

einari

Pitää olla sama lämpö kuin varsinaisilla kuvilla.
___
Tapio