Havaintovälineet ? 2018

Aloittaja JPihlaja2018, 29.06.2018, 16:01:15

« edellinen - seuraava »

JPihlaja2018

Tulipallo havainto laitteisto 2018.  Eli minkälaisella kalustolla kannattaisi leikkiin ryhtyä?

PETK

Kyllä kait Watecin kamerat on edelleen +/- tilastossa helpoin vaihtoehto. Itsellä on ASI120 projektina. Se tosin seisoo pahasti taloremontin takia keskenerisenä. Tietokone ja linssi kameraan sitten oman maun mukaan. Tavoitteleeko kokotaivaan kuvaa vai useammalla kameralla kapeampaa alaa jolloin tarkkuus paranee.
Pekka Kokko

JPihlaja2018

Koko taivaan kattavuus yhdellä kameralla olisi tavoite, mutta siitä voidaan tinkiä.  Miten tuon ZWO ASI120MM kameran käyttö kyseisessä tarkoituksessa eroaa tuosta Watecin vastaavasta? Ainakin tuo ZWO on huomattavasti tuoreempi ja resokin suurempi.

Tuolta löytyi perustietoutta asiasta https://ukmeteornetwork.co.uk/building-ukmon-station/


pnuu

Kuulemani mukaan Komakallion kaverit väkertävät jostakin ASI:n kamerasta kokotaivaskameraa ja sille omaa softaa. Kertonevat lisää kunhan vähän potkii  :wink:
Panu Lahtinen
"You haven't really been anywhere until you've got back home",
Twoflower in "The Light Fantastic"

PETK

Lainaus käyttäjältä: JPihlaja2018 - 02.07.2018, 12:00:03
Koko taivaan kattavuus yhdellä kameralla olisi tavoite, mutta siitä voidaan tinkiä.  Miten tuon ZWO ASI120MM kameran käyttö kyseisessä tarkoituksessa eroaa tuosta Watecin vastaavasta?
Sen mitä itse ehdin viime talvena testaamaan niin veikkaisin että Watecin kamerat ovat helpompia säätää. Herkkänä kamerana ASI kuva paloi puhki paljon aiemmin kuin omien vanhojen (Tracer) kameroiden kuva.
Pekka Kokko