Nikon Coolpix P1000

Aloittaja MarkoM, 10.07.2018, 22:48:21

« edellinen - seuraava »

vehnae

Viirutähdet tehdään maksimipinolla eikä keskiarvoistamalla, joten tuosta toiminnosta ei ole hyötyä syvän taivaan kuvaamisessa. Tietysti jos haluaa nähdä paljonko sitä avaruusromua oikein onkaan, niin seurannan kanssa kuvatessa kaikki ylimääräiset viirut tulisivat hyvin loppukuvassa esille.

risto1

Asia selvä, ihminen ei ole koskaan liian vanha oppiakseen uutta.

risto1

Selailin tuon tonnisen käyttöohjetta, sivulla 145 löytyy Päällettäisvalotustila. Vastaa vanhan filmikameran kaksoisvalotusta. Sen voi tehdä tässä digissä joko kahdella tai kolmella kuvalla. Mutta kiinnitin huomiota Päällekkäisvalotustila moden yhteydessä olevaan Automaattiseen kirkkauden säätöön, oletuksena se on päällä eli ON asennossa, jolloin kuvattaessa päällekkäin se keskiarvoistaa valotuksen. Vaan en löytänyt selitystä mitä se tekee jos se onkin OFF. ja kappas, sehän pinoaa kuvat. Mutta ainoastaan kolmella kuvalla. ensin 2 kuvaa yhteen ja saatuun summakuvaan se lisää kolmannen. Sen se tekee myöskin pitkillä valotusajoilla (M) modessa. Eihän se tee kamerasta mitään deep sky vekotinta, mutta kekseliäs pystyy hyödyntämään jos ei muussa niin hämäräkuvauksessa, nyt jatkan tästä olemalla kekseliäs.
Tuossa kokeilin "pimeellä" takapihalla  ISO 800   1 sek

einari

Eikös keskiarvoistaminen ole pinoamista, vai mitä käytännössä tarkoittaa valotuksen keskiarvoistaminen ?
___
Tapio

risto1

Jos mielestäsi virheellinen sanamuoto, ei vaikuta lopputulokseen niin miksi puuttua siihen .
Tarkoitin sillä että jos valon määrä pysyy lopullisessa  kuvassa samana kuin yksittäisissä kuvissa joista se on yhteenlaskettu, niin ajattelen että valonmäärä on kuvien keskiarvon mukainen, eikä kirkastu kuten yhteenlaskiessa. Niinkuin tässä tapauksessa.

einari

Sorry, yritän vain ymmärtää mitä noilla tarkoitetaan.
Eli jos oikein ymmärsin niin jos asetus on ON niin silloin keskiarvoistetaan ja jos OFF niin silloin summataan ?
___
Tapio

JVO

Lainaus käyttäjältä: einari - 15.12.2018, 19:53:07
Sorry, yritän vain ymmärtää mitä noilla tarkoitetaan.
Eli jos oikein ymmärsin niin jos asetus on ON niin silloin keskiarvoistetaan ja jos OFF niin silloin summataan ?
juuri näin

Kaizu

MaximDL:ssakin on erilaisia tapoja pinota kuvia, löytyy mediaania, keskiarvoa, summausta etc. Kaikki nuo ovat "combine files" valikon alla, jonka mina olen ymmärtänyt pinoamisena.

Kaizu
Kai Forssen

Apena

Muutama kuva on otettu P1000 -kameralla, tuntuu mukavalta käsitellä kolmesataa millisen f/2,8 nikkorin jälkeen.
Linssitekniikka on erinomainen kunhan oppii kuvaamaan sillä.
Pentti
---------
Pentti

risto1

Tuolla on  P1000 otettuja taivaskuvia, huononpiakin olen nähny
http://sweiller.free.fr/COOLPIX-P1000/Astro/P1000-Astro.htm

Itse keskityn kuvaamaan em. kameralla lintuja ja muita elukoita
Risto


RL

#25
Ostin tämän kameran lintuharrastushommiin. Tässä vähän kokemuksia laadusta. Saadessani kameran, huomasin että mukana on vain ryttyinen ja likainen saksankielinen ohjekirja ja rungossa ja linssissä likaa. Ja kaiken kaikkiaan näytti että joku on kameraa näpertänyt. Nikon suomesta suosittelivat palauttamaan, kun kysyin pitäisikö mukana olla suomenkielinen ohjekirja. No ajattelin että palautetaan ja otetaan uusi varmuudeksi verkkokaupasta.

No sain tänään tilalle uuden ja kun avasin paketin, tarkastin kameran kirkkaalla valolla. Etulinssin takana on sormenjälki ja paljon päästä päähän ulottuvia naarmuja! Liitekuvassa näkyy yksi, mutta kun valoa liikuttaa on niitä useita. Ja tästäkin puuttuu suomenkielinen ohjekirja. Edeltä luettuna näyttää siltä, että Ristolla on laaja ohjekirja tullut kameran mukana. Verkkokauppa lähetti oston yhteydessä sähköpostilla suppean ohjekirjan(parikymmentä sivuinen), josta jää moni asia selviämättä, joten uskon että ohjekirjan kuuluisi olla mukana, niin kuin sanoivat Nikon suomesta, että pitäisi olla.

Kuinka tuo voi olla mahdollista? En usko millään, että ovat tulleet nikonin tehtaalta. Aikaisemmin ostamani nikonin tuotteet ovat olleet hyvin puhtaita ja virheettömiä. Veikkaan, että tuo on jonkun huollon räpeltämä yksilö myyty uutena. No lähetin tämänkin takaisin ja saavat maksaa rahat takaisin.

Pappis

Moni verkkokauppa tuo niitä itse maahan halvemmista maista, siis ohi Suomen virallisen maahantuojan.

RL

Se selittää, miksi ei ole suomalaisia ohjeita. Mutta mikä selittää sen, että objektiivin sisällä jossain linssissä tai linsseissä on naarmuja ja sormenjälki, kun kameran pitäisi olla uusi.

Vastaavan näköisenä sain joitain vuosia sitten 400mm f5.6L objektiivin takaisin takuuhuollosta. Olisi pitänyt vaatia korvauksia silloin.

RL

Lähiaikoina testauksessa millaisia kuvia tällä saa pitkillä valotuksilla telepään polttoväleillä deepsky kohteista. Ja autoguidattuna. Samalla pitää tietty koittaa Marsia kuvata. Yllätyksenä tässä kamerassa tuli, että jos haluat käyttää bulb tilaa, niin ISOn pitää olla 100. Eli bulb tilaa ei pysty käyttämään, jos ISO ei ole 100. Outoa ettei missään kameran arvosteluissa ei kerrota tuota asiaa. Mitä suurempi ISO, sitä lyhyempi valotuksen täytyy olla manuaali tilassakin. Eli valotusten täytyy olla pitkiä. Arveluttaa pysyyköhän kameran objektiivi paikoillaan minuuttien valotuksella, kun on vähän väljähkö, joka on näissä normaalia.

Aikaisempiin viesteihin päivitystä, palautin lemonit takaisin verkkokauppaan ja ostin rajalasta uuden, josta sai asiallisessa kunnossa olevan ja suomalaisen ohjekirjan kanssa.

einari

Kannattaa kyllä harkita ehdottomasti että tukee etupään linssiosuutta jollain tavalla.
Ja ISO - voi olla että ISO 100 on hyvinkin optimi ja isommot ISOt tarkoittaa vaan kertomista.
___
Tapio