Astronomiser SC1 modattu SPC900NC ja K3CCD tools?

Aloittaja jantsa2, 13.11.2007, 20:51:07

« edellinen - seuraava »

jantsa2

Moi kaikille!

Aikomus olisi kokeilla tähtikuvausta,

Tänään tuli Britanniasta otsikon mukainen modattu web-kamera, serial-to-USB adpterilla. Laitoin kameran ajurit koneelle.Käyttiksenä on Win Vista, ja pitäisi olla yhteensopivuus.

Sitten yritin käynnistää kameraa K3CCD tools ohjelmalla(uusin versio), nii kuvaa ei tule ja preview kohtaa ei voi valita.
COM portti on ohjelman asetuksista sama kuin mitä serial-to-usb johdon portti.
Mutta en saa kuvaa näkymään, pelkkä musta ruutu näkyy, kamerassa ei ole ainakaan mitään virtanappia, eli kuva pitäisi ilmeisesti tulla näytölle heti kun johdot on kiinni ja  em. ohjelman käynnistää.

Onkohan kamera rikki vai onko joku asetus vielä väärin?


-Jarz-


Tuota modattua kameraa pystynee käyttämään ilman tuota sarjakaapeliakin tavallisena web-kamerana. Oletko asentanut sen kameran ajurit ja kokeillut jollain toisella ohjelmalla kuin K3CCD toolsilla, että tuleeko kuvaa?
Tuon pitkän valostusajan saa kaiketi toimimaan vain K3CCD:n Pro versiolla.

Tässä vielä linkki keskusteluun, jossa kaverilla oli samankaltaisia ongelmia. Oli asentanut väärät ajurit tietokoneeseen.
http://stargazerslounge.com/index.php?topic=19155.msg197662;topicseen

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

Timo-Pekka Metsälä

Lainaa
Tuon pitkän valostusajan saa kaiketi toimimaan vain K3CCD:n Pro versiolla.

Tuota Atikin versiota K3CCDToolsista voi myös kokeilla: http://www.perseu.pt/atik/support.php

jantsa2

Kiitoksia vinkeistä ja vastauksista.

Sain sitten kuvan näkymään ,kun laitoin K3CCD tools ohjelman asetuksista Device valikosta WDM, niin sitten preview kohta oli valittavissa.

Sitten kokeilin long exposure kuvakkeesta pitkää valotusta yksittäiselle kuvalle, kun laitoin esim. valotusajaksi 10s se ikään kuin lähti valoittamaan  mutta kuvaa ei enää tullut

näkyville, kysymys kuuluu;  pitäisikö kuvan tulla näkyviin vai teinkö jotakin väärin?

Niin ohjelman versio on 3.5.1080 ja ohjelma on rekisteröity, eli maksettu versio, eli eikö tuolla pitäisi pitkät valoitukset onnistua? Mukana tuli ajurit kameralle ja serial-to-usb

adapterille, adapterin ajurit eivät sopineet vistaan, mutta löysin adapterin mallimerkinnällä uudet ajurit netistä. Vista tunnisi sitten tuon adpterin portissa COM 4 ja laitoin K3CCD

Toolsin SC asetuksista portiksi COM4 meniköhän oikein?
   

jantsa2

No niin, nyt sain otettua yksittäisiä video-otoksia vallitsevasta valosta long exposure kuvakkeesta,

mutta kun laittaa valotusajaksi pidempiä valotuksia long exposuren play kuvakkeesta esim.1s,5s tai 10s, niin aina tulee kuva vain vallitsevasta eli (huonevalaistus) valosta. Eikä lainkaan pitkiä valotuksia, eli reilusti ylivalottuneita kuvia tässä tapauksessa.

Mikä asetus on jäänyt huomaamatta, ja mistä voin tietää että USB-to-Serial adapteri toimii?

Olisi mukava saada pitkät valoitukset toimimaan, koska maksoi tuplasti modaamattomaan toukkaan verrattuna.
jantsa2

Moi!Mutta, edelleenkään pitkien valotusten ottaminen ei onnistu, olen kokeillut vaihtaa USB-to-Serial adapteria läppärin usb-portista toiseen ,ei vaikutusta.

Ja sinne K3CCD toolsin Big display ikkunaan ei tule otoksia ei video tilassa eikä lx-tilassa näyttää vain nollia,

Vaikuttaa aikalailla mahdottamalta saada toiminaan, loppuu keinot kertakaikkiaan...

Ohjelman kotisivulla olevasta PDF-ohjeesta ei ongelma selviä ainakaan mun välttävällä englannin kielen taidolla. Kun kamerankaan mukana ei tullut minkäänlaista ohjekirjaa, mistä olisi nähnyt ne  oikeat asetukset...

Olisi varmaan kannattanut hommata jokin kalliimpi malli esim.Atikin ATK-16IC tai Meaden DS Images perusmalli, olisi

varmasti ollut selkeämpi homma saada toimintakuntoon...


JanneT

Hei!

K3CCD:llä pystyy muistaakseni nypläämään niitä ohjaus-bittejä manuaalisesti. kokeilet eri portteja ja niiden bittien vaikutusta ihan siihen esikatselukuvaan. Olen töissä eli softa ei ole käsillä mutta voin illalla tarkastaa. Itselläni on SC-1 modattu toucami missä on 900 sarjan firmware tosin printtiportti ohjaus.

jantsa2

Moi!

Tällä hetkellä olen myös töissä. Mutta eilen laitoin portiksi COM5, eli sama portti kuin USB-to-Serial adapterilla(läppärin vista-ajuri COM5), voiko ohjelmalla olla eri portti käytössä kuin adpterilla?

Ilmeisesti noita esim. LPT ja COM($03f89) portteja ei voi käyttää, jos on käytössä edellä mainittu adapteri, eikö siinä ole vaara että kamera tai läppärin USB-portti vaurioituu?

Kun kytkee tuon adaterin niin esikatselukuva on selvästi kirkkaampi kuin pelkällä USB-johdolla, kuuluuko olla näin?Jani-H J


jantsa2

Hei!

Kokeilin K3CCDtoolsista vaihtaa portteja COM1-COM8, ja ei vaikutusta esikatselukuvaan, mihin ja miten niitä bittejä muutetaan?
Jani-H J

jaava

Meneekö tuohon Astronomiserin modaamaan kameraan sisään kaapeli, jossa on päässä 9 pinninen D-liirin, ja tarkoituksena on ohjata kameraa sarjaportin kättelysignaaleilla.

Mukana on tullut adapteri ja siihen driverit, jolla USB-portista saadaan muunnettua sarjaportteja (adapterissa n D-liitintä). Saamasi driverit asentavat Vistalle näkymään n-kappaletta sarjaportteja jo koneessa olevien lisäksi (jos niitä nyt missään uusissa enää on).

Ensimmäinen epäilykseni kohdistuu Windows Vistaan. Se kärsii vahvasti lastentaudeista ja sen kanssa menee vielä muutama vuosi ennen kuin vakiintuu. Mutta on tietysti hyvä että innokkaat ihmiset, joilla on mahdollisuus, testaa sitä. Kokasin kuukkelilla "windows vista problem serial-to-USB adapter" ja aika paljon löytyy rutinaa verkosta.

Onkohan kuinka mahdollista tutkia ensin tuo väli sun kameraa ohjaavasta ohjelmasta siihen adapterin COM-porttiin ihan mittaamalla yleismittarilla. Se edellyttäisi tietoa mikä pinneistä ohjaa pitkää valotusta. Ja yleismittaria.

JV
If no Higgs particle exists, we have a revolution in our hands.

jantsa2

Kyllä kamerasta tulee yksi johto joka menee siihen 9-pinniseen naaras liittimeen, johon sitten Serial-to-USB adapteri tulee, lisäksi dapterista menee USB-johto koneelle, eli koneelle yhteensä kaksi usb:a.

Niin Astromiserin modaaman toukan mukana oli vista ajurit kamereralle, mutta Serial-to-USB liittimelle oli ajurilevy kaikille muille windows-versioille, mutta ei vistalle.

Googlella löytyi jotkin vista-ajurit adapterille,ei varmaan ole viralliset ajurit, kun adapterin(Prolific)valmistajan sivuilta ei ajuria vistaan löytynyt, vaan siellä luki ettei ole vista-yhteensopiva.

Astromiserin sivuilla ilmoitetaan että kaikki 2007 modatut SPC900NC ja jäähdytetyt CCD-kamerat olisivat vista-yhteensopivia, mutta onko sitten noi adaterit onkin eri juttu.

Mulla ei kyllä mitään yleismittaria, millä tuon voisi koittaa. Pitäisikö asentaa vanha XP-koneelle, vai saisiko tuon vistan jotenkin XP-tilaan?Jani-H J


-Jarz-


Sulla on tuossa kolme testattavaa asiaa yhtäaikaa, joista ihan mikä vaan voi olla ongelma. Jos oletetaan, että kamera on ehjä ja ohjelmasta olet jo kokeillut kaikki asetukset, niin jäljelle jää se serial-to-USB adapteri. Itse kokeilisin jossain toisessa tietokoneessa, mistä löytyy aito sarjaportti, tuota kameraa. Epäilyttää kovasti tuo serial-to-USB adapteri siinä välissä.

Itselläni oli järjestelmäkameraa ohjaamassa 5 metrin aktiivinen USB2.0 jatkojohto, mikä toimi moitteetta pöytäkoneen ja kameran välillä, mutta kun kytkin sen jatkojohdon läppäriin ei se enää toiminutkaan. Molemmissa koneissa oli XP Professional käyttiksenä, eli aina toimimattomuus ei johdu välttämättä käyttiksestä.

JM
Jari
CPC 800 XLT - Skylux 70/700 - Pentax K10D - QHY5 - Atik 314L+

jaava

#12
LainaaGooglella löytyi jotkin vista-ajurit adapterille,ei varmaan ole viralliset ajurit, kun adapterin(Prolific)valmistajan sivuilta ei ajuria vistaan löytynyt, vaan siellä luki ettei ole vista-yhteensopiva.

Astromiserin sivuilla ilmoitetaan että kaikki 2007 modatut SPC900NC ja jäähdytetyt CCD-kamerat olisivat vista-yhteensopivia, mutta onko sitten noi adaterit onkin eri juttu.

Tässä nyt on melkosen hämärä paikka:). Uskoisin Profilecin sanaan.

Mieleen tulevia vaihtoehtoja satunnaisessa järjestyksessä:

1) En ole Vistan kanssa pelehtinyt, mutta uskoisin olevan mahdollista ajaa sen kanssa yhdessä XP:tä samassa koneessa (boottaus joko Vistaan tai XP:hen). Ja jos ei, niin ainakin asentamalla virtual PC:n (se on ilmainen?, tommosia on Microsoftilla ja joku muukin valmistaa) ja asennat sen alle sekä Vistan että XP:n.

2) Tai sitten hommaat Vista-yhteensopivan USB/COM-adapterin.

3) Jos koneessasi on rinnakkaisportti (LPT, kirjoittimelle), niin käytät sitä ohjaamaan kameran pitkää valotusta (tarviit johdonpätkän joka muuntaa LPT:n liittimen 9-pinniseksi D-liittimeksi). Ja menetelmän (driverin) jolla sun kameraa ohjaavasta sovelluksesta näkyy rinnakkaisportti (en tiedä tunteeko Vista edes sellaista natiivisti)

JV

PS. Oletko jo kysynyt Astronomiserilta tilanteesta - luulisin heidän tietävän parhaan ratkaisun.

If no Higgs particle exists, we have a revolution in our hands.

jantsa2

#13
Kiitoksia paljon kaikille neuvoista ja vinkeistä.

Ajattelin nyt ensimmäiseksi kokeilla, että  jos saisi jostain kokeiltavaksi serial-portilla varustetun XP-koneen tai ainakin XP-koneen...Sitten jos toimii niin yritän saada asennettua läppäriin sekä xp että vistan.

Koneessani ei ole LPT-porttia, valitettavasti.

Niin Astromiserille pitäisi varmaan lähettää jotakin kyselyä asiasta,

ajattelin vaan ensiksi kysellä asiaa täältä, kun tietoa saa täältäkin mukavasti...ja suomeksi.Jani-H J

J-M

Minä olen oppinut jotain kannettavien sarjaporteista askartelun ohessa ja tietenkin kantapään kautta. Kannettavien sarjaportin jännite voi olla matalampi kuin pöytäkoneen kunnollisella virtalähteellä varustetun. Tämä ei päde kaikkiin, ainoastaan uudempiin kannettaviin. Jos käytät laitetta, joka imee virtaa sarjaportista (niinkuin tässä tapauksessa varmaan on) niin ongelmia voi olla tiedossa.

Kamerat edellyttävät aika vakiota jännitettä. Jos se on tarkoitettu käytettäväksi nimenomaan sarjaportissa, niin todennäköisesti siellä on 5V regulaattori sisällä. Pöytämallisen koneen sarjaportti klaaraa tämän hyvin, mutta joidenkin kannettavien sarjaportin jännite ei riitä ylittämään regulaattorin porrasta ja siinähän sitä sitten ollaan. Tulos on joko se, että kameraa ei ikäänkuin ole ollenkaan, tai että se alkaa pätkimään, jolloin voisi oireena kuvitella olevan juuri tuo kuvan laatu tai epäonnistuminen.

USB -standarfin mukaan sieltä saa tasan tuon viisi volttia. Sieltä pitäisi kuitenkin saada vähän yli, jotta sarjaportissa käytettäväksi tarkoitetut laitteet voisivat toimia. Eli minäkin syyttäisin sitä. Aktiivisessa jatkokaapelissa voi olla oma virtalähde, ja se saattaa parantaa asioita. Kamerassasi ei arvatenkaan ole omaa virtalähdettä...

Jari-Matti Auttila
Elämä on kuin golfpallo - ensin saa paljon iskuja ja sitten päätyy kuoppaan.